Sähköisten tenttien suorittaminen syyslukukaudella 2021

Valokuvassa on opiskelija TUNI EXAM -tenttitilassa.
Opiskelija TUNI EXAM -tenttitilassa. Kuva: Jonne Renvall, Tampereen yliopisto

Tämä sivu sisältää sähköiseen tenttimiseen liittyviä ohjeita ja suosituksia. Nykyiset ohjeet ja suositukset ovat voimassa 11.10.2021 alkaen, mutta ne ovat ehdollisia koronavirustilanteen kehitykselle. Ohjeita ja suosituksia päivitetään tarvittaessa.

TUNI EXAM -tilat

EXAM-tiloissa noudatetaan seuraavaa hygieniaohjeistusta:

  • Pese kädet ennen tenttiin menoa.
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä tentin aikana. Kasvomaskeja on saatavilla EXAM-tiloissa. THL:n julkaisemat käyttöohjeet: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.
  • EXAM-tiloissa on käytettävissä käsidesiä ja lisäksi desinfioivia pyyhintäliinoja, joilla voit pyyhkiä näppäimistön, hiiren ja muita kosketuspintoja.
  • Sairaana ei saa mennä tenttimään. Peru tai muuta varaus, jos et pääse tekemään tenttiä varaamanasi ajankohtana.

EXAM-tenttien kestoon liittyvä turvallisuusrajoitus päättyy 2.8.2021. Tämä tarkoittaa, että elokuusta alkaen EXAM-tiloissa voi taas suorittaa yli kahden tunnin tenttejä, kuten lisäajallisia tenttejä.

EXAM-tilat ovat syyslukukauden aikana pääsääntöisesti auki sekä arkisin että viikonloppuisin. Tilakohtaiset aukioloajat löydät seuraavalta sivulta: Tilat. Huomaathan, että EXAM-tiloissa voi olla poikkeusaukioloaikoja.

Riskiryhmään kuuluvat opiskelijat

Riskiryhmiin kuuluvilla on mahdollisuus vaihtoehtoiseen suoritustapaan, joka ei vaadi läsnäoloa kampuksella. Mikäli sinulla on tarve yksilölliselle tuelle opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamiseksi huomioiden myös EXAM-tenttitilaisuus, haethan erityisjärjestelyehdotuksen. Lisätietoja erityisjärjestelyehdotuksesta löydät opiskelijan oppaasta sivulta Eritysjärjestelyehdotuksen saaminen ja käyttäminen.

Mikäli voit suorittaa EXAM-tenttisi kampuksella, voit halutessasi hyödyntää saavutettavaa EXAM-tenttitilaa. Hervannan kampuksella saavutettava tenttitila on Päärakennuksessa (esteetön tenttitila PC201) ja Keskustakampuksella Päätalossa (erityistenttitila A026). Myös opiskelija, joka ei terveydellisistä syistä voi käyttää kasvomaskia, voi varata EXAM-tentin saavutettavaan tenttitilaan ilman erityisjärjestelyehdotusta.

Kulku TUNI EXAM -tiloihin

EXAM-tilaan kuljetaan itsenäisesti kulkukortilla (opiskelijakortti tai erillinen kulkukortti). Huolehdithan ajoissa, että kulkuoikeutesi on kunnossa. Tarvittaessa kulkuoikeuden voi päivittää ottamalla hyvissä ajoin yhteyttä infopisteeseen: Infojen yhteystiedot (Intra).

  • Keskustakampuksen ja Kaupin kampuksen opiskelija: Opiskelijakortillasi ovat valmiina Kaupin kampuksen ja Keskustakampuksen yleiset kulkuoikeudet. Hervannan kampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida kortillesi missä tahansa Hervannan kampuksen infossa.
  • Hervannan kampuksen opiskelija: Opiskelijakortillasi on valmiina Hervannan kampuksen yleiset kulkuoikeudet. Kaupin kampuksen ja keskustakampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida kortillesi Päätalon tai Arvon infossa.
  • Avoimen yliopiston opiskelija: Voit hankkia käyttöösi erillisen kulkukortin, jonka saat infopisteestä.
  • Muun korkeakoulun opiskelija eli tenttivierailija: Tampereen yliopiston tenttivierailutilaan pääset Tietotalon pääovista (talon pitkällä seinustalla, kolme ovea vierekkäin) arkisin klo 7.45-16.00. Kulkukorttia ei tarvita.
  • Porin yliopistokeskuksen kulkuoikeudet
  • Seinäjoen yliopistokeskuksen kulkuoikeudet

Lue lisää opiskelijan kulkuoikeuksista kampuksilla (intra).

Tenttivierailu muissa korkeakouluissa

EXAM-tenttivierailu on mahdollista tietyissä korkeakouluissa. Seuraathan kohdekorkeakoulun tiedotusta sähköiseen tenttimisen mahdollisiin poikkeusjärjestelyihin liittyen: EXAM-tenttivierailukorkeakoulut (e-exam.fi)

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta sähköiseen tenttimiseen ja poikkeustilanteen järjestelyihin liittyen, otathan sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen exam@tuni.fi.