Tiedekahvila

Tampereen yliopiston juniversityn Tiedekahvilan logo violetilla pohjalla.

Ota tulevaisuutesi haltuun ja selvitä mistä juuri sinä voisit innostua!

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Uudistettu Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle. Heitä siis kahvit kuppiin, jalat pöydälle ja lähde mukaan löytämään oma juttusi!

Tilaisuudet järjestetään Zoom-palvelussa ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. Ilmoittaudu ja saat osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi.

Ilmoittaudu tästä ennakkoon syksyn 2021 Tiedekahviloihin.

Huomio opo tai ope! Tässä myös sinulle helppo tilaisuus napata ajankohtaista sisältöä osaksi kurssiasi. Tiedekahvilat käsittelevät ajankohtaisia teemoja, jotka sopivat useisiin oppiaineisiin äidinkielestä ja viestinnästä aina yhteiskuntaoppiin ja maantieteeseen saakka. Tarjonta on osa toisen asteen ja korkea-asteen välistä yhteistyötä.

Tiedekahvilan syyslukukausi 2021 – merkkaa päivät kalenteriisi!

syksyn tiedekahviloiden ajankohdat, sama tieto tekstissä.

Katso tarkemmat aiheet alta ja merkkaa jo nyt päivämäärät kalenteriisi!

KÄYNNISSÄ: Tiedekahvilan syyskausi 2021

Syyskuun Tiedekahvila 16.9. klo 18-19

Linkki Zoom-tapahtumaan
Tutkija Anette Mansikka-aho (Kasvatustieteet, Kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunta) aiheella Kasvatustiede ratkomassa ilmastokriisiä: Kuinka kasvattaa ihmisistä ympäristöystävällisiä?

Miksi tieto ilmastonmuutoksesta ei vaikuta kaikkien ympäristökäyttäytymiseen? Miten ilmastonmuutoksesta tulisi puhua, jotta jokainen voisi sen vakavuuden ymmärtää ja alkaa toimia? Tule kuulemaan, miten ilmastoahdistus vaikuttaa ympäristökäyttäytymisen taustalla ja miten sen voisi muuntaa ilmastotoiminnaksi. Lue lisää syyskuun aiheesta ja katso ennakkotehtävä. #kasvatustiede #ympäristö #ilmasto

Tiedekahvilan logo sekä valokuva syyskuun puhujasta

Lokakuun Tiedekahvila 14.10. klo 18-19

Yliopistotutkija Jussi Okkonen (Viestintätieteet, Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunta) aiheella Vievätkö tekoäly ja algoritmit meitä 6-0?

”Juuri tällaista olen etsinyt pitkään nettikaupasta!” Sattumaako? Koneoppiminen, algoritmit ja tekoäly toimivat nykyisin monen digitaalisen palvelun taustalla. Tekoäly seuraa toimintaamme ja ovelasti suosittelee juuri sitä asiaa, jota emme oikeastaan osanneet edes kaivata. Voisimmeko digitaalisella lukutaidolla välttää vahvistusharhan ja tarkkailla paremmin omia valintojamme? Lue lisää lokakuun aiheesta ja katso ennakkotehtävä. #tietojenkäsittely #tietotekniikka #matematiikka

valokuva: Annamari Karjalainen

vasemmalla kasvokuvassa jussi okkonen, oikealla tiedekahvilan logo.

Marraskuun Tiedekahvila 18.11. klo 18-19

Aiheena energiapoltiikka.

tiedekahvilan logo

Joulukuun Tiedekahvila 16.12. klo 18-19

Aiheena Hiedanranta ja kestävä kaupunkikehitys.

tiedekahvilan logo

Kevään 2021 Tiedekahviloiden aiheet ja tallenteet

Millainen on aika koronaviruspandemian jälkeen?

Lähde pohtimaan Industry Professor Piia Sormusen johdolla, miltä maailma näyttää koronapandemian jälkeen. #talotekniikka #rakennustekniikka. Tammikuun 2020 tallenne YouTubessa.

Miksi meille markkinoidaan epäterveellistä?

Tenure track-professori Elina Närväsen sekä väitöskirjatutkija Ines Kaivosen kertovat, millaista kaupallista viestintää lapset ja nuoret kohtaavat arjessaan ja missä kanavissa. #kauppatieteet #markkinointi #terveystieto #liikunta Helmikuun 2020 tallenne YouTubessa.

tiedekahvilan logo
Valokuva, huhtikuun tiedekahvilassa vierailtiin monikudosmallintamisen huippulaboratoriossa, jossa tilaa opiskelijalähettiläälle esitteli tutkijatohtori Mattila.

Mikä ihmeen sote-uudistus?

Mitä sosiaali- ja terveyspalvelut oikein ovat, kuka niistä vastaa ja millaisia vaikutuksia niillä on ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen? Entä mikä ihme on sote-uudistus? Tenure track-tutkija Liina-Kaisa Tynkkysen kertoo!  #yhteiskuntatieteet #hallintotieteet #sosiaalipolitiikka #terveyspolitiikka #yhteiskuntaoppi Maaliskuun 2020 tallenne YouTubessa.

Tiedekahvila goes labra! Vierailulla monikudosmallintamisen huippuyksikössä

Mikä ihmeen body-on-chip? Entä miten huippulaboratoriossa muodostetaan ihmisperäisiä sydän- tai luukudoksia? Huippulaboratorion saloihin meidät johdattaa tutkijatohtori Mari Pekkanen-Mattila lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunnasta. #lääketiede #terveysteknologia #biologia #kemia #terveystieto Huhtikuun 2020 tallenne YouTubessa.

Lisätietoja Tiedekahvilasta

Ota yhteyttä sähköpostitse juniversity@tuni.fi

Tai tiedätkö sopivan aiheen tai puhujan, vinkkaa meille!

#tutkituntiedonteemavuosi

Vuoden 2021 Tiedekahvilat ovat osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021. #tttv2021

Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 logo vaaleansinisellä pohjalla.