Voiko töissä muuttaa maailmaa? Juniversityn ja yhteistyöyritysten podcast raottaa ovea työelämään

Valokuva, jossa podcastin juontajat äänitysstudiossa.

Millaisesta osaamisesta työelämässä voisi olla hyötyä? Entä miten opinnot ja työelämä liittyvät yhteen? Nappaa kuulokkeet korviin ja kurkkaa tulevaisuuteen yhdessä Tampereen yliopiston opiskelijoiden kanssa!

Juniversityn uudessa podcast-sarjassa pohditaan nuoria mietityttäviä asioita työelämästä. Jaksojen aikana kuulet mielenkiintoisten yritysvieraiden työelämätarinoita sekä mietteitä esimerkiksi tarvittaviin taitoihin ja työn merkityksellisyyteen liittyen.

Ääneen pääsevät sekä pidempään työkokemusta keränneet konkarit että uransa alkuvaiheilla olevat asiantuntijat. Millainen opintotarina löytyy Bitwisen Tommilta, miten Sonja ja Jaakko muuttavat maailmaa Valmetilla tai millaisia vinkkejä Riikka ja Jukka KVVY:lta antavat työpaikan hakemiseen?

”Maailmassa on paljon ongelmia ja haasteita. Uskon aidosti, että myös ratkaisuja on olemassa, mutta työhön tarvitaan paljon fiksuja ja motivoituneita ihmisiä. Jos haluaa itse osallistua, niin esimerkiksi tekniikan alalla —ja monella muullakin alalla— voi tehdä töitä tulevaisuuden parissa”, pohtii Valmetin Sonja Enestam sarjan toisessa jaksossa.

Podcastin tavoitteena on tarjota tukea ja tietoa oman opintopolun suunnitteluun sekä avata ovea oikeaan yritysmaailmaan. Yhden jakson kesto on noin vartin, joten sen ehtii kuunnella vaikkapa bussimatkalla tai oppituntien välisellä tauolla. Jaksoista kannattaa vinkata myös omalle opolle tai opettajalle, sillä ne sopivat hyvin oppituntien sisällöiksi.

Jaksot täydentävät työelämänäkökulmallaan jo aiempaa korkeakouluopinnoista kertovaa Videopodcastia. Sekä uudet että vanhat jaksot ovat kuunneltavissa korkeakouluyhteisön Kohinakampuksella, Videopodcastit löydät myös Juniversityn YouTubesta.
Kiitos mukana olleille yhteistyöyrityksille sarjan mahdollistamisesta!

Jaksot ovat kuunneltavissa Kohinakampuksella alla olevista SoundCloud-linkeistä.

Jakso 1: Juontajat esittäytyvät, saatavilla jakson 1 saavutettava tekstivastine (pdf)

Jakso 2: Voiko töissä muuttaa maailmaa? Yhteistyössä Valmet.jakson 2 saavutettava tekstivastine (pdf)

Jakso 3: Oma osaaminen työelämässä. Yhteistyössä KVVY, jakson 3 saavutettava tekstivastine (pdf)

Jakso 4: Onko opiskelun ja työelämän välillä kuilu? Yhteistyössä Bitwise, jakson 4 saavutettava tekstivastine (pdf)

Yritysten logot: Bitwise, Valmet ja KVVY

Valokuva: Jari Leppänen ja Vilma Hyttinen
Teksti: Eeva Niemelä
Lisätietoja: juniversity@tuni.fi