Opiskelijan ohjeet sähköiseen tenttimiseen poikkeustilanteessa

Valokuvassa on opiskelija TUNI EXAM -tenttitilassa.
Opiskelija TUNI EXAM -tenttitilassa. Kuva: Jonne Renvall, Tampereen yliopisto

Tältä sivulta löydät kootusti kaikki sähköistä tenttimistä koskevat poikkeustilanteen ohjeet.

Sähköinen tenttiminen Tampereen yliopistossa poikkeustilanteessa

EXAM-tiloissa käytetään hengityssuojainta. Suojaimet ovat saatavilla EXAM-tiloissa ja niiden yhteyteen on toimitettu käyttöohjeet. Tutustu THL:n julkaisemiin käyttöohjeisiin: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille.

TUNI EXAMissa järjestetään toistaiseksi vain tenttejä, jotka ovat kestoltaan korkeintaan kaksi tuntia. Tämä linjaus on voimassa 31.7.2021 asti. Huom! Tenttien keston rajaus ei koske valtakunnallisten erikoislääkäri- ja erikoishammaslääkärikuulusteiluiden tenttejä tai tenttivierailuna suoritettavia EXAM-tenttejä.

EXAM-tilat ovat pääsääntöisesti käytössä seuraavasti:

 • Hervannan kaikki tilat sekä Pinni A3110: joka päivä klo 8-22
 • Päätalo A203d, erityistenttitila A026 sekä Arvo E109: ma-pe 8-20, la-su ja pyhäpäivät 8-15
 • Pinni B4122 sekä Virta 123: ma-pe 8-20, pyhäpäivät kiinni
 • Huone 123, Porin yliopistokeskus: ma-la klo 8-20 (siivoustauko klo 12-13), pyhäpäivät kiinni
 • Seinäjoen tenttitila, Seinäjoen yliopistokeskus: ma-pe 8-20

Huomaathan, että EXAM-tiloissa voi olla poikkeusaukioloaikoja.

Riskiryhmään kuuluvat opiskelijat sekä lisäajalliset tentit

Opiskelijat, joilla on henkilökohtainen lisäajallinen, yli kaksi tuntia kestävä tentti sekä opiskelijat, jotka kokevat kuuluvansa riskiryhmään tai joiden lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia, voivat varata EXAM-tentin esteettömään/erityistenttitilaan (PC201, Hervannan kampus tai A026, Keskustakampus). Myös opiskelija, joka ei terveydellisistä syistä voi käyttää hengityssuojainta, voi varata EXAM-tentin esteettömään/erityistenttitilaan. Esteettömässä/erityistenttitilassa ei ole välttämätöntä käyttää hengityssuojainta tai noudattaa kahden tunnin rajoitusta tentin kestossa, koska tilassa ei ole tenttitilanteessa muita tenttijöitä. Muilta osin noudatetaan samoja hygieniaohjeistuksia kuin muissa TUNI EXAM -tiloissa.

Riskiryhmään kuuluvia opiskelijoita ei velvoiteta osallistumaan kampuksella suoritettavaan EXAM-tenttiin. Opiskelijan niin halutessa on opettajan annettava mahdollisuus suorittaa sähköinen näyttö jollakin vaihtoehtoiset suoritustavalla, esim. verkkotentillä. Asiassa voi ottaa yhteyttä kurssin vastuuopettajaan. Opiskelija ei voi kuitenkaan vaihtaa tätä omaa tulkintaansa riskiryhmään kuulumisesta toimintokohtaisesti (tulee luennolle mutta haluaa vaihtoehtoisen suoritustavan). Riskiryhmään kuuluva opiskelija ei tarvitse erityisjärjestelyehdotusta tai muuta todistusta, vaan luotamme opiskelijan omaan arvioon.

Kulku TUNI EXAM -tiloihin

EXAM-tilaan kuljetaan sen rakennuksen pääovesta, missä tila sijaitsee. Sekä rakennukseen että EXAM-tilaan kuljetaan itsenäisesti kulkukortilla (opiskelijakortti tai erillinen kulkukortti).

Huolehdithan ajoissa, että kulkuoikeutesi on kunnossa. Tarvittaessa kulkuoikeuden voi päivittää erikseen sovittaessa ottamalla hyvissä ajoin yhteyttä infopisteeseen: Infojen yhteystiedot (Intra).

 • Keskustakampuksen ja Kaupin kampuksen opiskelija: Opiskelijakortillasi ovat valmiina Kaupin kampuksen ja Keskustakampuksen yleiset kulkuoikeudet. Hervannan kampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida kortillesi missä tahansa Hervannan kampuksen infossa.
 • Hervannan kampuksen opiskelija: Opiskelijakortillasi on valmiina Hervannan kampuksen yleiset kulkuoikeudet. Kaupin kampuksen ja keskustakampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida kortillesi Päätalon tai Arvon infossa.
 • Avoimen yliopiston opiskelija: Voit hankkia käyttöösi erillisen kulkukortin, jonka saat infopisteestä.
 • Muun korkeakoulun opiskelija eli tenttivierailija: Ota hyvissä ajoin yhteyttä Tietotalon infopisteeseen (tietotalo.info@tuni.fi) ja sovi rakennukseen pääsystä.
 • Porin yliopistokeskuksen kulkuoikeudet
 • Seinäjoen yliopistokeskuksen kulkuoikeudet

Lue lisää opiskelijan kulkuoikeuksista kampuksilla (intra).

Exam-tiloissa noudatettavat hygieniaohjeistukset:

 • Sairaana ei saa mennä tenttimään. Peru tai muuta varaus, jos et pääse tekemään tenttiä varaamanasi ajankohtana. Sama koskee henkilöitä, jotka ovat olleet lähikontaktissa COVID-19 -sairastuneen henkilön kanssa 14 päivän sisällä.
 • Noudata tilojen yhteydessä olevia hygieniaohjeistuksia. Pese kädet ennen tenttiin menoa. TUNI EXAM -tiloissa tulee käyttää hengityssuojainta tentin aikana. Hengityssuojaimia on saatavilla EXAM-tiloissa. EXAM-tiloissa on opiskelijoiden käytettävissä lisäksi käsidesiä ja desinfioivia pyyhintäliinoja, joilla voit pyyhkiä näppäimistön, hiiren ja muita kosketuspintoja.
 • Niille henkilöille, jotka kuuluvat riskiryhmiin tai joiden perheessä on riskiryhmään kuuluvia, mahdollistetaan tenttiminen muulla suoritustavalla (esim. verkkotentti) opiskelijan niin halutessa. Tarvittaessa ota yhteyttä tentaattoriin. EXAM-tenttimiseen voi myös käyttää esteetöntä tenttitilaa (PC201, Hervanta) tai erityistenttitilaa (A026, keskusta).

Tenttivierailu muissa korkeakouluissa

EXAM-tenttivierailu on mahdollista tietyissä korkeakouluissa. Seuraathan kohdekorkeakoulun tiedotusta sähköiseen tenttimisen mahdollisiin poikkeusjärjestelyihin liittyen: EXAM-tenttivierailun ohjeet opiskelijalle.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta sähköiseen tenttimiseen ja poikkeustilanteen järjestelyihin liittyen, otathan sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen exam@tuni.fi.