Kevään tarjontaamme nuorille

Valokuva, jossa kolme nuorta työskentelemässä yhdessä tablet-tietokoneilla

Mietityttävätkö tulevaisuus ja yhteishaku korkeakouluopintoihin? Tai ehkä kaipaat lisäjeesiä etäopiskelun tueksi? Anna meidän auttaa! Tarjoamme avuksesi tietoa, tsemppiä ja tukea.

Olet tervetullut tutustumaan Tampereen yliopiston Juniversityn toimintaan! Meiltä löytyy tarjontaa sekä lukiossa että ammattioppilaitoksessa opiskeleville tai vaikka välivuotta viettäville ja tulevaisuuttaan tutkiville. Poikkeusoloista huolimatta olemme kasanneet tueksesi laajan paketin tämänhetkisestä tarjonnastamme, mukaan pääset vaikka bussin penkiltä tai hölkkälenkiltä. Poimi siis alta itseäsi kiinnostavat matskut ja tapahtumat.

Tutustu aloihin ja mahdollisuuksiin Tiedekahvilassa

Kevään Tiedekahviloissa tutustutaan muun muassa rakennustekniikkaan, kauppatieteisiin, hallintotieteisiin ja terveysteknologiaan mielenkiintoisten puhujien ja aiheiden johdattamana. Seuraava Tiedekahvila kokoontuu Zoom-palvelun kautta 18.3. kello 18, jolloin otetaan selvää sote-uudistuksesta. Tiedekahvilat tallennetaan ja ne ovat jälkikäteen katsottavissa YouTube-kanavallamme, joten ei hätää, jos et aina ehdi mukaan linjoille.

Lue lisää Tiedekahvilasta ja katso kevään aiheet ja aikataulut.

Kysy yliopiston opiskelijoilta lähettiläslivessä

Luvassa vapaata puhetta opiskelusta ja eri aloista, vastauksia kysymyksiin sekä piristystä kevääseen! Seuraava live järjestetään 16.3.2021 klo 16.15–17.

Katso lisätiedot lähettiläslivestä ja ilmoittaudu mukaan.

Virtuaalihelpistä jeesiä kotitehtäviin ja opiskeluun

Tuskailetko kotitehtävien tai vaikealta tuntuvan teorian parissa? Kysy apua Virtuaalihelpin Discordissa! Tampereen yliopiston Juniversity ja Aalto-yliopisto Junior tarjoavat yhdessä yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille matematiikkaan, fysiikkaan ja kemiaan virtuaalihelppiä!

Lisätiedot Virtuaalihelpistä ja ohjeet Discordiin liittymisestä.

Videopodcasteja  ja opiskelijoiden mietteitä tulevaisuuden tueksi

Mistä tietää, mitä kaikkea voi opiskella ja minne työllistyä opintojen jälkeen? Videopodcast-sarjamme tarkoituksena on kertoa informatiivisesti ja kannustavasti, mitä kaikkea korkeakoulussa voi opiskella ja millaisia työllistymismahdollisuuksia nämä opinnot tarjoavat. Kohinakampukselta taas löydät podcast-jaksoja Tampereen  korkeakouluyhteisöä koskettavista aiheista niin opiskelijoiden kuin asiantuntijoiden näkökulmista.

Lisätiedot Videopodcasteista ja linkki Kohinakampuksen Soundcloudiin.

Asiantuntijapankista vierailijoita oppitunneille

Asiantuntijapankissamme on eri alojen tutkijoita ja opettajia, oman alansa parhaita asiantuntijoita eri tieteenaloilta. Luennot soveltuvat ensisijaisesti 2. asteelle. Vinkkaapa siis palvelusta opelle tai opollesi, joka voi buukata vierailijan juuri teidän oppilaitokseenne!

Asiantuntijapankkimme tuni.fi-sivustolla.

Tampereen yliopisto – minun ratkaisuni?

Inspiroivia tutkinto-ohjelmia, satoja tulevaisuuden tekijöitä opiskelukavereina ja monialaista huippututkimusta – olisiko sinun ratkaisusi Tampereen yliopisto? Anna opiskelijoiden kertoa kokemuksensa blogin muodossa tai kurkkaa yliopiston tulevat tapahtumat nuorille. Molemmat alla olevat linkit aukeavat tuni.fi-sivustolle.

Opiskelijalähettiläiden blogi ja Minun ratkaisuni -koontisivusto

Tutkitun tiedon teemavuosi 2021

Tiesithän, että olemme mukana myös Tutkitun tiedon teemavuodessa? Tutustu myös teemavuoden tapahtumiin ja tärppeihin ohjelman kotisivuilla.

Ota haltuun meidän some!

Seuraa kanaviamme, niin saat tiedot uusimmista kuulumisista ensimmäisten joukossa.

YouTube (Juniversity)

Instagram (juniversity_tre)

Twitter (juniversity_tre)

Facebook (Juniversity)

Myös Tampereen yliopisto on somessa! Löydät kanavat muun muassa YouTubesta (Tampere Universities), Instagramista (tampereuni), Twitteristä (TampereUni) ja Facebookista (Tampere University)

Kuvituskuva. Sosiaalisen median kanavat, jotka lueteltuna myös tekstissä.