Millennium Youth Prize
Läs mer om tävling på svenska.
Kansainvälinen Millennium Technology Prize eli Millennium teknologiapalkinto etsii elämäämme parantavia teknologisia innovaatioita. Tästä inspiroituneena Tekniikan Akatemia-säätiö, Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto ja LUMA-keskus Suomi järjestävät neljättä kertaa kilpailun 19-vuotiaille ja sitä nuoremmille innovaattoreille.
Yliopistojen professorit antavat nuorten selvitettäviksi kolme erilaista globaalia kestävän kehityksen haastetta. Kilpailuun osallistujien tulee esittää uusia, toteuttamiskelpoisia ratkaisuja näihin haasteisiin.
- Millaisia ovat tulevaisuuden hyvät biomateriaalit ja tuotteet?
- Mistä ravinteet kasvintuotantoon?
- Miten saamme suurkaupunkien ilmanlaatua puhtaammaksi ja samalla ne ilmastoneutraaliksi?
Lue lisää haasteista ja tutustu haasteenantajiin kilpailun kotisivuilla.
Työt voivat olla kirjallisia selvityksiä, videoita, prototyyppejä tai niiden yhdistelmiä. Kilpailuun osallistuvia töitä arvioidaan niiden mielikuvituksellisuuden, luovuuden, innovatiivisuuden ja toteuttamiskelpoisuuden perusteella. Lisäksi töissä tuli näkyä tieteellinen ajattelu ja tutkimusprosessin hallinta.
Voittajille on luvassa rahapalkinnot. He pääsevät myös tapaamaan vuoden 2022 Millennium Technology -palkinnon voittajaa.
Kilpailuaikaa on jatkettu! Voit ilmoittautua mukaan ja jättää oman kilpailutyösi 23.4.2023 mennessä. Kilpailun finaali järjestetään toukokuussa Helsingin yliopiston tiedekulmassa.
#MillenniumTechnologyPrize #MillenniumYouthPrize
Mikä
Millennium Youth Prize nuorille, kansainvälisen Millennium teknologiapalkinnon juniorversio. Finalistit valitsee Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston, Tampereen yliopiston ja Tekniikan Akatemian säätiön koostama asiantuntijaraati.
Kenelle
Kilpailuun voivat osallistua vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet.
Miksi
Haluamme innostaa nuoria teknologian ja innovaatioiden pariin. Nuoret ovat avainasemassa paremman tulevaisuuden rakentamisessa uudenlaisen ajattelunsa ansiosta. Globaaleihin haasteisiin on olemassa moninaisia ratkaisuja.
Lisätietoja: juniversity@tuni.fi