Joulukuun Tiedekahvila: Kaupunkilaisten kaupunki – miten se tehdään?

Vasemmalla joulukuun tiedekahvilan puhuja skeittaamassa, oikealla Tiedekahvilan logo.

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle. Heitä siis kahvit kuppiin, jalat pöydälle ja lähde mukaan löytämään oma juttusi!

Joulukuun Tiedekahvila: Kaupunkilaisten kaupunki – miten se tehdään?

Aika: to 16.12.2021 klo 18.00
Tallenne YouTubessa

Äänestäminen on perinteinen tapa vaikuttaa yhteisten asioiden hoitamiseen, mutta yhä useammat haluavat vaikuttaa asioihin suoraan. Tampereen Hiedanranta on esimerkki kaupunginosasta, jossa asukkaiden energia ja aktiivisuus ovat kanavoituneet uudenlaiseen yhteisölliseen kaupunkikehittämiseen. Muun muassa skeittaajat ovat rakentaneet alueelle muuntautuvia tiloja, joissa tehdään vaikuttavia tekoja koko kaupungin hyväksi.

Tule mukaan kuuntelemaan ja kyselemään, millaista kaupunkia itseorganisoituneet ryhmät tuottavat ja miten bottom up -kaupunki voi vastata aikamme kestävyyshaasteisiin? Kuinka luottamus, vastuu ja vapaus tehdä saavat kaupungin kukoistamaan? Aiheesta kertomassa ovat yhteiskuntatieteiden tiedekunnasta kestävän kaupunkikehityksen yliopistolehtori Salla Jokela ja tutkijatohtori Antti Wallin sekä johtamisen ja talouden tiedekunnasta tutkija Mikko Kyrönviita ja  yliopistolehtori Markus Laine.

#kaupunkikehitys #yhteiskuntatieteet #hallintotieteet #yhteiskuntaoppi

Valokuva: Jonne Renvall

Oppimistehtävä

Tiedekahvilan jälkeen voit jatkaa pohdintoja aiheen parissa miettimällä alla olevaa oppimistehtävää. Keskustele kaverin kanssa tai kirjaa ajatuksesi ylös!

  • Mikä sinua kiinnosti luennossa ja miksi?
  • Oletko osallistunut tai miten haluaisit itse osallistua kaupungin kehittämiseen?

Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 -logo

Tiedekahvilat ovat osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021.