Kurssit yläkoululaisille

Oletko innostunut itse tekemään? Tutkimaan ja kokeilemaan? Tule tiedekurssille!

Juniversity tarjoaa erilaisia tiede- ja teknologia-aiheisia kursseja yläkouluikäisille nuorille sekä syys- että kevätlukukaudella.

 

Ajankohtaista

Kursseja ei järjestetä lähiopetuksena kevätlukukaudella 2021 koronatilanteen vuoksi.

 

Tarjonnastamme löytyvät kurssit

Valikoimastamme löytyy monia yläkouluikäisille suunnattuja kursseja. Tiedotamme kurssien toteutuksesta lukukausikohtaisesti sivun Ajankohtaista-osiossa.

Matematiikan kertauskurssi (9.-lk ja 2. aste)

Kaipaako yläkoulun matikkaosaamisesi kertausta tai laskurutiinia? Tai ehkäpä sinua jännittävät esimerkiksi tulevat matematiikan valtakunnalliset kokeet, lyhyen matematiikan ylioppilaskirjoitukset tai ammattikorkeakoulun pääsykokeet? Tämä kurssi on sinulle! Kurssi on järjestetty vuosina 2019 ja 2020 hiihtolomaviikolle sekä muutamalle erilliselle lauantaille sijoittuen. Kurssia ei järjestetä keväällä 2021 koronatilanteen vuoksi.

 

Ohjelmoinnin jatkokurssi (5.-8.-lk)

Kiinnostaako sinua koodaus? Ovatko ohjelmoinnin alkeet tuttuja Scratchilla tai muulla lohkoja käyttävällä koodauseditorilla? Tiedät koodauksen perustermistöä, mutta lausekielinen ohjelmointi ei ole vielä kovin tuttua. Tämä kurssi on juuri sinulle! Ensimmäisellä kurssikerralla käydään läpi perustermistöä lausekielisen ohjelmoinnin osalta. Muilla kerroilla opit ohjelmoinnin toimintoja ja hyvää ohjelmointitapaa tehtäviä, pelejä ja muita projekteja tehden. Kurssilla koodauskielenä on Python. Kurssi järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2020, lue lisää toteutuksesta täältä.

 

Business meets luonnontieteet (BML) (8.-9.-lk ja 2. aste)

Fyysikosta toimitusjohtajaksi tai myyntitykistä suoraan virtuaalitodellisuuteen? Ajatteletko tietäväsi, mille alalle kouluttaudut ja millaisia työtehtäviä se tuo tullessaan? Juniversity ja yhteistyöyritykset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan näkemään ja kokemaan, mitä erilaisten työtehtävien parissa tapahtuu. Tule kumoamaan ennakkokäsityksesi tai löytämään itseäsi kiinnostava polku kohti tulevaisuuden poikkitieteellistä ja monimuotoista työelämää. Kurssi on toteutettu kahdesti: sekä keväällä 2019 että uudelleen vuodenvaihteessa 2019-2020. Voit lukea viimeisimmän toteutuksen yksityiskohdista täältä. Kurssi on saanut hyvää palautetta, voit lukea lisää ensimmäisestä toteutuskerrasta tästä ja toisesta toteutuskerrasta tästä. 

 

EV3-Legorobottikerho (7.-9.lk)

Tässä kerhossa rakennetaan ja ohjelmoidaan mm. EV3-legorobotteja. Pääset suunnittelemaan oman robottisi omien ideoittesi pohjalta tai vaihtoehtoisesti voit rakentaa robottisi olemassa olevien ohjeiden avulla. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

 

Koruja ja kosmetiikkaa – Tiedettä ja tekniikkaa! (6.-8.lk)

Tässä kokonaisuudessa yhdistetään kemiaa ja kosmetiikkaa, luovuutta ja teknologiaa korujen parissa, sekä tutustutaan ohjelmoinnin perusteisiin. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

 

Peliteknologiaa (6.-8.lk.)

Tässä kokonaisuudessa tutustutaan ohjelmoinnin perusteisiin Scratchin, Arduinon ja Pythonin avulla.  Ohjelmoimme oman pelin sekä rakennamme siihen ohjaimen. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista tai elektroniikkatöistä ei tarvita, mutta kokeneemmiltakaan eivät tekeminen tai mielenkiinto lopu kesken. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

 

Yhteystiedot

juniversity@tuni.fi

Eeva Mäkelä, eeva.makela@tuni.fi, puh. 050 447 8428

Laura Salkonen, laura.salkonen@tuni.fi, puh. 050 447 9335

Juniversityn tiedeluokka
Tampereen yliopisto, Hervannan kampus
Korkeakoulunkatu 3, Tampere
Sähkötalo, 1. krs.
Puh. 050 417 6493 (kurssiaikoina)