Mahtavaa matematiikkaa -teemaviikko lähestyy!

Lasten käsiä, jotka muodostavat sormet yhteen liittäen tähtimäisen kuvion.

Tule matkalle matematiikan mahtavaan maailmaan – Juniversity toimii matkaoppaanasi! Mahtavaa matematiikkaa -teemapäivää vietetään torstaina 2.11.2023, mutta tarjonnastamme löydät tekemistä viikon muillekin päiville.
Seuraa viikon matikkavinkkejä myös Juniversityn Instagramissa ja Facebookissa!

Tiedekahvila 1.11.2023 kello 14–15

Opetatko matematiikkaa tai kiinnostaako sinua matematiikan opiskelu? Keskiviikkona 1.11.2023 kello 14–15 pureudutaan matematiikan oppimiseen ja sen haasteisiin. Puheenvuorossa pohditaan erityisesti, miksi matematiikkaa kannattaa pelillistää ja mitä etuja pelillisyydellä voi olla matematiikan oppimisen kannalta. Puheenvuorosta vastaa tutkija Eetu Mallat kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnasta. 

Ilmoita ryhmäsi mukaan! Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä Nokia Arenan Paidiassa tai etäyhteyksin. 

Lisätiedot ja ilmoittautumislomake 

Matematiikkaa kahdella kampuksella 1.11.2023 kello 15.15

Keskiviikon 1.11. kampuskierroksilla pääsee opiskelijalähettiläiden johdolla tutustumaan matematiikan opiskeluun Tampereen yliopistossa. Ilmoita ryhmäsi joko Hervannan tai keskustakampuksen iltapäivään. 

Ilmoittautumislomakkeelle

Täydennyskoulutus: toiminnallista tilastomatematiikkaa 2.11.2023 klo 14–17

Tiesitkö, että yliopistojen tiede- ja teknologialuokissa järjestetään toiminnallisia aktiviteetteja tukemaan matematiikan ja luonnontieteiden oppimista ja opetusta? Haluatko oppia uusia tapoja soveltaa matematiikkaa ympäröivässä yhteiskunnassa? Tule oppimaan ja suunnittelemaan toiminnallista tilastomatematiikan opiskelua ja saamaan ideoita tilastojen tulkintaan. 

Täydennyskoulutus järjestetään osana Mahtavaa matematiikkaa -teemapäivää ja on suunnattu matemaattisten aineiden aineenopettajille sekä kaikille muille kiinnostuneille. Koulutuksen rahoittaa Opetushallitus ja se on osallistujille maksuton. Koulutuksen järjestää Tampereen yliopiston Juniversity. Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 25.10.2023. 

Ilmoittautumislomakkeelle 

Nuoria aikuisia pöydän ympärillä.

Lisää ideoita ja inspiraatiota matematiikan opetukseen!

Virtuaali-Tiedepysäkit alakoululaisille

Virtuaali-Tiedepysäkit sisältävät lyhyitä videomuotoisia ohjeita pienistä tiedekokeista ja tutkimuksista. Mitään erityisiä välineitä ei tarvita, vaan videoilla käytetään kotoa löytyviä ja helposti saatavilla olevia materiaaleja. Pysäkit on jaoteltu oppiaineiden mukaisesti ja valikoimasta löytyy myös matematiikka-aiheisia videoita, kuten origamihatun taittelu ja salakirjoitustehtävä.

Tutustu Virtuaali-Tiedepysäkeihin.

Projektioppiminen matematiikassa -projektipankki

Projektipankki on luotu osana LUMA SUOMI -ohjelman Projektioppiminen-kehittämishanketta. Projektit on suunnattu erityisesti yläkouluikäisille, mutta osa soveltuu myös ylöspäin eriyttävänä materiaalina 5.–6.-luokkalaisille.

Nappaa projektipankista vinkit talteen matematiikan projektioppimiseen.

LUMATE-lähettilään virtuaalivierailu tuo vaihtelua yläkoulun oppitunnille

Kaipaatko mukavaa motivointia yläkoululuokalle? Tietoa ja innostusta matematiikan tai luonnontieteiden opiskeluun? LUMATE-lähettilään tehtävänä on innostaa tulevaisuuttaan suunnittelevia nuoria matematiikan, fysiikan ja kemian opiskeluun ja kertoa osaamisen hyödyistä riippumatta oppilaiden suunnitelmista tai tavoitteista peruskoulun jälkeen. Noin puolen tunnin mittaisen videon lisäksi on laadittu myös 45 minuutin tuntisuunnitelma, jossa riittää pohdittavaa pidemmällekin oppitunnille.

Video ja tuntisuunnitelma.

Mikäli kaipaat lisää vinkkejä matematiikan opetukseen varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa tai toisen asteen koulutuksessa, autamme mielellämme. Ole yhteydessä asiantuntijoihimme juniversity@tuni.fi.

LUMA-keskus -Suomi -verkosto on jälleen mukana kansallisen mahtavaa matematiikkaa -teemapäivän ja viikon toteuttamisessa. Lue lisää mahtavaa matematiikkaa -teemapäivästä.