Koulutukset

Kuvistukuva, jossa lapsia tutkimassa

Opettaja, tule päivittämään osaamistasi ja oppimaan uutta!

Tampereen yliopisto ja LUMA-keskus Suomi -verkosto järjestävät erilaisia täydennyskoulutuksia sekä etä- että lähitoteutuksina varhaiskasvatuksen, perusasteen ja toisen asteen opettajille.

Lue lisää ajankohtaisista koulutuksista ja kysy tarvittaessa lisätietoja!

Ajankohtaista

16.5.2023: Tiedeluokkatoiminta oppimisen ja opetuksen tukena

Tiesitkö, että yliopistojen tiede- ja teknologialuokissa järjestetään toiminnallisia aktiviteetteja tukemaan oppimista ja opetusta? Miksi lähteä ulos luokasta ja kuinka tuoda lisää toiminnallisuutta luokkahuoneeseen? Tule kuulemaan mahdollisuuksista fotoniikan opetuspaketti Photonics Explorer Kitin hyödyntämisestä opetuksessa sekä Juniversityn tarjoamista palveluista opetuksen ja oppimisen tueksi. Koulutus on suunnattu matemaattisten aineiden aineenopettajille sekä muille kiinnostuneille ja järjestetään Hervannan kampuksella ti 16.5. klo 14-17.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! 

LUMATIKKA-verkkokurssi

LUMATIKKA-ohjelma on täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat herättämään ja kasvattamaan oppijoittesi matikkainnostusta! Koulutus tarjoaa opetusalan asiantuntijoiden tuottaman tuoreen, tutkimusperusteinen tiedon opetuksesi kehittämisen tueksi.

LUMATIKKA on nyt avoinna itseopiskeltavana toteutuksena. Tule mukaan!

LUMAn lumoa - maksuttomia verkkokursseja laaja-alaisesta opetuksesta

Miten hyödyntää teknologian tuomat mahdollisuudet osana omaa opetustani? Kuinka suunnittelen ja toteutan toiminnallisen opintovierailun? Miten koulussa opiskeltavat asiat linkittyvät työelämään? Kuinka luonnon tutkiminen voi antaa eväitä käsitellä esimerkiksi ilmastonmuutoksen kaltaisia teemoja?

Voit nyt osallistua kaikille maksuttoman koulutuksemme verkkokursseille! Koulutukset syventyvät eheyttävään opetukseen ja monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin erilaisissa oppimisympäristöissä. Kurssien sisällöt on suunniteltu niin, että niitä voi soveltaa varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Tutustu kursseihin, tule mukaan ja vinkkaa myös kollegallesi!

Koulutus on opetushallituksen rahoittamaa ja osallistujille maksutonta ja sitä koordinoi LUMA-keskus Suomi -verkosto.

Lue lisää koulutuksesta ja klikkaa itsesi verkkokursseille!

Joustavaan matematiikkaan

Suosituilla Joustavaan Matematiikkaan (JoMa) -kursseilla yhdistyvät joustavan matemaattisen ajattelun kehittymiseen liittyvä tieteellinen tieto sekä opettajien ja kasvatusalan ammattilaisten kanssa yhdessä kehitetyt tutkimusperustaiset menetelmät ja materiaalit. Kokonaan verkossa toteutettavat kurssit on suunnattu varhaiskasvatuksen kasvatus- ja opetushenkilöstölle, esi- ja perusopetuksen opettajille, lukion opettajille sekä erityisopettajille.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa ja osallistujille maksutonta. Sen järjestävät yhteistyössä Turun yliopisto, Jyväksylän yliopisto, Oulun yliopisto sekä Åbo Akademi.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö jakaa myös tänä vuonna 500 euron stipendejä 300:lle JoMa-kokonaisuuden (11 op) suorittaneelle.

Katso lisätiedot JoMa-kurssien verkkosivulta.

Menneitä koulutuksia

22.2.2023: Ensiaskeleita robotiikkaan ja ohjelmointiin

Sphero, Kubo ja BlueBot –Tule tutustumaan varhaiskasvatuksessa ja esi- ja alkuopetuksessa käytettäviin robotiikan välineisiin ja työtapoihin. Keskiviikkona 22.2. kello 13-16 järjestetään esi- ja alkuopetuksen henkilöstölle suunnattu lähikoulutus ”Ensiaskeleita robotiikkaan ja ohjelmointiin” Hervannan kampuksella.