Virtuaalihelppi

Kuvituskuva.

Tuskailetko kotitehtävien tai vaikealta tuntuvan teorian parissa?

Tampereen yliopiston Juniversity ja Aalto-yliopisto Junior tarjoavat yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille jeesiä Discordissa! Matematiikan, fysiikan ja kemian lisäksi apua on nyt saatavilla myös psykologiaan ja useampaan eri kieleen. Tukiopeina toimivat tiedekasvatusohjaajat, jotka ovat myös yliopistojen opiskelijoita.

Lisätietoja: juniversity@tuni.fi

Ajankohtaista

Virtuaalihelppi on jälleen auki, tervetuloa linjoille!

Virtuaalihelpissä alustana toimii Discord-palvelin ja siellä voit kysyä ja käydä keskustelua aihepiireihin liittyen. Palvelin on avoin ja maksuton, mukaan voi liittyä kuka tahansa.

Hola! Hallo! Hej! Hello! Apua on nyt tarjolla matikan, fysiikan ja kemian lisäksi myös psykologiaan ja useampaan eri kieleen.

Liity Virtuaalihelpin Discord-palvelimelle tästä!

Muista hyväksyä säännöt, jotta pääset keskustelemaan.

Kuvituskuva.

Mikä on Discord ja miten voin jättää kysymyksen?

Discord on ilmainen ja anonyymi keskustelualusta, jossa voi viestiä sekä puhuen että kirjoittamalla. Discord toimii tietokoneen nettiselaimella, mutta sen voi myös ladata työpöytäsovelluksena. Käyttö onnistuu myös puhelimella, jolloin tulee ladata Discordin sovellus. Kirjautumiseen tarvitaan sähköpostiosoite sekä itse keksitty käyttäjänimi ja salasana.

Kun liityt Juniversityn palvelimelle, ilmestyy logo Discordin vasemmalla näkyvään palvelinlistaukseen. Tämän kuvakkeen kautta pääset palvelimelle ja löydät kanavamme #tervetuloa ja #yleinen. Hyväksymällä #tervetuloa-kanavan säännöt pääset näkemään ainekohtaiset kanavat.

Kuvankaappaus, juniversityn discord-palvelimelta.

Jätä esimerkiksi matikkaan liittyvät kysymykset matematiikka-luokkaan sopivalle keskustelukanavalle. Kysymykseen vastaamista helpottaa, mikäli voit kuvailla, missä kohdassa tarvitset apua. Tekstikanaville voit liittää myös kuvia tehtävistä tai ratkaisuehdotuksista.

Puhekanavalla voit kysyä kysymyksiä, ja tukiopettajat näyttävät tarvittaessa streamina, miten jokin tehtävä ratkaistaan. Liityttyäsi puhekanavalle, muistathan myös katkaista yhteyden, kun et enää aio keskustella.