Kerhot ja kurssit

Juniversity tarjoaa erilaisia tiede-, elektroniikka-, ohjelmointi- ja robotiikka-aiheisia kerhoja peruskouluikäisille lapsille ja nuorille sekä syys- että kevätlukukaudella.

Katso ajankohtaiset tiedot kerhoista ja kursseista:

Kerhot alakouluikäisille

Kurssit yläkouluikäisille

 

Kerhosisällöt alakouluikäisille

Arvoituksellinen avaruus (1.-3.lk ja 4.-6.lk)

Opi ja oivalla avaruudesta! Tässä kerhossa suunnataan katse ja ajatukset kohti mieltä kiehtovaa avaruutta. Yhdessä pohtien, tutkien ja kokeillen päästään tutustumaan mm. painovoimaan, rakettitieteeseen ja avaruuskappaleisiin. Tule mukaan selvittämään universumimme ihmeitä! Kesto 8 kertaa á 1h.

Ihmeelliset ilmiöt ympärillämme (1.-3.lk ja 4.-6.lk)

Hyppää mukaan intohimoiselle tutkimusmatkalle maailmamme toimintaan! Tässä kerhossa pääset tutkimaan ja ihmettelemään luonnontieteiden perustavanlaatuisia kysymyksiä. Toiminnallisessa kerhossa selvitetään mm. mitä valo on ja kuinka vaahtokarkeille käy tyhjiössä. Lähdetään yhdessä kokeellisesti tarkastelemaan tuttuja ja tuntemattomia ilmiöitä! Kesto 8 kertaa á 1h.

Valokuva, jossa kolme iloista lasta työskentelemässä yhdessä mikroskoopilla.

Keksi ja kokeile laboratoriossa (1.-3.lk ja 4.-6.lk)

Opi ja oivalla laboratoriossa! Tässä kerhossa pipetti, koeputki ja mikroskooppi tulevat tutuksi, kun toiminnallisten tutkimusten kautta lähestytään luonnontieteellisiä ilmiöitä. Innostavasti, itse tehden päästään kokeilemaan ja näkemään, miten kiteitä valmistetaan ja kuinka filmipurkkiraketti sinkoaa taivaisiin. Pue päällesi laboratoriotakki ja suojalasit, oletko valmis? Kesto 8 kertaa á 1h.

Lumoava luonnontutkimus (1.-3.lk ja 4.-6.lk)

Opi ja oivalla luonnosta! Millainen on yhteinen ympäristömme, entäpä me ihmiset tai vaikkapa linnut ja hyönteiset osana sitä? Tässä kerhossa ihmetellään luontoa ja sen ilmiöitä, vieraillaan lähiluonnossa tutkien ja tutustuen sekä tehdään aihepiireihin liittyvää taidetta. Kesto 8 kertaa á 1h.

STEAM ̶ Luovaa luonnontiedettä (1.-3.lk ja 4.-6.lk)

Opi ja oivalla luonnontieteitä uudessa valossa! Tässä tiedettä ja teknologiaa taiteen keinoin yhdistävässä kerhossa päästään yhdistämään taide ja robotiikka sekä 3D ja rakentelu. Luovuus ja teknologia tukevat toisiaan ja avaavat uudenlaiset mahdollisuudet omien ideoiden toteuttamiselle mm. liikkuvan kuvan ja äänen keinoin. Kesto 8 kertaa á 1h.

Elektroniikkakerho (3.-6.lk)

Opi ja oivalla elektroniikasta! Tässä kerhossa tutkitaan yhdessä elektronisia komponentteja ja niiden toimintaa virtapiirissä. Kerhon aikana tutustumme aiheeseen teorian ja hauskojen rakennusprojektien avulla. Aikaisempi kokemus elektroniikkatöistä ei ole välttämätöntä. Kerhossa opimme käyttämään mm. juotoskyniä ja kuumaliimapyssyjä. Kesto 6 kertaa á 1,5h. Elektroniikkakerhosta kerätään 20€ tarvikemaksu.

WeDo-Legorobottikerho (1.-3.lk)

Tässä kerhossa tutustutaan robotiikkaan ja ohjelmointiin suunnittelemalla, rakentamalla ja ohjelmoimalla LEGO WeDo 2.0 robotteja. Kerho sopii hyvin ensimmäiseksi tutustumiseksi robotiikkaan ja ohjelmointiin mutta tarjoaa myös sopivaa haastetta hieman kokeneemmillekin. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

EV3-Legorobottikerho (4.-6.lk)

Tässä kerhossa rakennetaan ja ohjelmoidaan mm. EV3-legorobotteja. Pääset suunnittelemaan oman robottisi omien ideoittesi pohjalta tai vaihtoehtoisesti voit rakentaa robottisi olemassa olevien ohjeiden avulla. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Ohjelmoinnin alkeet (3.-6.lk)

Kiinnostaako sinua koodaus? Olet ehkä kokeillut ohjelmointia koulussa ja haluat oppia lisää, tai ehkä et ole koskaan kokeillutkaan ohjelmointia, mutta olet siitä kiinnostunut. Tämä kerho on juuri sinulle! Kerhossa lähdetään alkeista ja opetellaan hyvää ohjelmointitapaa käyttäen useita erilaisia robotteja ja ohjelmoitavia laitteita. Kerho antaa hyvän pohjan jatkaa micro:bit -kerhoon sekä ohjelmoinnin jatkokurssille. Jos sen sijaan olet jo opetellut ohjelmointia aikaisemmin kotona tai muussa kerhossa, micro:bit -kerho tai ohjelmoinnin jatkokurssi voi sopia sinulle paremmin. Kerhossa koodataan lohko-ohjelmointiympäristöissä. Kesto 8 kertaa á 1h.

