Opiskelijan ohjeet sähköiseen tenttimiseen poikkeustilanteessa 3.8.2020 alkaen

Tältä sivulta löydät kootusti kaikki sähköistä tenttimistä koskevat poikkeustilanteen ohjeet, jotka ovat voimassa 3.8.2020 alken. Suurimpana muutoksena tavalliseen huomioithan, että EXAM-tiloissa tulee nyt käyttää hengityssuojainta.

Sähköinen tenttiminen Tampereen yliopistossa 3.8.2020 alkaen

3.8.2020 alkaen EXAM-tiloissa tulee käyttää hengityssuojainta. Suojaimet ovat saatavilla EXAM-tiloissa ja niiden yhteyteen on toimitettu käyttöohjeet. Suojaimien käytöllä mahdollistetaan tenttipaikkojen määrän lisääminen. Seinäjoen ja Porin yliopistokeskuksien EXAM-tiloissa ei toistaiseksi velvoiteta hengityssuojaimen käyttöä, koska tiloissa on mahdollista noudattaa 2 metrin turvaväliä.

Tampereen yliopiston TUNI EXAM-tiloja otetaan käyttöön elokuun alusta alkaen laajemmin. Tenttiminen on mahdollista pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8-20. Tenttitiloja avataan lisää syksyn aikana käyttöasteen mukaan.

EXAMissa järjestetään vain tenttejä, jotka ovat kestoltaan korkeintaan kaksi tuntia, jotta samassa tilassa oleskelu ei ole liian pitkäaikaista. Tämä ohje on voimassa toistaiseksi.

Riskiryhmään kuuluvat opiskelijat sekä lisäajalliset tentit

Opiskelijat, joilla on henkilökohtainen lisäajallinen, yli kaksi tuntia kestävä tentti sekä opiskelijat, jotka kokevat kuuluvansa riskiryhmään tai joiden lähipiirissä on riskiryhmään kuuluvia, voivat varata EXAM-tentin esteettömään/erityistenttitilaan (PC201, Hervanta tai A026, Keskusta). Esteettömässä/erityistenttitilassa ei ole välttämätöntä käyttää hengityssuojainta tai noudattaa kahden tunnin rajoitusta tentin kestossa, koska tilassa ei ole tenttitilanteessa muita tenttijöitä. Muilta osin noudatetaan samoja hygieniaohjeistuksia kuin muissa TUNI EXAM -tiloissa.

Riskiryhmään kuuluvia opiskelijoita ei velvoiteta osallistumaan kampuksella suoritettavaan EXAM-tenttiin. Opiskelijan niin halutessa on opettajan annettava mahdollisuus suorittaa sähköinen näyttö jollakin vaihtoehtoiset suoritustavalla, esim. verkkotentillä. Asiassa voi ottaa yhteyttä kurssin vastuuopettajaan. Opiskelija ei voi kuitenkaan vaihtaa tätä omaa tulkintaansa riskiryhmään kuulumisesta toimintokohtaisesti (tulee luennolle mutta haluaa vaihtoehtoisen suoritustavan). Riskiryhmään kuuluva opiskelija ei tarvitse erityisjärjestelyehdotusta tai muuta todistusta, vaan luotamme opiskelijan omaan arvioon.

Kulku TUNI EXAM -tiloihin

EXAM-tilaan kuljetaan sen rakennuksen pääovesta, missä tila sijaitsee. Sekä rakennukseen että EXAM-tilaan kuljetaan itsenäisesti kulkukortilla (opiskelijakortti, erillinen kulkukortti). Opiskelijoiden kulku niihin rakennuksiin, joissa on EXAM-tiloja, on mahdollista arkisin klo 7:30-20:00.

Huolehdithan ajoissa, että kulkuoikeutesi on kunnossa. Tarvittaessa kulkuoikeuden voi päivittää erikseen sovittaessa ottamalla hyvissä ajoin ennen tenttiä yhteyttä infopisteeseen: Infojen yhteystiedot (intra).

• Keskustakampuksen ja Kaupin kampuksen opiskelija: Opiskelijakortillasi ovat valmiina Kaupin kampuksen ja Keskustakampuksen yleiset kulkuoikeudet. Hervannan kampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida kortillesi missä tahansa Hervannan kampuksen infoista.
  • Hervannan kampuksen opiskelija: Voit aktivoida Hervannan kampuksen kulkuoikeudet opiskelijakortillesi missä tahansa Hervannan kampuksen infossa. Kaupin kampuksen ja keskustakampuksen kulkuoikeudet voit aktivoida kortillesi Päätalon tai Arvon infossa.
  • Avoimen yliopiston opiskelija: Voit hankkia käyttöösi erillisen kulkukortin, jonka saat infopisteestä.
  • Muun korkeakoulun opiskelija eli tenttivierailija: Ota hyvissä ajoin ennen tenttiä yhteyttä Tietotalon infopisteeseen (tietotalo.info@tuni.fi) ja sovi rakennukseen pääsystä.

Lue lisää opiskelijan kulkuoikeuksista kampuksilla (intra).

Exam-tiloissa noudatettavat hygieniaohjeistukset:

• Sairaana ei saa mennä tenttimään. Peru tai muuta varaus, jos et pääse tekemään tenttiä varaamanasi ajankohtana. Sama koskee henkilöitä, jotka ovat olleet lähikontaktissa COVID-19 -sairastuneen henkilön kanssa 14 päivän sisällä.
  • Noudata tilojen yhteydessä olevia hygieniaohjeistuksia. Pese kädet ennen tenttiin menoa. 3.8.2020 alkaen TUNI EXAM -tiloissa tulee käyttää yliopiston tarjoamaa hengityssuojainta tentin aikana. EXAM-tiloissa on opiskelijoiden käytettävissä käsidesiä ja desinfioivia pyyhintäliinoja, joilla voit pyyhkiä näppäimistön, hiiren ja muita kosketuspintoja.
  • Niille henkilöille, jotka kuuluvat riskiryhmiin tai joiden perheessä on riskiryhmään kuuluvia, mahdollistetaan tenttiminen muulla suoritustavalla (esim. verkkotentti) opiskelijan niin halutessa. Tarvittaessa ota yhteyttä tentaattoriin. EXAM-tenttimiseen voi myös käyttää esteetöntä tenttitilaa (PC201, Hervanta) tai erityistenttitilaa (A026, keskusta).

Tenttivierailu muissa korkeakouluissa

EXAM-tenttivierailu on jälleen mahdollista tietyissä korkeakouluissa (17.8.2020: Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto). Seuraathan kohdekorkeakoulun tiedotusta sähköiseen tenttimisen mahdollisiin poikkeusjärjestelyihin liittyen: EXAM-tenttivierailun ohjeet opiskelijalle.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta sähköiseen tenttimiseen ja poikkeustilanteen järjestelyihin liittyen, otathan sähköpostitse yhteyttä osoitteeseen it-helpdesk@tuni.fi.