Ohjeet suorituksen aikana

1. Koneelle kirjautuminen

Koneelle kirjautuessa et tarvitse omia tunnuksia.

Jos kone on päällä ja näytössä kirjautumissivu:

• Jos käyttäjätunnus “tuni-exam” on valmiina, jätä salasanakenttä tyhjäksi ja paina Enter-näppäintä kirjautuaksesi koneelle.
  • Jos käyttäjätunnusta ei ole valmiina, kirjoita käyttäjätunnus tuni-exam, jätä salasanakenttä tyhjäksi ja paina Enter-näppäintä.

Jos kone on pimeänä tai kiinni:

• Heilauta hiirtä tai käynnistä kone näytön oikeasta sivusta virtapainikkeesta.
  • Kirjaudu koneelle ylläolevan ohjeen mukaisesti.

Kirjautuminen kestää noin minuutin, joten ole kärsivällinen.

2. Tentin aloittaminen

Avaa EXAM pikakuvakkeesta

• Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelija (ent. TTY/TaY, TAMK): Valitse organisaatioksi “Tampereen korkeakoulut” (Tampere Universities) ja kirjaudu EXAM-järjestelmään TUNI-tunnuksella
  • Muun korkeakoulun opiskelija: Kirjaudu EXAM-järjestelmään oman korkeakoulusi tunnuksia käyttäen.

Jos kirjaudut ensimmäistä kertaa EXAMiin, hyväksy käyttöehdot.

Jos tenttiaikasi ei ole vielä alkanut ja olet oikealla koneella:

•  Odota tenttivarauksesi alkuun. Tentti alkaa automaattisesti. Tarvittaessa päivitä sivu.

Jos et ole oikealla koneella riippumatta onko tenttiaikasi alkanut:

• Ruudulle ilmestyy tietoa koska ja millä koneella sinun kuuluisi olla.

3. Tentin lopettaminen

Kun olet valmis, tarkasta että olet vastannut kaikkiin kysymyksiin ja että kaikki tarvittava muilla ohjelmistoilla tehty suoritus on liitetty osaksi vastausta. Vain EXAMin vastauseditoriin kirjoitettu teksti sekä liitetyt liitteet siirtyvät arviointiin.

• Palauta tentti EXAMin Tallenna ja palauta –painikkeella.
  • Jos haluat ”jättää tyhjän paperin”, valitse Keskeytä tentti.

Kirjaudu ulos (Sign out) koneelta Windows -valikon kautta.

4. Ongelmatilanteet tentin aikana