Lasten akatemiassa 25.1. Meeri Koutaniemi kertoo valokuvan voimasta

Tiedon valoa -tiedetapahtuma Tampere talossa, järjestäjänä Tampereen yliopisto

Lasten akatemia kutsuu sinut 7–10-vuotias opiskelijaksi oikeaan yliopistoon.

Tunnet varmaan jonkun, joka on opiskellut yliopistossa. Ehkä opettajasi, lääkäri, jonka vastaanotolla olet käynyt, tai vanhempasi? Yliopisto on kuin koulu aikuisille. Tampereen lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin aikuisten yliopistossa!

Tammikuun Lasten akatemia järjestetään 25.1. klo 11-12 Tiedon valoa-tiedetapahtuman yhteydessä Tampere-talossa. Katso koko ohjelma tästä.

 

Meeri Koutaniemi: Valokuvan voima

La 25.1.2020 klo 11-12
Tampere-talo, Sopraano-sali

Hetki voidaan tallentaa ikuiseksi valokuvan avulla. Nykyaikana lähes jokaisella on käytössään kamera, joko omana esineenään, tai osana puhelinta, ipadia tai tietokonetta. Kamera on parhaimmillaan tutkimusväline, jonka kautta todellisuus näyttäytyy toisesta näkökulmasta. Valokuva osaa tallentaa, pysäyttää, todistaa ja luoda näkyväksi jotakin näkymätöntä.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi kertoo maailmalla ottamiensa valokuviensa kautta, missä hänelle piilee valokuvan voima ja mihin sillä voidaan vaikuttaa? Millainen peili valokuva voi olla meistä itsestämme ja millaisia tarinoita voimme luoda valokuvalla todellisuudesta?

Meeri Koutaniemi, 32, on kuusamolaissyntyinen vapaa valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi. Hänen työnsä valokuvaajana ja journalistina ulottuu yli 50 maahan. Koutaniemen työn keskiössä on ihmisen oikeus määritellä identiteettinsä ja toimijuutensa yhteiskunnassa. Koutaniemi valittiin Vuoden Lehtikuvaajaksi vuosina 2012 ja 2013 sekä saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Tällä hetkellä Koutaniemi työstää tietokirjaa tyttöjen sukuelinten silpomisesta. Hän osallistui myös Tanssii Tähtien Kanssa-formaattiin syksyllä 2019.

Tampereen yliopston Juniversityn lasten akatemiassa puhumassa valokuvaaja Meeri Koutaniemi

 

 

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa Sinua kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille.  Lasten akatemian tekevät Sinulle yhteistyössä Juniversity sekä Tampereen kaupungin kulttuuri- ja taideyksikkö.