Tiedekahvila

juniversity tampereen yliopisto tiedekahvila nuorille logo
Ota tulevaisuutesi haltuun ja selvitä mistä juuri sinä voisit innostua!

BIG NEWS!!!

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Uudistettu Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle. Heitä siis kahvit kuppiin, jalat pöydälle ja lähde mukaan löytämään oma juttusi!

Tilaisuus järjestetään Zoom-palvelussa ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. Ilmoittaudu ja saat osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi.

Ilmoittaudu tästä!

Huomio opo tai ope! Tässä myös sinulle helppo tilaisuus napata ajankohtaista sisältöä osaksi kurssiasi! Tiedekahvilat käsittelevät ajankohtaisia teemoja, jotka sopivat useisiin oppiaineisiin äidinkielestä ja viestinnästä aina yhteiskuntaoppiin ja maantieteeseen saakka. Tarjonta on osa toisen asteen ja korkea-asteen välistä yhteistyötä.

Tiedekahvilan kevätlukukausi 2021 – merkkaa päivät kalenteriisi!

Tiedekahvila järjestetään kevätlukukaudella 2021 seuraavasti:

Tammikuun Tiedekahvila 

Aika: 21.1.2021 klo 18:00
Paikka: Zoom

Millainen on aika koronaviruspandemian jälkeen?

Vuoden ensimmäisessä Tiedekahvilassa pohditaan, miltä maailma näyttää koronapandemian jälkeen. Korona aiheuttaa systemaattista muutosta kaikille elämisen osa-aluille niin asumiseen, vapaa-aikaan että työskentelyyn. Mitä muutoksia tämä tuo meille ja miten voimme tieteen ja teknologian avulla luoda turvallisempaa tulevaisuutta? Näitä teemoja pohditaan tammikuun Tiedekahvilassa yhdessä Tampereen yliopiston Industry Professor Piia Sormusen kanssa.
#talotekniikka #rakennustekniikka

TkT Piia Sormunen toimii talotekniikan Industry Professorina Tampereen yliopiston rakennetun ympäristön tiedekunnassa. Lisää Piiasta ja hänen urapolustaan voi lukea lisää tuni.fi -sivustolla julkaistusta artikkelista.

Mukana keskustelemassa myös Tampereen yliopiston opiskelijalähettiläs, luokanopettajaopiskelija Anniina Halonen.

Tammikuun Tiedekahvila Facebookissa. 

Helmikuun Tiedekahvila

Aika: to 18.2.2021 klo 18.00
Paikka: Zoom

Miksi meille markkinoidaan epäterveellistä?

Monitieteinen EPELI-tutkimushanke tutkii lapsille ja nuorille suunnattujen epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointia. Helmikuun Tiedekahvilassa pohditaan hankkeen tutkijoiden johdolla, millaista kaupallista viestintää lapset ja nuoret kohtaavat arjessaan ja missä kanavissa. Millaisia pelisääntöjä elintarvikkeiden markkinoinnissa pitäisi noudattaa, jotta voidaan edistää lasten ja nuorten terveellisiä elämäntapoja? Mikä on yritysten, vanhempien, ja yhteiskunnan rooli asiassa? Keskustelemassa aiheesta ovat Tampereen yliopiston Tenure track -professori Elina Närvänen sekä väitöskirjatutkija Ines Kaivonen johtamisen ja talouden tiedekunnasta.
#kauppatieteet #markkinointi #terveystieto #liikunta

Mukana keskustelemassa myös Tampereen yliopiston opiskelijalähettiläs, luokanopettajaopiskelija Anniina Halonen.

Maaliskuun Tiedekahvila to 18.3.2021 klo 18.00

Teema julkaistaan alkuvuodesta 2021. 

Huhtikuun Tiedekahvila to 15.4.2021 klo 18.00

Teema julkaistaan alkuvuodesta 2021.

 

Lisätietoja Tiedekahvilasta juniversity@tuni.fi.