Kurssit yläkoululaisille

Oletko innostunut itse tekemään? Tutkimaan ja kokeilemaan? Tule tiedekurssille!

Juniversity tarjoaa erilaisia tiede- ja teknologia-aiheisia kursseja sekä syys- että kevätlukukaudella. Valikoimastamme löytyy monia yläkouluikäisille suunnattuja kursseja. Tiedotamme kurssien toteutuksesta lukukausikohtaisesti sivun Ajankohtaista-osiossa.

 

Ajankohtaista

Ohjelmoinnin jatkokurssi syksyllä 2021!

Toimintamme käynnistyy jälleen syksyllä 2021 koronatilanteen salliessa. 5.-8.-luokkalaisille tarjolla on ohjelmoinnin jatkokurssi ke klo 17-18:30, ajalla 27.10-1.12. Ilmoittautuminen kurssille on auki 2.8. alkaen, mukaan otetaan 12 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssi on maksuton.

Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt ja osallistujille on lähetetty sähköpostia. Mikäli viestiä ei näy, lähetäthän sähköpostia juniversity@tuni.fi.

Ohjelmoinnin jatkokurssi - tarkempi kuvaus

Kiinnostaako sinua koodaus? Ovatko ohjelmoinnin alkeet tuttuja Scratchilla tai muulla lohkoja käyttävällä koodauseditorilla? Tiedät koodauksen perustermistöä, mutta lausekielinen ohjelmointi ei ole vielä kovin tuttua. Tämä kurssi on juuri sinulle! Ensimmäisellä kurssikerralla käydään läpi perustermistöä lausekielisen ohjelmoinnin osalta. Muilla kerroilla opit ohjelmoinnin toimintoja ja hyvää ohjelmointitapaa tehtäviä, pelejä ja muita projekteja tehden. Kurssilla koodauskielenä on Python. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Lähikuva tietokoneen näppäimistöstä.

Tarjonnastamme löytyvät kurssit

Matematiikan kertauskurssi (9.-lk ja 2. aste)

Kaipaako yläkoulun matikkaosaamisesi kertausta tai laskurutiinia? Tai ehkäpä sinua jännittävät esimerkiksi tulevat matematiikan valtakunnalliset kokeet, lyhyen matematiikan ylioppilaskirjoitukset tai ammattikorkeakoulun pääsykokeet? Tämä kurssi on sinulle! Kurssi ajoittuu hiihtolomaviikolle sekä muutamalle erilliselle lauantaille. Kurssia ei järjestetty keväällä 2021 koronatilanteen vuoksi.

Ohjelmoinnin jatkokurssi (5.-8.-lk)

Kiinnostaako sinua koodaus? Ovatko ohjelmoinnin alkeet tuttuja Scratchilla tai muulla lohkoja käyttävällä koodauseditorilla? Tiedät koodauksen perustermistöä, mutta lausekielinen ohjelmointi ei ole vielä kovin tuttua. Tämä kurssi on juuri sinulle! Ensimmäisellä kurssikerralla käydään läpi perustermistöä lausekielisen ohjelmoinnin osalta. Muilla kerroilla opit ohjelmoinnin toimintoja ja hyvää ohjelmointitapaa tehtäviä, pelejä ja muita projekteja tehden. Kurssilla koodauskielenä on Python. Kurssi järjestetään jälleen keväällä 2021.

Business meets luonnontieteet (BML) (9.-lk ja 2. aste)

Fyysikosta toimitusjohtajaksi tai myyntitykistä suoraan virtuaalitodellisuuteen? Ajatteletko tietäväsi, mille alalle kouluttaudut ja millaisia työtehtäviä se tuo tullessaan? Juniversity ja yhteistyöyritykset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä mukaan näkemään ja kokemaan, mitä erilaisten työtehtävien parissa tapahtuu. Tule kumoamaan ennakkokäsityksesi tai löytämään itseäsi kiinnostava polku kohti tulevaisuuden poikkitieteellistä ja monimuotoista työelämää. Kurssi on saanut hyvää palautetta, katso osallistujien mietteitä kurssilta.

EV3-Legorobottikerho (7.-9.lk)

Tässä kerhossa rakennetaan ja ohjelmoidaan mm. EV3-legorobotteja. Pääset suunnittelemaan oman robottisi omien ideoittesi pohjalta tai vaihtoehtoisesti voit rakentaa robottisi olemassa olevien ohjeiden avulla. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Koruja ja kosmetiikkaa – Tiedettä ja tekniikkaa! (6.-8.lk)

Opi ja oivalla kosmetiikasta ja teknologiasta! Kurssin aikana pääset itse valmistamaan koruja sekä oman korurasian, johon syttyy avatessa valo. Lisäksi tutustaan kosmetiikan valmistukseen ja kemiaan sekä ideoidaan oma koru- tai kosmetiikkabrändi. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Peliteknologiaa (6.-8.lk.)

Tässä kokonaisuudessa tutustutaan ohjelmoinnin perusteisiin Scratchin, Arduinon ja Pythonin avulla. Ohjelmoimme oman pelin sekä rakennamme siihen ohjaimen. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista tai elektroniikkatöistä ei tarvita, mutta kokeneemmiltakaan eivät tekeminen tai mielenkiinto lopu kesken. Kesto 6 kertaa á 1,5h.

Yhteystiedot

Kysy lisää!

juniversity@tuni.fi

Laura Salkonen, laura.salkonen@tuni.fi, puh. 050 447 9335

Eeva Niemelä, eeva.m.niemela@tuni.fi, puh 050 447 8428 (matematiikan kertauskurssi ja Business meets luonnontieteet)

Juniversityn tiedeluokka

Tampereen yliopisto, Hervannan kampus
Korkeakoulunkatu 3, Tampere
Sähkötalo, 1. krs.
Puh. 050 417 6493 (kurssi- ja kerhoaikoina)

Valokuva, nuoria soittamassa banaanipianoa Juniversityn tiedeluokassa.