Hae yritysyhteistyöhön ja vaikuta nuorten tulevaisuuden valintoihin

Valokuva, kuva luokkatilasta lasin läpi otettuna. Tilassa paljon nuoria opiskelemassa sekä luennoitsija.

Tampereen yliopiston Juniversity etsii tulevan syksyn yhteistyöhön aktiivisia ja nuorten kanssa toimimisesta kiinnostuneita yrityksiä. Tuleeko mieleesi tekniikkaan, luonnontieteisiin tai matematiikkaan linkittyvä yritys, jossa olisi mielenkiintoista nähtävää tai koettavaa?

Juniversityn 9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille (lukio ja ammattikoulu) suunnatulla yrityskurssilla Business meets luonnontieteet nuoret pääsevät vierailemaan kuudessa jollain tapaa luonnontieteisiin tai teknologiaan linkittyvässä yrityksessä. Yhteistyöyritykseltä toivomme yhtä kahden tunnin vierailukertaa, jonka aikana nuoret pääsevät tutustumaan innostavasti konkretian kautta esimerkiksi yrityksen keskeisiin työtehtäviin ja urapolkuihin sekä keskustelemaan yrityksen toiminnasta. Tavoitteena on tuoda nuorten tietoisuuteen luonnontiede- ja teknologia-alan ja koulutuksen monet mahdollisuudet. Vierailu räätälöidään yhdessä yrityksen kanssa.

Seuraava toteutuksemme ajoittuu vuodenvaihteeseen 2021-22 (lukion 3. periodi). Vierailut sijoittuvat tiistai- tai torstai-iltapäiville kello 15-17, tarkat päivämäärät: 2.12.2021, 9.12.2021, 14.12.2021, 13.1.2022, 18.1.2022 ja 27.1.2022. Kurssille otetaan 20 nuorta. Lisäksi mukana jokaisella kerralla on kaksi Juniversityn tiedekasvatusohjaajaa.

Haemme mukaan kaiken kokoisia yrityksiä ja toimijoita eri sektoreilta. Yrityksen toimipisteen tulee sijaita Tampereen alueella ja olla helposti saavutettavissa joukkoliikenteellä. Mukana on aiemmin ollut muun muassa laboratorioita, tutkimusyksiköitä, maailmanlaajuisia yrityksiä ja pieniä start-upeja. Yritykselle tarjoamme mielenkiintoisen yhteistyön, keinon tavoittaa nuoria sekä näkyvyyttä oppilaitoksille ja sidosryhmille päin. Jos olet etsimämme yhteistyökumppani, ilmoittaudu mukaan 31.8. mennessä tällä lomakkeella. Pidennämme ilmoittautumisaikaa toiveesta, vielä ehtii mukaan!

Olemme syyskuun aikana henkilökohtaisesti yhteydessä ilmoittautuneisiin.

Kokonaisuus on saanut aiempina vuosina hyvää palautetta, lue lisää kurssilaisten mietteitä viimeisimmältä toteutuskerralta.

Juniversity on lasten ja nuorten oma yliopisto ja tiedekasvatuksen asiantuntija. Kehitämme, koordinoimme ja toteutamme opetussuunnitelmaan nivottua toimintaa sekä tiedeaktiviteetteja varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle saakka.

tuni.fi/juniversity

juniversity@tuni.fi.

Lisätietoja:

Asiantuntija Tuulikki Harsia, tuulikki.harsia@tuni.fi, puh. 050 575 4470

Valokuva, lähikuvassa Tuulikki Harsia.

Tuulikki Harsia

• Asiantuntija
  • Toisen asteen ja korkea-asteen välinen yhteistyö, yhteistyömuotojen kehittäminen ja koordinointi
  • 050 575 4470