Ohjelmoinnin jatkokurssi (5.-8.lk)

Kiinnostaako sinua koodaus? Ovatko ohjelmoinnin alkeet tuttuja Scratchilla tai muulla lohkoja käyttävällä koodauseditorilla? Tiedät koodauksen perustermistöä, mutta lausekielinen ohjelmointi ei ole vielä kovin tuttua. Tämä kurssi on juuri sinulle! Ensimmäisellä kurssikerralla käydään läpi perustermistöä lausekielisen ohjelmoinnin osalta. Muilla kerroilla opit ohjelmoinnin toimintoja ja hyvää ohjelmointitapaa tehtäviä, pelejä ja muita projekteja tehden. Kurssilla koodauskielenä on Python. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Micro:bits –ohjelmointikerho (4.-6.lk)

Tässä kerhossa tutustutaan pieniin, taskukokoisiin Micro:bit -tietokoneisiin. Micro:bitillä voi tehdä nopeasti ja helposti pieniä koodeja hyödyntäen painonappeja, ravistusta tai muita toiminnallisuuksia tai yhdistää sen erilaisiin sensoreihin. Kerhon aikana ohjelmoidaan micro:bitillä peli ja jokin vapaavalintainen oma projekti kuten robotti tai peli. Koodauskielinä lohkot ja Python. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Valokuva, juniversityn ohjaaja ja lapsia työskentelmässä iloisena yhdessä.

Koruja ja kosmetiikkaa – Tiedettä ja tekniikkaa! (6.-8.lk)

Tässä kokonaisuudessa yhdistetään kemiaa ja kosmetiikkaa, luovuutta ja teknologiaa korujen parissa, sekä tutustutaan ohjelmoinnin perusteisiin. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Peliteknologiaa (6.-8.lk.)

Tässä kokonaisuudessa tutustutaan ohjelmoinnin perusteisiin Scratchin, Arduinon ja Pythonin avulla. Ohjelmoimme oman pelin sekä rakennamme siihen ohjaimen. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista tai elektroniikkatöistä ei tarvita, mutta kokeneemmiltakaan eivät tekeminen tai mielenkiinto lopu kesken. Kesto 6 kertaa á 1,5h. Kerhosta kerätään 20€ tarvikemaksu.

Kurssisisällöt yläkouluikäisille

EV3-Legorobottikerho (7.-9.lk)

Tässä kerhossa rakennetaan ja ohjelmoidaan mm. EV3-legorobotteja. Pääset suunnittelemaan oman robottisi omien ideoittesi pohjalta tai vaihtoehtoisesti voit rakentaa robottisi olemassa olevien ohjeiden avulla. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Ohjelmoinnin jatkokurssi (5.-8.lk)

Kiinnostaako sinua koodaus? Onko ohjelmoinnin alkeet tuttuja Scratchilla tai muulla lohkoja käyttävällä koodauseditorilla. Tiedät koodauksen perustermistöä, mutta lausekielinen ohjelmointi ei ole vielä kovin tuttua. Tämä kurssi on juuri sinulle! Ensimmäisellä kurssikerralla käydään läpi perustermistöä lausekielisen ohjelmoinnin osalta. Muilla kerroilla opit ohjelmoinnin toimintoja ja hyvää ohjelmointitapaa tehtäviä, pelejä ja muita projekteja tehden. Kurssilla koodauskielenä on Python. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Koruja ja kosmetiikkaa – Tiedettä ja tekniikkaa! (6.-8.lk)

Opi ja oivalla kosmetiikasta ja teknologiasta! Kurssin aikana pääset itse valmistamaan koruja sekä oman korurasian, johon syttyy avatessa valo. Lisäksi tutustaan kosmetiikan valmistukseen ja kemiaan sekä ideoidaan oma koru- tai kosmetiikkabrändi. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Peliteknologiaa (6.-8.lk.)

Tässä kokonaisuudessa tutustutaan ohjelmoinnin perusteisiin Scratchin, Arduinon ja Pythonin avulla.  Ohjelmoimme oman pelin sekä rakennamme siihen ohjaimen. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista tai elektroniikkatöistä ei tarvita, mutta kokeneemmiltakaan eivät tekeminen tai mielenkiinto lopu kesken. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Yläkoulun matematiikan kertauskurssi (9.-lk ja 2. aste)

Ensisijaisesti 9. luokkalaisille suunnattu yläkoulun matematiikan kertauskurssi.  Kurssilla vahvistetaan yläkoulun matematiikan oppisisältöjä toiminnallisesti, keskittyen opetussuunnitelman tämän hetken keskeisimpiin ja ongelmallisimpiin sisältöihin, sekä luodaan yhteyksiä eri aihealueiden välille. Kurssi on kehitetty siten, että se soveltuu yhtä lailla lähtötasoltaan heikommille kuin vahvemmillekin osaajille.

Business meets luonnontieteet (BML) (9.-lk ja 2. aste)

Fyysikosta toimitusjohtajaksi tai myyntitykistä suoraan virtuaalitodellisuuteen? Ajatteletko tietäväsi, mille alalle kouluttaudut ja millaisia työtehtäviä se tuo tullessaan? Juniversity ja yhteistyöyritykset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan näkemään ja kokemaan, mitä erilaisten työtehtävien parissa tapahtuu. Tule kumoamaan ennakkokäsityksesi tai löytämään itseäsi kiinnostava polku kohti tulevaisuuden poikkitieteellistä ja monimuotoista työelämää. Kurssi on saanut hyvää palautetta, katso osallistujien mietteitä kurssilta.