Tiedekahvila

Tampereen yliopiston juniversityn Tiedekahvilan logo violetilla pohjalla.

Ota tulevaisuutesi haltuun ja selvitä mistä juuri sinä voisit innostua!

BIG NEWS!!!

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Uudistettu Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle. Heitä siis kahvit kuppiin, jalat pöydälle ja lähde mukaan löytämään oma juttusi!

Tilaisuus järjestetään Zoom-palvelussa ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. Ilmoittaudu ja saat osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi.

Ilmoittaudu tästä lyyti-lomakkeella!

Huomio opo tai ope! Tässä myös sinulle helppo tilaisuus napata ajankohtaista sisältöä osaksi kurssiasi! Tiedekahvilat käsittelevät ajankohtaisia teemoja, jotka sopivat useisiin oppiaineisiin äidinkielestä ja viestinnästä aina yhteiskuntaoppiin ja maantieteeseen saakka. Tarjonta on osa toisen asteen ja korkea-asteen välistä yhteistyötä.

Vuoden 2021 Tiedekahvilat ovat osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021! #tttv2021 #tutkituntiedonteemavuosi

Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 logo vaaleansinisellä pohjalla.

Tiedekahvilan kevätlukukausi 2021 – merkkaa päivät kalenteriisi!

Bannerikuva, jossa tiedekahvilan kevään päivämäärät, tiedekahvilan logo sekä valokuva nuoresta. Kaikki tieto saatavilla myös kotisivuilla.

Lataa tästä tulostettava pdf-juliste kevään Tiedekahviloista!

Tiedekahvila järjestetään kevätlukukaudella 2021 seuraavasti:

Tammikuun Tiedekahvila – Millainen on aika koronaviruspandemian jälkeen?

Aika: 21.1.2021 klo 18:00, tammikuun tallenne YouTubessa

Vuoden ensimmäisessä Tiedekahvilassa pohdittiin Tampereen yliopiston Industry Professor Piia Sormusen johdolla, miltä maailma näyttää koronapandemian jälkeen. #talotekniikka #rakennustekniikka

Helmikuun Tiedekahvila – Miksi meille markkinoidaan epäterveellistä?

Aika: to 18.2.2021 klo 18.00, helmikuun tallenne YouTubessa

Helmikuun Tiedekahvilassa pohdittiin Tenure track-professori Elina Närväsen sekä väitöskirjatutkija Ines Kaivosen johdolla, millaista kaupallista viestintää lapset ja nuoret kohtaavat arjessaan ja missä kanavissa.
#kauppatieteet #markkinointi #terveystieto #liikunta

Maaliskuun Tiedekahvila – Mikä ihmeen sote-uudistus?

Aika: to 18.3.2021 klo 18.00. maaliskuun tallenne YouTubessa

Mitä sosiaali- ja terveyspalvelut oikein ovat, kuka niistä vastaa ja millaisia vaikutuksia niillä on ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen? Entä mikä ihme on sote-uudistus? Muun muassa näihin kysymyksiin pureuduttiin maaliskuun Tiedekahvilassa tenure track-tutkija Liina-Kaisa Tynkkysen johdolla.  #yhteiskuntatieteet #hallintotieteet #sosiaalipolitiikka #terveyspolitiikka #yhteiskuntaoppi

Huhtikuun Tiedekahvila goes labra! Vierailulla monikudosmallintamisen huippuyksikössä

Aika: to 15.4.2021 klo 18.00
Paikka: Zoom (linkki)

Mikä ihmeen body-on-chip? Entä miten huippulaboratoriossa muodostetaan ihmisperäisiä sydän- tai luukudoksia? Hyppää mukaan ainutlaatuiselle labravierailulle huhtikuun Tiedekahvilan johdattamana! Pääset tutustumaan monikudosmallintamisen huippuyksikköön, jossa ihmiskehoa ja sen toimintaa tutkitaan laboratorio-oloissa. Vierailun aikana kurkistetaan mikroskoopin kautta sykkiviä sydänlihassoluja sekä keskustellaan kudosviljelmistä, niiden tuottamisesta sekä hyödyntämisestä lääketieteellisessä tutkimuksessa. Huippulaboratorion saloihin meidät johdattaa Tampereen yliopiston tutkijatohtori Mari Pekkanen-Mattila lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnasta. Tule katsomaan, miten opiskelijalähettiläämme Anniina Halonen selviää sykkivien solujen maailmassa.
#lääketiede #terveysteknologia #biologia #kemia #terveystieto

Lisätietoja Tiedekahvilasta juniversity@tuni.fi