Juniversityn kevätlukukausi käynnistyy

kuvituskuva.

Kevätlukukauden toiminta käynnistyy jälleen maaliskuussa, tiedeluokka avautuu huhtikuussa. Tervetuloa mukaan toimintaan.

Tiedekahvilat jatkavat tuttuun tapaan kerran kuussa torstaisin, ensimmäinen tilaisuus järjestetään to 10.3. klo 15-16 Zoomissa, jolloin aiheena on Väärä tieto ja faktojen tarkistus: nuorten kokemuksia sosiaalisesta mediasta. Aiheen äärelle johdattaa prof. Sirkku Kotilainen Informaatiotekniikan ja viestinnän tiedekunnasta. Katso lisätiedot ja kevään muut tiedekahvilat.

Muistathan myös Asiantuntijapankin, josta voit pyytää korkeakouluyhteisön asiantuntijavieraan tuomaan oppitunnille ajankohtaista tutkimustietoa. Lue lisätiedot ja tutustu asiantuntijoihin.

Keväällä järjestetään demokratiarobotin kehittämiskurssi 9.luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Kurssi koostuu sarjasta 1,5 tunnin työpajoja, joissa yhdistetään yhteiskuntatiedettä, tietotekniikkaa ja ihmiskeskeistä suunnittelua. Osallistujat pääsevät yhdessä muiden nuorten kanssa ideoimaan ja rakentamaan robottia, joka voisi edistää nuorten vaikutusmahdollisuuksia, ja tutkimaan sen toimintaa käytännössä. Kurssi ei vaadi ennakkotietoja tai tietoteknistä osaamista. Kurssin ohjaajina toimivat Tampereen yliopiston tutkijat Kirsikka Kaipainen ja Salla Jarske. Lue lisätietoja ja ilmoittaudu mukaan.

Tiedeluokka avautuu jälleen huhtikuussa. Toiminnalliset työpajat tulevat varattavaksi varauskalenteriin viikon 9 aikana. Tiedeluokka palvelee sekä etäyhteyksin että lähiopetuksena Hervannan kampuksella. Lue lisää tiedeluokkatoiminnasta ja varaa aika oppilasryhmällesi.

Kerhoja ja tiedepysäkkejä ei järjestetä keväällä 2022. Myös lainaamo on suljettuna kevätlukukauden. Muistathan kuitenkin materiaalipankin työohjeet sekä YouTube-kanavan, josta löydät paljon materiaalia sekä vapaa-ajalle että koulutyön tueksi.