PERUTTU: Matematiikan kertauskurssi keväällä 2021

Kuvituskuva. Juniversityn graaafisen ilmeen mukainen Penrosen kolmio.

Fyysinen toimintamme on tauolla 7.3.2021 saakka, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan. Tästä syystä myös matematiikan kertauskurssi on peruttu keväältä 2021.

Korkeakouluyhteisön johto on linjannut, että korkeakouluyhteisön tiloissa ei järjestetä muita kuin välttämättömiä tilaisuuksia ja kokoontumisia.


”Kurssi oli hyvä ja kattava mutta pystyi samalla olemaan hyvin rento. Kurssin vetäjät olivat todella mukavia ja auttoivat usein.” 

Kaipaako yläkoulun matikkaosaamisesi kertausta tai laskurutiinia? Tai ehkäpä sinua jännittävät esimerkiksi tulevat matematiikan valtakunnalliset kokeet, lyhyen matematiikan ylioppilaskirjoitukset tai ammattikorkeakoulun pääsykokeet? Tämä kurssi on sinulle!

Tavoitteena harjaannuttaa kurssilaisten kokonaiskäsitystä matematiikasta sekä kehittää kykyä omaksua matemaattisia sisältöjä. Samalla myös itseluottamus omaa osaamista kohtaan sekä laskurutiini kehittyvät. Kurssilla kerrataan pääsääntöisesti yläkoulun matematiikan oppisisältöjä toiminnallisesti keskittyen opetussuunnitelman keskeisimpiin ja ongelmallisimpiin kokonaisuuksiin sekä luodaan yhteyksiä eri aihealueiden välille. Toteutus soveltuu lähtötasoltaan ja taustaltaan kaikenlaisille oppijoille.

Kertauskurssin opettajat ovat Tampereen yliopiston loppuvaiheen matematiikan aineenopettajaopiskelijoita tai jo valmistuneita aineenopettajia. Kyseinen kurssi on toteutettu jo kahdesti ja materiaali on reflektoitu kentällä toimivien opettajien kanssa. Palaute on ollut erinomaista ja oppimistulokset hyviä. Lue lisää vuoden 2020 palautteesta.

Aika: lauantaina 20.2.2021, hiihtolomaviikolla maanantai-keskiviikko 1.-3.3.2021 sekä lauantaina 13.3.2021, kaikkina päivinä kello 9-15.

Paikka: Tampereen yliopiston keskustakampus, Normaalikoulun lukion tilat. Ratapihankatu 55, 33100 Tampere.

Kenelle: Nuorille, jotka haluavat parantaa omaa osaamistaan ja kehittää matemaattisia taitojaan. Kurssi sopii hyvin lähtötasoltaan kaikille 9.-luokkalaisille sekä heikommin pärjääville toisen asteen opiskelijoille (lukio ja ammattikoulu) tai välivuotta viettäville.

Hinta: 100 € sisältäen nidotun kurssimateriaalin.

Ilmoittautuminen: Kurssille otetaan koronatilanteen vuoksi maksimissaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on minimissään 10. Ilmoittautuminen avautuu tähän ma 18.1. kello 10.

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen kurssin toteutuminen on vielä epäselvää. Tästä syystä kurssi maksetaan vasta lähempänä toteutusta. Huomioithan, että ilmoittautuminen kurssille on sitova ja maksun palautus onnistuu vain lääkärintodistusta vastaan. Koronatilanne huomioidaan myös kurssilla mm. turvavälit mahdollistamalla sekä alueellisia suosituksia noudattamalla.

 

Lisätiedot: juniversity@tuni.fi

Eeva Mäkelä, eeva.makela@tuni.fi, puh. 050 447 8428.