Huhtikuun Tiedekahvila: Viihdettä ja vertaistukea – Tubettajat mielen hyvinvoinnin vaikuttajina?

Kameran ruutu, jossa kaksi ihmistä.
Jonne Renvall Tampereen yliopisto / Tampere University

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle. Heitä siis kahvit kuppiin, jalat pöydälle ja lähde mukaan löytämään oma juttusi!

Aika: to 20.4.2023 klo 15.00-15:45
Tallenne YouTubessa

Aihe: Viihdettä ja vertaistukea – Tubettajat mielen hyvinvoinnin vaikuttajina?

Voivatko Tubettajat tarjota vertaistukea mielen hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä? Koronapandemia on lisännyt sekä nuorten psyykkistä pahoinvointia että sosiaalisen median käyttöä. Samalla kun sosiaalisen median säännöllinen käyttö saattaa vaikuttaa heikentävästi nuorten mielen hyvinvointiin, se voi myös vähentää yksinäisyyden tunteita ja tarjota vertaistukea hankalissa elämäntilanteissa. TUBEDU-tutkimushankkeessa analysoimme, miten nuoret tulkitsevat ja hyödyntävät suosittujen tubettajien mielen hyvinvointia käsitteleviä videoita vertaistukena.

Suomen Akatemian rahoittama nelivuotinen TUBEDU-tutkimushanke toteutetaan yhteistyössä TurunTampereen ja Helsingin yliopistojen kanssa. Tiedekahvilaan aiheesta saapuvat puhumaan tutkijatohtorit Tuula Nygård Tampereen yliopistosta ja Virve Pekurinen Turun yliopistosta. 

#terveystieto #äidinkieli #psykologia

Oppimistehtävä

Tiedekahvilan jälkeen voit jatkaa pohdintoja miettimällä alla olevaa oppimistehtävää. Kirjaa ylös ajatuksiasi tai jatka keskustelua vaikka kaverin kanssa!  

1) Millaisilta tieteenaloilta tai koulutusaloilta TUBEDU:n tutkijat tulevat?

2) Katso Miisa-talk-video YouTubessa (linkki videoon) ja pohdi kaverin kanssa:

  • Millä tavoin tubettaja puhuu mielen hyvinvoinnista videolla?
  • Millaisia neuvoja tubettaja antaa kuormituksen/stressin hallintaan?
  • Minkälainen on hyvä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvä video?