Lasten akatemia 16.11.: Omin jaloin vai robotilla – miten tulevaisuuden kaupungissa liikutaan?

Juniversityn vaakasuuntainen violetti logo,

Lasten akatemia kutsuu sinut 7–10-vuotias opiskelijaksi oikeaan yliopistoon.

Tunnet varmaan jonkun, joka on opiskellut yliopistossa. Ehkä opettajasi, lääkäri, jonka vastaanotolla olet käynyt, tai vanhempasi? Yliopisto on kuin koulu aikuisille. Tampereen lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin aikuisten yliopistossa!

Professori Kalle Vaismaa: Omin jaloin vai robotilla – miten tulevaisuuden kaupungissa liikutaan?

La 16.11.2019 klo 11-12
Tampereen yliopiston Keskustakampus, Päätalo, Ls. D11
Kalevantie 4, Tampere

 

Tykkäätkö matkustaa junalla tai bussilla? Entä metrolla tai raitiovaunulla? Vai kuljetko mielelläsi polkupyörällä vaikkapa kouluun tai harrastuksiin? Haluatko isona oman auton tai moottoripyörän, entä miltä tuntuisi, jos robotti ajaisi autoasi? Vai käveletkö mieluusti paikasta toiseen niin, että välillä voi pysähtyä istuskelemaan torin laidalle? Mitä tuumaat, jos kaverisi lentäisi ylitsesi dronella? Pohditaan yhdessä, millaista liikkuminen on tulevaisuuden kaupungissa. Ja miten sinä tykkäät liikkua nyt ja sitten, kun olet vähän vanhempi.

Prof. Kalle Vaismaa työskentelee infra-alan digitalisaatioprofessorina Tampereen yliopiston Rakennetun ympäristön tiedekunnassa.  Aiemmin hän on työskentellyt myös Liikenteen tutkimuskeskus Vernessä, jossa hän on tutkinut erityisesti tulevaisuuden kestävää kaupunkiliikennettä.

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa Sinua kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille.  Lasten akatemian tekevät Sinulle yhteistyössä Juniversity sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.