Oletko jo vieraillut ryhmäsi kanssa Tiedeluokassa?

Juniversityn tiedeluokassa voi päästä ohjaamaan sphero robottipalloja

”Iso kiitos työpajasta. Ohjaajat olivat erinomaisia, sisältö oli sopivaa ja innostavaa.” 

”Työpaja oli koronasta johtuen rakennettu turvallisuudesta hyvin huolehtien. Pajan sisällöstä en tiennyt pajaan tullessani kuin nimen, mutta sehän jo innosti meidän luokkaa.” 

Juniversityn Tiedeluokassa Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella on vieraillut innokkaita oppilasryhmiä syksyn aikana poikkeustilanteesta huolimatta. Palaute on ollut kiitettävää ja ryhmät ovat olleet iloisia vierailumahdollisuudesta ja turvallisuusjärjestelyiden hyvästä huomioinnista. 

Tiedeluokassa tarjottavat työpajasisällöt ovat opetussuunnitelmaan nivottuja kasvatustyötä tukevia kokonaisuuksia, joihin opettajat ja kasvattajat voivat osallistua maksutta ryhmiensä kanssa. Työpajavalikoima on vallitsevan tilanteen vuoksi rajattu yhteen sisältöön ikäryhmää kohden. 

Syksyn aikana ryhmät ovat päässeet muun muassa rakentamaan omia legorobotteja, pohtimaan kauko-ohjauksen ja ohjelmoinnin eroja sekä haastamaan luokkakavereitaan itse koodatun kivi-paperi-sakset-pelin avulla. Sisällöt ovat innostaneet oppilaita tekemään ja kokeilemaan taitotasosta tai ennakkotiedoista riippumatta. 

juniversity lego wedo
1.-2.-luokkalaisille tarjolla on rakentelua ja ohjelmointia Lego WeDo-roboteilla.

Tutustu työpajatarjontaamme ja katso myös järjestelymme poikkeustilanteessa. 

Maksuttoman tiedetyöpajan voit varata sähköpostitse juniversity@tuni.fi 

 

Teksti: Eeva Mäkelä ja Päivi Mäkitalo

Kuvat: Eino Ansio