Tammikuun Tiedekahvila goes RoboLab: Reilusti robotiikkaa

Neljä pientä käsivarsirobottia ikkunalaudalla
Jonne Renvall Tampereen yliopisto / Tampere University

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle. Heitä siis kahvit kuppiin, jalat pöydälle ja lähde mukaan löytämään oma juttusi!

Aika: pe 20.1.2023 klo 14.00 – 15.00
Paikka:  Tallenne julkaistu Juniversityn YouTubessa 

Aihe: Tammikuun Tiedekahvila goes RoboLab: Reilusti Robotiikkaa

Tampereen korkeakouluyhteisön Robolab on avoin modernin robotiikan oppimisympäristö ihmisille ja roboteille Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Pääsemme Tiedekahvilan kameran kautta tutustumaan kuinka tällaisessa oppimisympäristössä voi oppia, tutkia ja kehittää ihmisen ja robotin yhteistyötä.  RoboLabin laitekanta kattaa mm. teollisuusrobotiikan, mobiilirobotiikan ja laajan valikoiman sensoreita, AR/VR tekniikkaa ja työasemia.

Avaa ovi RoboLabiin ja tule mukaan oppimaan robotiikasta!

Tammikuun Tiedekahvila on osa Tieteen päivien Nuorten päivän ohjelmaa. Katso tästä!

#robotiikka #tekniikka

Voit tutustua RoboLabiin myös 360-asteisen kuvan kautta: https://research.tuni.fi/robolabtampere/360image/

Oppimistehtävä

Tiedekahvilan jälkeen voit jatkaa pohdintoja miettimällä alla olevaa oppimistehtävää. Kirjaa ylös ajatuksiasi tai vaikka keskustelua kaverin kanssa!  

Robotiikasta, roboteista ja robotisaatiosta puhutaan paljon, mutta mitä se itse asiassa tarkoittaa? Etsi tietoa netistä tai pohdi omien näkemyksiesi pohjalta seuraavia kysymyksiä. Vastaukset käydään läpi tiedekahvilan esityksissä.

Mikä on robotti? Entä mikä on teollisuusrobotin ja palvelurobotin ero? Löytyisikö näiden robottien joukosta teidän kotiinne sopiva robottiapulainen? Mitä tehtäviä sille antaisit. Minkä arvelet olevan robotille vaikeinta kotiaskareiden suorittamisessa?