Sähköisten näyttöjen järjestäminen syyslukukaudella 2021

Tämä sivu sisältää sähköisen tenttimiseen liittyviä ohjeita, suosituksia ja linjauksia. Seuraava ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja on ehdollinen koronavirustilanteen tulevalle kehitykselle. Tarvittaessa ohjeistusta päivitetään Tampereen yliopiston ja valtioneuvoston uusien linjausten perusteella.

TUNI EXAM -tilat

Opiskelijoiden tenttiminen on mahdollista sekä arkisin että viikonloppuisin. EXAM-tiloissa noudatetaan voimassa olevaa hygieniaohjeistusta.

Riskiryhmään kuuluva opiskelija voi halutessaan käyttää esteetöntä tai erityistenttitilaa EXAM-tenttimiseen. Myös opiskelija, joka ei terveydellisistä syistä voi käyttää hengityssuojainta, voi varata EXAM-tentin esteettömään/erityistenttitilaan.

TUNI EXAM -tenttien kesto

Tenttien ja muiden sähköisten näyttöjen kestoon liittyvästä turvallisuusrajoituksesta luovutaan syyslukukauden alussa. EXAMissa voi 2.8.2021 alkaen järjestää myös yli kahden tunnin tenttejä.

Huomioithan, että tenttien keston muuttaminen tulee tehdä harkitusti. Ennen kuin pidennät tentin kestoa niin pyydämme sinua harkitsemaan, onko keston muuttaminen todella tarpeellista. Kun tenttien kestot ovat tarkoituksenmukaiset, tilojen käyttöaste paranee ja ei synny tarpeettomasti sellaisia tilanteita, joissa tilat ovat ruuhkautuneet, mutta käytännössä tiloihin mahtuisi enemmän tenttijöitä. EXAMissa Tentin yhteenveto -sivulta voit seurata, mikä on ollut tenttisuorituksien keskimääräinen kesto ja muokata tentin kestoa sen perusteella.

Lisäajallisia tenttejä opiskelijat voivat suorittaa missä tahansa EXAM-tilassa 2.8.2021 alkaen.

Väliaikainen kypsyysnäytekäytäntö

Kypsyysnäytteitä koskevaa väliaikaista käytäntöä on päätetty jatkaa 31.12.2021 asti.

Varautuminen mahdollisiin muutoksiin

On hyvä olla tarvittaessa valmis jatkamaan tenttiperiodia tai tarjoamaan vaihtoehtoista suoritustapaa EXAM-tentille, koska esimerkiksi sairaana tai mahdollisesti koronavirukselle altistuneena opiskelija ei saa tulla tenttimään kampukselle. Poikkeustilanne voi syyslukukauden aikana muuttua ja turvallisuusrajoitukset tiukentua.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta sähköiseen tenttimiseen ja poikkeustilanteen järjestelyihin liittyen, otathan sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen exam@tuni.fi.