Kurssit 2. asteen opiskelijoille

Haluatko sukeltaa syvemmälle sinua kiinnostavaan tieteeseen? Entä mitä syntyy, kun eri tieteenalat kohtaavat? Kaipaatko kertausta koulun oppeihin? Tutustu Juniversityn kurssitarjontaan ja tule mukaan. Kursseista löytyy sopivia sisältöjä sekä lukiossa että ammattioppilaitoksessa opiskeleville.

Ajankohtaista

Vallitsevan tilanteen vuoksi yläkoulaisten kurssitarjonta on tauolla syksyllä 2020. Tiedotamme kevään toiminnasta lähempänä!

Tarjonnastamme löytyvät kurssit

Valikoimastamme löytyy monia lukiolaisille sekä ammattioppilaitoksissa opiskeleville suunnattuja kursseja. Tiedotamme kurssien toteutuksesta lukukausikohtaisesti sivun Ajankohtaista-osiossa.

Molekyylibiologian laboratoriokurssi lukiolaisille

Tutustu Life science -tutkijan elämään ja molekyylibiologian perustöihin lukiolaisten omalla laboratoriokurssilla! Kurssilla tutustutaan molekyylibiologian perusmenetelmiin tekemällä DNA- ja proteiinitöitä. Opiskelijat pääsevät itse tekemään mm. PCR-reaktioita, ajamaan geelielektroforeeseja sekä analysoimaan vasta-ainevärjäyksellä proteiinin tuottonäytteitä. Molekyylibiologian töiden lisäksi kurssilla opitaan myös turvallista työskentelyä laboratoriossa.

Kohderyhmä: lukiolaiset

Matematiikan kertauskurssi

Kaipaako yläkoulun matikkaosaamisesi kertausta tai laskurutiinia? Tai ehkäpä sinua jännittävät esimerkiksi tulevat matematiikan valtakunnalliset kokeet, lyhyen matematiikan ylioppilaskirjoitukset tai ammattikorkeakoulun pääsykokeet? Tämä kurssi on sinulle! Kurssi on järjestetty vuosina 2019 ja 2020 keväisin sijoittuen hiihtolomaviikolle sekä muutamalle erilliselle lauantaille, voit lukea lisää kevään 2020 toteutuksesta täältä. Kurssi on saanut hyvää palautetta, lue lisää täältä.

Kohderyhmä: 9.-luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattioppilaitos)

Business Meets Luonnontieteet (BML)

Fyysikosta toimitusjohtajaksi tai myyntitykistä suoraan virtuaalitodellisuuteen? Ajatteletko tietäväsi, mille alalle kouluttaudut ja millaisia työtehtäviä se tuo tullessaan? Juniversity ja yhteistyöyritykset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan näkemään ja kokemaan, mitä erilaisten työtehtävien parissa tapahtuu. Tule kumoamaan ennakkokäsityksesi tai löytämään itseäsi kiinnostava polku kohti tulevaisuuden poikkitieteellistä ja monimuotoista työelämää. Kurssi on toteutettu kahdesti: sekä keväällä 2019 että uudelleen vuodenvaihteessa 2019-2020. Voit lukea viimeisimmän toteutuksen yksityiskohdista täältä. Kurssi on saanut hyvää palautetta, voit lukea lisää ensimmäisestä toteutuskerrasta tästä ja toisesta toteutuskerrasta tästä.

Kohderyhmä: 8.-9.-luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattioppilaitos)

LUMATE-kurssi 2. asteen opiskelijoille

Kurssilla tutustutaan laaja-alaisesti matemaattis–luonnontieteellis–teknisiin tieteenaloihin. Kurssi pitää sisällään erilaisia teemoja, muun muassa syöpätutkimusta, yliopistofysiikkaa, solu- ja kudosteknologiaa, robotiikkaa sekä uusiutuvaa energiaa. Teemat käsittävät lyhyehköjä teoriaosuuksia ja hands on -työskentelyä. Kurssipaikkoina toimivat Tampereen yliopiston Hervannan kampus, Tampereen yliopiston Kaupin kampus sekä Tampereen ammattikorkeakoulu.

Kohderyhmä: toisen asteen opiskelijat (lukio ja ammattioppilaitos)

juniversity@tuni.fi

Eeva Mäkelä, eeva.makela@tuni.fi, puh. 050 447 8428