TUNI EXAMin käyttö koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Tampereen yliopisto siirtyi etäopetukseen 16.3.2020 Covid-19-poikkeustilanteen alkaessa. Poikkeusjärjestelyjä varaudutaan jatkamaan lukukauden 2020 loppuun saakka. Tenttien ja muiden fyysistä läsnäoloa vaativien sähköisten näyttöjen järjestäminen kampuksella ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Sähköisen tenttipalvelun osalta Tampereen yliopistossa on selvitetty TUNI EXAMin etäkäytön mahdollisuutta, mutta teknisistä syistä johtuen EXAMin etäkäyttö ei ole mahdollista. EXAM-tentit ja muut sähköiset näytöt onkin tässä poikkeustilanteessa korvattava jollakin muulla suoritustavalla. Vaihtoehtoisista suoritustavoista, kuten verkkotentistä, on kerätty lisätietoa Digipedagogiikan ohjeita ja linkkejä -sivulle. Sivulta löydät mm. webinaarin tallenteen, jonka aiheena oli Etätenttimisen pulmia ja ratkaisuja.

TUNI EXAM on päivitetty uuteen versioon 22.4.2020 ja päivityksen myötä opettajilla on nyt mahdollisuus siirtää EXAM-tenttikysymyksiä Moodlen tenttityökaluun. Tenttikysymysten vienti Moodleen koskee essee ja monivalinta -kysymystyyppejä. Tarkemmat ohjeet kysymysten siirtämisestä ja tietoa muista TUNI EXAMin uusista ominaisuuksista: EXAM 5.2 -version uudet ominaisuudet.

Lisätietoa: it-helpdesk@tuni.fi