Peruskouluikäisten tiedeleiritoimintaa syyslomalla

Valokuva lapsesta, joka pitää kättä korvansa takana, kuin kuullakseen paremmin.

Oletko innostunut itse tekemään? Tutkimaan ja kokeilemaan? Tule syysloman tiedeleirille! Leirellä tutustutaan tieteisiin tutkivalla otteella itse tehden, osaavien ohjaajien opastuksella. Syysloman 2020 leirit toteutetaan kaksipäiväisinä päiväleireinä klo 9-14. Jokaisella leirillä on oma kerhosisältöjämme mukaileva teemansa. Lue alta lisätiedot ja ilmoittaudu mukaan!

Tiedeleirit syyslomalla 2020

Luonnontutkimusleiri (1.-3.-lk)
ma-ti 12.10.-13.10., molempina päivinä klo 9-14 sisältäen evästauon.

Opi ja oivalla luonnosta! Millainen on yhteinen ympäristömme, entäpä me ihmiset tai vaikkapa linnut ja hyönteiset osana sitä? Tässä kerhossa ihmetellään luontoa ja sen ilmiöitä, vieraillaan lähiluonnossa tutkien ja tutustuen sekä tehdään aihepiireihin liittyvää taidetta.

Elektroniikkaleiri (4.-6.-lk)
ke-to 14.10.-15.10., molempina päivinä klo 9-14 sisältäen evästauon.

Opi ja oivalla elektroniikasta! Tässä kerhossa tutkitaan yhdessä elektronisia komponentteja ja niiden toimintaa virtapiirissä. Kerhon aikana tutustumme aiheeseen teorian ja hauskojen rakennusprojektien avulla. Aikaisempi kokemus elektroniikkatöistä ei ole välttämätöntä.

Koruja ja kosmetiikkaa – tiedettä ja tekniikkaa! (7.-9.-lk)
pe-la 16.10.-17.10., molempina päivinä klo 9-14 sisältäen evästauon.

Opi ja oivalla kosmetiikasta ja teknologiasta! Kurssin aikana pääset itse valmistamaan koruja sekä oman korurasian, johon syttyy avatessa valo. Lisäksi tutustaan kosmetiikan valmistukseen ja kemiaan sekä ideoidaan oma koru- tai kosmetiikkabrändi.

Paikka: Juniversityn tiedeluokka, Tampereen yliopisto, Hervannan kampus, Korkeakoulunkatu 3, Tampere, Sähkötalo, 1. krs.

Ohjaajat: Syyslomaleirejä ohjaavat Juniversityn innostavat ja osaavat ohjaajat, jotka ovat pääosin Tampereen yliopiston luonnontieteiden ja/tai kasvatustieteiden opiskelijoita. Jokaisella leirillä on 2 ohjaajaa.

Hinta: Syyslomaleirit ovat osallistujille maksuttomia.

Ruokailu: Leiriläisillä tulee olla mukana omat eväät. (kylmäsäilytysmahdollisuus, mutta ei lämmitysmahdollisuutta). Vallitsevasta poikkeustilanteesta johtuen emme käytä kampuksen ravintoloita.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen leireille on päättynyt, kiitos kaikille kiinnostuneille. -Ilmoittautuneita oli yli 90, olemme kaikkiin yhteydessä  alkuviikon aikana sähköpostitse.

Ilmoittautuminen syyslomaleireille tapahtuu verkkolomakkeella, joka on avoinna 21.9.2020-4.10.2020. Leiriläiset valitaan arpomalla, mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin paikkoja. Jokaiseen kerhoon mahtuu 12 innokasta osallistujaa.

Kerhotoiminnassamme huomioimme vallitsevan pandemiatilanteen mm. tehostamalla hygieniaa sekä osallistujien että välineiden osalta ja mahdollistamalla turvavälit. Ethän osallistu kerhotoimintaan, mikäli sinulla on hengitystieoireita.

Yhteystiedot

Laura Salkonen, laura.salkonen@tuni.fi, puh. 050 447 9335

Eeva Mäkelä, eeva.makela@tuni.fi, puh. 050 447 8428

Juniversityn tiedeluokka
Tampereen yliopisto, Hervannan kampus
Korkeakoulunkatu 3, Tampere
Sähkötalo, 1. krs.
Puh. 050 417 6493 (kerhoaikoina)