LUMATE-lähettilään virtuaalivierailu tarjoaa vaihtelua oppitunnille

Tampereen yliopisto juniversity virtuaalinen LUMATE-lähettiläs -banneri.

Kaipaatko mukavaa motivointia yläkoululuokalle? Tietoa ja innostusta matematiikan tai luonnontieteiden opiskeluun? LUMATE-lähettiläät ovat apunasi nyt myös virtuaalisesti!

LUMATE-lähettilään tehtävänä on innostaa tulevaisuuttaan suunnittelevia nuoria matematiikan, fysiikan ja kemian opiskeluun ja kertoa osaamisen hyödyistä riippumatta oppilaiden suunnitelmista tai tavoitteista peruskoulun jälkeen. Tarkoitus ei ole siis mainostaa lukiota, ammattikoulua, pitkää matematiikkaa, yliopistoa, luonnontieteellisiä aloja tai mitään muutakaan yksittäistä alaa tai opintosuuntaa, vaan kertoa, miksi luonnontieteisiin kannattaa suhtautua avoimin mielin.

Olemme toteuttaneet oppilaitosten tueksi virtuaalisen LUMATE-lähettilään materiaalin. Materiaali soveltuu parhaiten 8.-9.-luokkalaisten opinto-ohjauksen, matematiikan tai luonnontieteiden oppitunneille. Noin puolen tunnin mittaisen virtuaalivierailun videon lisäksi on laadittu myös 45 minuutin tuntisuunnitelma, jossa riittää pohdittavaa pidemmällekin oppitunnille.

Materiaalit

Tuntisuunnitelma (pdf) ja video (YouTube)

 

 

Jos katsomisen jälkeen herää kysyttävää, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse juniversity@tuni.fi. Otamme mielellämme vastaan myös nuorten kysymyksiä aiheeseen liittyen.