Koulutukset

Kuvistukuva, jossa lapsia tutkimassa

Opettaja, tule päivittämään osaamistasi ja oppimaan uutta!

Tampereen yliopiston Juniversity ja LUMA-keskus Suomi -verkosto järjestävät erilaisia täydennyskoulutuksia sekä etä- että lähitoteutuksina varhaiskasvatuksen, perusasteen ja toisen asteen opettajille.

Lue lisää ajankohtaisista koulutuksista ja kysy tarvittaessa lisätietoja!

Ajankohtaista

15.9.2023 Uudet lukutaidot näkyväksi

Uudet lukutaidot näkyväksi -koulutus järjestetään Vuoreksen koululla perjantaina 15.9. klo 9-14.30. Päivän teemana ovat mediataidot, ohjelmointiosaaminen ja digitaalinen osaaminen. Juniversityllä on tapahtumassa toimintapiste salissa, jossa pääsee tutustumaan ohjelmoinnin opetukseen laajasti eri luokka-asteilla sekä kuulemaan toiminnastamme. Lisäksi järjestämme opetustuokion aiheesta ”ensiaskeleita robotiikkaan ja ohjelmointiin”. Lisätietoja ja tapahtumaan ilmoittautuminen hankkeen nettisivuilla.

Koulutuksen järjestää Tampereen kaupungin Uudet lukutaidot näkyväksi -hanke.

12.10.2023 Pakopeli pedagogisena työtapana

Pakopeleistä onnistumisen iloa ja uusia oppimisen kokemuksia! Täydennyskoulutus järjestetään lähikoulutuksena Hervannan kampuksella torstaina 12.10. kello 14-17.

Koulutuksessa tutustutaan oppimisen pelillistämiseen ja pakopelien pedagogiikkaan sekä saadaan vinkkejä omien pakopelien rakentamiseen. Koulutuksessa ideoidaan kestävän kehityksen teemaan liittyvä peli. Samalla tutustutaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja siihen, kuinka ne liittyvät perusopetuksen opetussuunnitelmaan. Opettajana saat keinoja kestävän kehityksen kokonaisuuden palasteluun. 

Koulutus on suunnattu perusopetuksen opettajille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Koulutuksen rahoittaa Opetushallitus ja se on osallistujille maksuton. Koulutuksen järjestää Tampereen yliopiston Juniversity. Ilmoittaudu viimeistään 4.10.2023 linkin kautta: ilmoittautumislomake.

2.11.2023 Toiminnallista tilastomatematiikkaa

Tiesitkö, että yliopistojen tiede- ja teknologialuokissa järjestetään toiminnallisia aktiviteetteja tukemaan matematiikan ja luonnontieteiden oppimista ja opetusta? Haluatko oppia uusia tapoja soveltaa matematiikkaa ympäröivässä yhteiskunnassa? Tule oppimaan ja suunnittelemaan toiminnallista tilastomatematiikan opiskelua ja saamaan ideoita tilastojen tulkintaan Hervannan kampukselle torstaina 2.11. kello 14-17.

Täydennyskoulutus järjestetään osana Mahtavaa matematiikkaa -teemapäivää ja on suunnattu matemaattisten aineiden aineenopettajille sekä kaikille muille kiinnostuneille. Koulutuksen rahoittaa Opetushallitus ja se on osallistujille maksuton. Koulutuksen järjestää Tampereen yliopiston Juniversity. Ilmoittaudu viimeistään 25.10.2023 seuraavan linkin kautta: ilmoittautumislomake.

LUMATIKKA-verkkokurssi

LUMATIKKA-ohjelma on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteinen tiedon opetuksesi kehittämisen tueksi.

LUMATIKKA on nyt avoinna itseopiskeltavana toteutuksena. Tule mukaan!

LUMAn lumoa - maksuttomia verkkokursseja laaja-alaisesta opetuksesta

Miten hyödyntää teknologian tuomat mahdollisuudet osana omaa opetustani? Kuinka suunnittelen ja toteutan toiminnallisen opintovierailun? Miten koulussa opiskeltavat asiat linkittyvät työelämään? Kuinka luonnon tutkiminen voi antaa eväitä käsitellä esimerkiksi ilmastonmuutoksen kaltaisia teemoja?

Voit nyt osallistua kaikille maksuttoman koulutuksemme verkkokursseille! Koulutukset syventyvät eheyttävään opetukseen ja monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin erilaisissa oppimisympäristöissä. Kurssien sisällöt on suunniteltu niin, että niitä voi soveltaa varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Tutustu kursseihin, tule mukaan ja vinkkaa myös kollegallesi!

Koulutus on Opetushallituksen rahoittama ja osallistujille maksutonta ja sitä koordinoi LUMA-keskus Suomi -verkosto.

Lue lisää koulutuksesta ja klikkaa itsesi verkkokursseille!

Joustavaan matematiikkaan

Suosituilla Joustavaan Matematiikkaan (JoMa) -kursseilla yhdistyvät joustavan matemaattisen ajattelun kehittymiseen liittyvä tieteellinen tieto sekä opettajien ja kasvatusalan ammattilaisten kanssa yhdessä kehitetyt tutkimusperustaiset menetelmät ja materiaalit. Kokonaan verkossa toteutettavat kurssit on suunnattu varhaiskasvatuksen kasvatus- ja opetushenkilöstölle, esi- ja perusopetuksen opettajille, lukion opettajille sekä erityisopettajille.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa ja osallistujille maksutonta. Sen järjestävät yhteistyössä Turun yliopisto, Jyväksylän yliopisto, Oulun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö jakaa myös tänä vuonna 500 euron stipendejä 300:lle JoMa-kokonaisuuden (11 op) suorittaneelle.

Katso lisätiedot JoMa-kurssien verkkosivulta.

Menneitä koulutuksia

Ensiaskeleita robotiikkaan ja ohjelmointiin

Sphero, Kubo ja BlueBot –Tule tutustumaan varhaiskasvatuksessa ja esi- ja alkuopetuksessa käytettäviin robotiikan välineisiin ja työtapoihin. Keskiviikkona 22.2. järjestettiin esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle suunnattu lähikoulutus ”Ensiaskeleita robotiikkaan ja ohjelmointiin” Hervannan kampuksella.

Tiedeluokkatoiminta oppimisen ja opetuksen tukena

Tiesitkö, että yliopistojen tiede- ja teknologialuokissa järjestetään toiminnallisia aktiviteetteja tukemaan oppimista ja opetusta? Miksi lähteä ulos luokasta ja kuinka tuoda lisää toiminnallisuutta luokkahuoneeseen? Tule kuulemaan mahdollisuuksista fotoniikan opetuspaketti Photonics Explorer Kitin hyödyntämisestä opetuksessa sekä Juniversityn tarjoamista palveluista opetuksen ja oppimisen tueksi.

Koulutus oli suunnattu matemaattisten aineiden aineenopettajille sekä muille kiinnostuneille ja järjestettiin Hervannan kampuksella tiistaina 16.5.