Kerhotoiminta käynnistyy syyskuussa - ilmoittautuminen on auki!

Valokuva, neljä lasta tekemässä robottipallomaalausta tablet-tietokoneilla.

Oletko innostunut itse tekemään? Tutkimaan ja kokeilemaan? Ilmoittaudu mukaan tiedekerhoon! Syksyn kerhoissa innostutaan muun muassa ohjelmoinnin ja robotiikan parissa, hämmästellään avaruutta ja tutustutaan luonnontieteisiin taiteen keinoin. Valikoimastamme löytyy kerhoja peruskouluikäisille lapsille ja nuorille.

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Syyskauden tiedekerhoihimme haki yli 250 peruskouluikäistä. Mahtavaa, että tieteily kiinnostaa! Kerhopaikat on nyt arvottu ja tieto valinnoista on lähtenyt sähköpostitse. Jos viestiä ei näy, tarkistathan roskapostikansion ja otat tarvittaessa yhteyttä sähköpostimme juniversity@tuni.fi kautta.

STEAM – Luovaa luonnontiedettä yhdistelee tiedettä, teknologiaa ja taidetta johdatellen osallistujat muun muassa robotiikan, 3D-tulostamisen, liikkuvan kuvan ja äänen pariin. Luovuus ja teknologia tukevat toisiaan ja avaavat uudenlaiset mahdollisuudet omien ideoiden toteuttamiselle! WeDo-legorobottikerhossa taas tutustutaan ohjelmointiin ja robotiikkaan itse rakennellen ja suunnitellen. Arvoituksellinen avaruus johdattaa osallistujat itse pohtien, tutkien ja kokeillen tutustumaan muun muassa painovoimaan ja avaruuskappaleisiin!

Ohjelmoinnin jatkokurssi puolestaan sopii sinulle, joka jo hieman tunnet koodauksen perustermistöä ja lohko-ohjelmointia, mutta lausekielinen ohjelmointi ei ole vielä tuttua. Koodauskielenä python, jonka alkeisiin tutustutaan erilaisia tehtäviä, pelejä ja pieniä projekteja tehden.

Kerhot syyskaudella 2021

Syyslukukauden 2021 kerhot käynnistyvät syyskuussa viikolla 36 koronatilanteen salliessa. Kerhoja järjestetään Juniversityn tiedeluokassa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella sekä Tampereen yliopiston Keskustakampuksella. Kerhotoimintamme on maksutonta. Kerholaiset valitaan arpomalla, mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kerhopaikkoja.

Tutustu tarkemmin kaikkiin kerhosisältöihimme.

Juniversityn tiedeluokka, Hervannan kampus
STEAM – Luovaa luonnontiedettä (1.-3.lk), ti klo 17-18, ajalla 7.9.-2.11.
STEAM – Luovaa luonnontiedettä (4.-6.lk), ti klo 18:30-19:30, ajalla 7.9.-2.11.
WeDo-Legorobottikerho (1.-3.lk), ke klo 17:00-18:30, ajalla 8.9.-13.10.
Arvoituksellinen avaruus (4.-6.lk), to klo 17:30-18.30, ajalla 9.9.-4.11.

Ohjelmoinnin jatkokurssi (5.-8.lk), ke klo 17-18:30, ajalla 27.10-1.12. Ilmoittautuminen on päättynyt. Huom! Kurssilaiset valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Keskustakampus
WeDo-Legorobottikerho (1.-3.lk), ti klo 17:00-18:30, ajalla 7.9.-12.10.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittaudu kerhoihin tästä! (avoinna su 22.8. klo 23:59 saakka)

Tiedotamme kerhovalinnoista ma 30.8.2021 mennessä.

Ilmoittautuminen kerhoihin tapahtuu verkkolomakkeella, joka on avoinna 22.8.2021 saakka.  Ilmoittautumislomakkeella voitte valita kolme kerhotoivetta ensisijaisuusjärjestyksessä. Mikäli haluatte ilmoittautua vain yhteen tai kahteen kerhoon, saman kerhon voi valita myös useamman kerran. Kerholaiset valitaan arpomalla, mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kerhopaikkoja. Jokaiseen kerhoon mahtuu 12 innokasta osallistujaa. Kerhotoimintamme on maksutonta.

Kerhotoiminnassamme huomioimme vallitsevan pandemiatilanteen muun muassa tehostamalla hygieniaa sekä osallistujien että välineiden osalta ja mahdollistamalla turvavälit. Ettehän osallistu kerhotoimintaan, mikäli lapsellanne on hengitystieoireita.

Kerhoja ohjaavat Juniversityn innostavat ja osaavat tiedekasvatusohjaajat, jotka ovat pääosin Tampereen yliopiston opiskelijoita. Varsinainen kerhokerta kestää 60/90 minuuttia. Lapset ovat kerhossa ilman vanhempiaan. Kerhon päätyttyä ohjaaja saattaa lapset ulko-ovelle. Kerhossa ollaan sisävaatteilla ja päälle puetaan tarvittaessa kerhosta saatava laboratoriotakki. Sisäkengät/tossut voi halutessaan ottaa mukaan ja pitkät hiukset on hyvä laittaa kiinni.

Lisätietoa kerhotoiminnasta: Laura Salkonen, laura.salkonen@tuni.fi, puh 050 4479 335 tai juniversity@tuni.fi