Helpparipalvelut

Helppari voi auttaa sinua erilaisissa haasteissa sairaalakäynnin yhteydessä tai olla vaikkapa seurana kotonasi. Helpparitoiminta on tauolla koronavirustilanteen vuoksi 31.12.2020 asti.

Potilashelppari

Potilashelpparina toimiva terveys- tai sosiaalialan opiskelija auttaa ja kulkee rinnallasi Tays keskussairaalassa koko päiväkäyntisi ajan, auttaen liikkumisessa ja opastaen paikasta toiseen. .

Kotiutushelppari

Opiskelijapari (terveysalan opiskelijat) auttaa asiakasta palaamaan sairaalasta kotiin, on potilaan tukena kotiutustilanteessa ja kotimatkalla. Opiskelijat ovat tarvittaessa apuna myös apteekki- ja kauppakäynnillä.

Omaishelppari

Terveys- ja sosiaalialan opiskelijat ovat tilattavissa kahdeksi tunniksi pitämään seuraa, keskustelemaan, ulkoilemaan jne. hoidettavan kanssa.
Myös viiden kerran omaishelppari on mahdollista tilata. Tällöin palvelua saa yhteensä kymmeneksi tunniksi.  **Palvelu toiminnassa vain TKL:n vyöhykkeillä A-B.

Ulkoiluhelppari

Terveys- ja sosiaalialan opiskelija tilattavissa ulkoilemaan asiakkaan kanssa helposti ja turvallisesti, ennalta sovittuna ajankohtana. Opiskelijat ovat käytettävissä viikoilla 34-51 (poislukien vk42 ja vk48) klo 9-15 välillä. Palvelua toteutetaan linja-autovyöhykkeellä A-C. Tilaukset viimeistään 2 arkipäivää aiemmin.