Virtuaalihelpissä voit kysyä apua koulutehtäviin

Juniversity tampereen yliopisto yhteistyössä aalto-yliopisto juniversityn kanssa virtuaalihelppi

Virtuaalihelppi jatkuu helatorstaihin 21.5. saakka! Syksyn jatkosta tiedotamme lisää lähempänä.

Tuskaillaanko teilläkin nuorten kotitehtävien parissa? Jäivätkö yhtälöt, derivaatta tai jaksollinen järjestelmä epäselväksi? Kysy apua Virtuaalihelpin Discordissa!

Tampereen yliopiston Juniversity ja Aalto-yliopisto Junior tarjoavat nyt yhdessä yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan virtuaalihelppiä! Kysymyksiä voi jättää koska tahansa, mutta tukiopet ovat paikalla maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin kello 15-16.30 keskustelemassa. Tukiopeina toimivat Tampereen yliopiston Juniversityn sekä Aalto-yliopisto Juniorin tiedekasvatusohjaajat, jotka ovat myös yliopistojen opiskelijoita.

UUTTA! Tarjolla on nyt apua myös kuvataiteen opiskeluun! Tarjolla on esimerkiksi apua teknisiin pulmiin sekä mahdollisuus saada palautetta ilmaisullisiin kysymyksiin ennen työn palauttamista omalle opettajalle. Kuviskanavalla kysymyksiin käydään vastaamassa päivittäin.

Tampereen yliopiston juniversity ja aalto-yliopisto junior tarjonta virtuaalihelppi

Virtuaalihelpissä alustana toimii Discord-palvelin ja siellä voit kysyä ja käydä keskustelua aihepiireihin liittyen.

Liity Virtuaalihelpin Discord-palvelimelle tästä!

Voit käydä palvelimella jo etukäteen kurkkimassa sekä hyväksymässä säännöt.

Mikä on Discord ja miten voin jättää kysymyksen?

Discord on ilmainen keskustelualusta, jossa voi viestiä sekä puhuen että kirjoittamalla. Discord toimii nettiselaimella, mutta sen voi myös ladata työpöytäsovelluksena. Käyttö onnistuu myös puhelimella, jolloin tulee ladata Discordin sovellus. Kirjautumiseen tarvitaan sähköpostiosoite sekä itse keksitty käyttäjänimi ja salasana.

Kun liityt Juniversityn palvelimelle, ilmestyy logo Discordin vasemmalla näkyvään palvelinlistaukseen. Tämän kuvakkeen kautta pääset palvelimelle ja löydät kanavamme #tervetuloa ja #yleinen. Hyväksymällä #tervetuloa-kanavan säännöt pääset näkemään myös matematiikka-kanavat.

juniversity discord-palvelin

Jätä esimerkiksi matikkaan liittyvät kysymykset matematiikka-luokkaan sopivalle keskustelu -kanavalle. Kysymyksiin vastataan päivystysaikoina. Kysymykseen vastaamista helpottaa, mikäli voit kirjoittaa, missä kohdassa tarvitset helppiä tai ottaa vaikka kuvan tehtävästä! Tekstikanaville voi liittää myös kuvia. Puhekanavalla voit kysyä myös kysymyksiä, ja tukiopettajat näyttävät tarvittaessa streamina, miten jokin tehtävä ratkaistaan. Liityttyäsi puhekanavalle, muistathan myös katkaista yhteyden, kun et enää aio keskustella.