Videopodcast

Banneri, jonka taustalla valokuva nuoresta huutamassa. Päällä violetilla teksti Juniversityn Videopodcast.

Mistä tietää, mitä kaikkea voi opiskella ja minne työllistyä opintojen jälkeen? Omaan tulevaisuuteen ja koulutukseen liittyvät kysymykset mietityttävät varmasti jokaista meistä. Juniversity haluaa tarjota tukea ja tietoa mietintäsi tueksi! Uuden videopodcast-sarjamme tarkoituksena on kertoa informatiivisesti ja kannustavasti, mitä kaikkea korkeakoulussa voi opiskella ja millaisia työllistymismahdollisuuksia nämä opinnot tarjoavat. Yhden jakson kesto on noin 10-20 minuuttia, joten ehdit kuunnella sen vaikkapa bussimatkalla tai oppituntien välisellä tauolla. Tai vinkkaa opolle tai opettajalle jaksoista, ne sopivat nimittäin hyvin myös oppitunneille!

Kaikki videopodcast-jaksot löydät YouTube-kanavaltamme. Kuuntele ja ylläty! Ehkäpä listalta nousee esiin ala, jonka olemassaoloa et edes tiennyt

Kuuntele ja tutustu

Bioteknologian kiehtova maailma

Miltä bioteknologian opinnot näyttävät ja mikä alassa kiehtoo eniten? Näistä aiheista keskustellaan Juniversityn videopodcastin ensimmäisessä jaksossa tiedeviestijä Johanneksen kanssa. Tervetuloa kuulolle!

Jakso 1: Bioteknologian kiehtova maailma

Lääkärin työ ja koulutus

Millaista on opiskella lääkiksessä? Entä mistä kouluaineista on ollut hyötyä tai onko opiskeluissa tullut eteen jotakin yllättävää? Lähdetään ottamaan selvää Siirin johdolla!

Jakso 2: Lääkärin työ ja koulutus

Lääkärin työn monet mahdollisuudet

Mikä on parasta lääkärin työssä? Entä voiko lääkäri olla myös somevaikuttaja? Videopodcastin kolmannessa jaksossa jatketaan keskustelua lääkikseen liittyen. Lääkäri ja somevaikuttaja Anni kertoo, millaisia mahdollisuuksia lääkärin työ tarjoaakaan.

Jakso 3: Lääkärin työn monet mahdollisuudet

Valokuva, nuori makaamassa kädet pään takana ja kuulokkeet päässä.

Kasvatustieteilijänä koodarifirmassa

Mitä muita taitoja, kuin ohjelmointia koodarifirmassa työskennellessä voikaan tarvita? Millaista on työskennellä tiiviissä tiimissä, joka koostuu monialaisista osaajista? Tässä videopodcast -jaksossa vieraana on henkilöstöasiantuntija Brita!

Jakso 4: Kasvatustieteilijänä koodarifirmassa

Materiaalitekniikkaa löytyy kaikkialta

Oletko koskaan miettinyt, miksi maito ei valu ulos tölkistä tai miten sen saa kaadettua lasiin? Materiaaliteknikko on miettinyt sitä puolestasi! Aiheeseen meidät johdattaa Sanna.

Jakso 5: Materiaalitekniikkaa löytyy kaikkialta

Fotoniikan monipuolinen maailma

Mitä ihmettä on fotoniikka ja miten se liittyy tuotekehitykseen ja lasereihin? Entä mitä yhteistä tällä kaikella on syövän hoidon tai datan siirron kanssa? Otetaan selvää, Riina kertoo! Samalla kuullaan myös, miten omat opintosuunnitelmat saattavat muuttua vielä korkeakouluopintojen aikanakin.

Jakso 6: Fotoniikan monipuolinen maailma

Dippainsinööri ja aineenope samassa paketissa

Kiinnostaako sinua matemaattisten aineiden opettaminen ja diplomi-insinöörin tutkinto? Tiesitkö, että voit valita kummatkin! Tässä videopodcast-jaksossa kuulet lisää aiheesta, opinnoista ja työllistymisestä Emman kertomana.

Jakso 7: Dippainsinööri ja aineenope samassa paketissa!

Kampuksella kohisee!

Kuuntele lisää Tampereen korkeakouluyhteisön opiskelijoiden ja henkilökunnan ajatuksia! Kohinakampukselta löydät podcast-jaksoja monipuolisista korkeakouluyhteisöä koskettavista aiheista niin opiskelijoiden kuin asiantuntijoiden näkökulmista.

Kohinakampus Soundcloudissa

Kohinakampuksen logo