Tiedepysäkit

Haluatko tutustua tieteisiin? Tehdä itse, testailla ja oivaltaa? Loistavaa, olet tervetullut Tiedepysäkeille, jotka ovat kaikille avoimia alakouluikäisten tiedetyöpajoja.

Ajankohtaista

Kevät 2022

Tiedepysäkkejä ei järjestetä kevätlukukaudella 2022. Muistathan kuitenkin Virtuaali-Tiedepysäkit sekä muut verkkomateriaalit YouTube-kanavallamme.

Syksyllä 2021 tiedepysäkit järjestettiin seuraavasti:
Ma 27.9. klo 17:30-19 teemana Elokuva
Ma 11.10. klo 17:30-19 teemana Maapallo
Ma 25.10. klo 17:30-19 teemana Aivot ja mieli
Ma 8.11. klo 17:30-19 teemana Taide
Ma 22.11. klo 17:30-19 teemana Valo ja värit

Ohjeet koronatilanteessa

Syksyllä 2021 tiedepysäkeille on ennakkoilmoittautuminen ja sisään otetaan 45 osallistujaa kerrallaan. 25.10. ja sen jälkeen järjestettäville tiedepysäkeille otetaan ennakkoilmoittautumisten kautta 60 osallistujaa kerrallaan. Mikäli tilaa on, mukaan mahtuu myös ovelta tapahtuma-aikana.

Toiminnot on jaettu väljästi useampaan tilaan ja osallistujia ohjeistetaan liikkumaan oman seurueen kesken. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille. Huolehdithan omalta osaltasi turvallisuudesta etkä tule paikalle sairaana.

Kaksi lasta pipetoimassa värikkäitä nesteitä koeputkiin labroratoriotakit päällä.

Mitä Tiedepysäkillä tapahtuu?

Tiedepysäkillä on useita pieniä työpisteitä, joiden kiertämiseen kuluu noin tunti. Voit tulla yksin, kaverin tai vanhempien kanssa, mihin aikaan tahansa Tiedepysäkin aukioloaikana. Tiedepysäkit järjestetään joka toinen viikko ja aihe vaihtuu kerrasta toiseen.

Pysäkeillä sinua auttavat Juniversityn osaavat ja innostavat ohjaajat. Nuorimmilla osallistujilla on hyvä olla joku vanhempi apulainen mukanaan, sillä työpisteeltä toiselle kierretään itsenäisesti.

Valokuva, juniversityn ohjaaja ja lapsia työskentelmässä iloisena yhdessä.

Saapuminen

Juniversityn tiedeluokka
Tampereen yliopisto, Hervannan kampus
Korkeakoulunkatu 3, Tampere
Sähkötalo, 1. krs.

Saapumisohjeet tiedeluokkaan

Muista myös Virtuaali-Tiedepysäkit!

Virtuaali-Tiedepysäkit sisältävät lyhyitä videomuotoisia ohjeita pienistä tiedekokeista ja tutkimuksista. Mitään erityisiä välineitä ei tarvita, vaan videoilla käytetään kotoa löytyviä materiaaleja.