Kurssit 2. asteen opiskelijoille

Haluatko sukeltaa syvemmälle sinua kiinnostavaan tieteeseen? Entä mitä syntyy, kun eri tieteenalat kohtaavat? Kaipaatko kertausta koulun oppeihin? Tutustu Juniversityn kurssitarjontaan ja tule mukaan. Kursseista löytyy sopivia sisältöjä sekä lukiossa että ammattioppilaitoksessa opiskeleville.

Valikoimastamme löytyy monia lukiolaisille sekä ammattioppilaitoksissa opiskeleville suunnattuja kursseja. Tiedotamme kurssien toteutuksesta lukukausikohtaisesti sivun Ajankohtaista-osiossa.

Ajankohtaista

Lukuvuosi 2023-24

Lukiolaisten etäkurssi Kielitiede-TET – ilmoittautuminen auki 12.2. saakka

Molekyylibiologian laboratoriokurssi lukiolaisille – lisätietoja tulossa

 

Valokuva. Opettajia keskustelemassa Juniversityn luokkatilassa.

Tarjonnastamme löytyvät kurssit

Molekyylibiologian laboratoriokurssi lukiolaisille

Tutustu Life science -tutkijan elämään ja molekyylibiologian perustöihin lukiolaisten omalla laboratoriokurssilla! Kurssilla tutustutaan molekyylibiologian perusmenetelmiin tekemällä DNA- ja proteiinitöitä. Opiskelijat pääsevät itse tekemään mm. PCR-reaktioita, ajamaan geelielektroforeeseja sekä analysoimaan vasta-ainevärjäyksellä proteiinin tuottonäytteitä. Molekyylibiologian töiden lisäksi kurssilla opitaan myös turvallista työskentelyä laboratoriossa.

Kohderyhmä: lukiolaiset

Matematiikan kertauskurssi

Kaipaako yläkoulun matikkaosaamisesi kertausta tai laskurutiinia? Tai ehkäpä sinua jännittävät esimerkiksi tulevat matematiikan valtakunnalliset kokeet, lyhyen matematiikan ylioppilaskirjoitukset tai ammattikorkeakoulun pääsykokeet? Tämä kurssi on sinulle! Kurssi on järjestetty vuosina 2019 ja 2020 hiihtolomaviikolle sekä muutamalle erilliselle lauantaille sijoittuen.

Kohderyhmä: 9.-luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattioppilaitos)

Valokuva, jossa kolme nuorta työskentelemässä yhdessä tablet-tietokoneilla

Robotiikan projektikurssi

Kiinnostaako tulevaisuuden projektityöskentely helposti lähestyttävällä ja hauskalla tavalla? Oletko aina halunnut selvittää millaista olisi työskennellä projektin johdossa? Nyt siihen on mahdollisuus Pullonkaula Ry:n ja Juniversityn yhteistyössä toteutetussa Robotiikka Workshopissa. Viikonlopun aikana opit sekä tekniikan alan huippuosaamista, tulevaisuuden projektinhallintaa että tiimityöskentelyä. Workshop ei vaadi ennakko-osaamista, vain innostus ja halu oppia uutta riittävät. Tule siis ottamaan selvää, kenen tiimi saa allekirjoitettua myyntisopimuksen ja lähtee ”yrityksen” johtajina kotiin!

Kohderyhmä: toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattioppilaitos)

Business Meets Luonnontieteet (BML)

Fyysikosta toimitusjohtajaksi tai myyntitykistä suoraan virtuaalitodellisuuteen? Ajatteletko tietäväsi, mille alalle kouluttaudut ja millaisia työtehtäviä se tuo tullessaan? Juniversity ja yhteistyöyritykset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan näkemään ja kokemaan, mitä erilaisten työtehtävien parissa tapahtuu. Tule kumoamaan ennakkokäsityksesi tai löytämään itseäsi kiinnostava polku kohti tulevaisuuden poikkitieteellistä ja monimuotoista työelämää. Kurssi on toteutettu kahdesti: sekä keväällä 2019 että uudelleen vuodenvaihteessa 2019-2020. Kurssi on saanut hyvää palautetta, lue lisää kurssilaisten mietteitä viimeisimmältä toteutuskerralta.

Kohderyhmä: 9.-luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattioppilaitos)

LUMATE-kurssi 2. asteen opiskelijoille

Kurssilla tutustutaan laaja-alaisesti matemaattis–luonnontieteellis–teknisiin tieteenaloihin. Kurssi pitää sisällään erilaisia teemoja, muun muassa syöpätutkimusta, yliopistofysiikkaa, solu- ja kudosteknologiaa, robotiikkaa sekä uusiutuvaa energiaa. Teemat käsittävät lyhyehköjä teoriaosuuksia ja hands on -työskentelyä. Kurssipaikkoina toimivat Tampereen yliopiston Hervannan kampus, Tampereen yliopiston Kaupin kampus sekä Tampereen ammattikorkeakoulu.

Kohderyhmä: toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattioppilaitos)