Opettajille

Valokuva. Opettajia keskustelemassa Juniversityn luokkatilassa.

Opettajilla ja kouluilla on työmme onnistumisessa tärkeä rooli. Tarjoamme tiedeoppimisen avuksi ja innostukseksi laajalti erilaisia materiaaleja, välineitä ja asiantuntijoita. Luokat ja ryhmät varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle ovat myös tervetulleita vierailuille Tampereen yliopistoon. Lue lisää yhteistyömahdollisuuksista alta.

Tarjontamme

Palvelut oppilaitoksille

Meiltä löytyy monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Voit esimerkiksi varata toiminnallisen työpajan tiedeluokkaamme, tulla ryhmäsi kanssa tutustumaan erilaisiin laboratorioihin ja oppimisympäristöihin tai tilata asiantuntijavierailun oppilaitokseesi.

Palvelut oppilaitoksille.

Tiedekasvatusvälineiden lainaamo

Juniversityn lainaamosta saat maksutta lainaksi luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian opetusvälineistöä. Tiedekasvatusvälineet soveltuvat kaikille luokka-asteille, mutta niitä voi hyödyntää myös esimerkiksi harrastustoiminnassa.

Lainaamo.

Materiaalipankista ideoita opetukseen

Juniversitylla on paljon työohjeita ja materiaalia opetuksen ja oppimisen tueksi aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Materiaali on vapaasti hyödynnettävissä opetuskäytössä. 

Materiaalipankki.

Tiedekahvila-luentosarja nuorille

Tiedekahvila-luentosarja kutsuu nuoret tutustumaan uusiin aloihin, ajankohtaisiin ilmiöihin ja mahdollisuuksiin eri tieteenalojen asiantuntijoiden johdattamana.

Tiedekahvila.

Lasten akatemia

Lasten akatemia on vain lapsille tarkoitettu luentosarja, jossa eri alojen asiantuntijat kertovat lapsia kiinnostavista aiheista.

Lasten akatemiat.

Opetusta ja tapahtumia toiselle asteelle

Ohjaatko lukiolaisia tai ammattikoululaisia korkeakouluopintojen pariin? Etsitkö oppitunnillesi korkeakoulun tuottamaa materiaalia? Tutustu Tampereen yliopiston ja ammattikorkeakoulun toisen asteen yhteistyömuotoihin.
Valokuva, ryhmäkuva kahdesta hymyilevästä lapsesta nuoren kainalossa, kaikilla juniversityn paita päällä.

Täydennyskoulutuksia opettajille ja kasvattajille

Järjestämme maksuttomia täydennyskoulutuksia opettajille ja kasvattajille sekä Pirkanmaalla että valtakunnallisesti.

Koulutukset.

Valokuva, jossa opettaja juniversityn t-paita päällä ojentamassa kättään.