Lasten akatemia 21.9.: Kuinka rikokset ratkaistaan?

Juniversityn vaakasuuntainen violetti logo,

Lasten akatemia kutsuu sinut 7–10-vuotias opiskelijaksi oikeaan yliopistoon.

Tunnet varmaan jonkun, joka on opiskellut yliopistossa. Ehkä opettajasi, lääkäri, jonka vastaanotolla olet käynyt, tai vanhempasi? Yliopisto on kuin koulu aikuisille. Tampereen lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin aikuisten yliopistossa!

Vanhempi rikoskonstaapeli Tuomas Korhonen: Kuinka rikokset ratkaistaan?

La 21.9.2019 klo 11-12
Tampereen yliopiston Keskustakampus, Päätalo, Ls. A1
Kalevantie 4, Tampere

 

Mitä tarkoittaa poliisin tekninen rikostutkinta? Kuinka poliisi hankkii teknisellä tutkinnalla tietoa rikospaikalta hyödyntääkseen tätä rikoksen selvittämisessä? Minkälaisia jälkiä rikoksentekijä jättää rikospaikalle ja kuinka poliisin taltioimia näytteitä voidaan käyttää näyttönä rikosasiassa?

Luennolla käsitellään yleisellä tasolla rikospaikkaan, rikoksentekovälineisiin ja henkilöihin kohdistuvia tutkimuksia ja näytteiden käsittelyä rikosten selvittämiseksi sekä tutustutaan käytännönläheisesti muun muassa DNA-, sormenjälki- ja jalkineenjälkitutkimusten perusteisiin. Jos sinussa on salapoliisin vikaa tai olet kiinnostunut poliisin urasta, on tämä oikea luento sinulle.

Vanhempi rikoskonstaapeli Tuomas Korhonen työskentelee Sisä-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan ryhmässä Tampereen pääpoliisiasemalla ja on toiminut usean vuoden ajan rikostutkijana.

 

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa Sinua kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille.  Lasten akatemian tekevät Sinulle yhteistyössä Juniversity sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.