Joulukuun Tiedekahvila: Mikä ihmeen kiertotalous? Kuluttajien rooli kestävämmässä talousmallissa.

Ryhmä opiskelijoita väriseinän edessä

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Tiedekahvila kutsuu nuoret tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin, ja ne sopivat erityisen hyvin yläkoulun ja toisen asteen oppituntien sisällöksi. Opettaja - tuo ryhmäsi paikan päälle kuuntelemaan tai seuratkaa lähetystä etänä!

Mikä ihmeen kiertotalous? Kuluttajien rooli kestävämmässä talousmallissa.

Aika: ke 13.12.2023 klo 14.00 – 15.00
Paikka: Nokia Arenan Paidiassa (Kansikatu 3, Tampere) sekä Zoomissa
Miten mukaan: Ilmoittautuminen Tiedekahvilaan tämän linkin kautta (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Mitä on kiertotalous ja miksi se on tärkeää? Millä tavoin se muuttaa toimintaamme esimerkiksi muodin tai elektroniikan kuluttajina ja tavaroiden omistajina? Entäpä millaisia haasteita arkiset käytänteet tuovat tapojen muuttamiseen? Joulukuun Tiedekahvilassa keskustellaan kuluttajien roolista kiertotaloudessa. Kysymyksiin auttavat vastaamaan Tampereen yliopistosta johtamisen ja talouden tiedekunnan apurahatutkija Roosa Luukkonen sekä yhteiskuntatieteiden tiedekunnan tutkijatohtori Ulla-Maija Sutinen. 

 

Oppimistehtävä

Tiedekahviloiden aiheisiin liittyen asiantuntijat ovat valmistelleet lyhyen oppimistehtävän, jonka avulla voi jatkaa aiheen työstämistä esimerkiksi oppitunnilla tai käytävällä kaverin kanssa. Joulukuun oppimistehtävä lisätään tähän uutiseen noin viikkoa ennen Tiedekahvilaa.