StarT

StarT logo luma-keskus suomi-verkosto

StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia projekteja luovasti sekä jakamalla oppimisen iloa sekä hyviä opetuskäytänteitä tiede- ja teknologiatapahtumissa.

Ajankohtaista

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan StarT-kaudelle 2020-2021

Oletteko toteuttaneet kuluneen vuoden aikana projektikokonaisuutta oppimisyhteisössänne tai oletteko juuri aloittamassa uutta projektia? Ilmoita yhteisösi mukaan StarT-ohjelmaan ja tule jakamaan projektioppimisen iloa muiden osallistujien kanssa! Ilmoittautumalla mukaan saat myös tukea projektin ideointiin ja toteuttamiseen. Ilmoittautuminen on auki 14.2.2021 asti.  Ilmoittaudu mukaan täältä.

Tukea virtuaalisista StarT-opehuoneista

StarT-opehuoneet tarjoavat mahdollisuuksia jakaa projektioppimiseen liittyviä kokemuksia, ideoita ja hyviä käytänteitä. Opehuoneissa on erilaisia teemoja ja vaihtuvia puhujia, myös yhteiselle keskustelulle on varattu aikaa. Kurkkaa kevään 2021 teemat ja päivämäärät.

Verkkokurssi projektioppimisen toteuttamiseen

Projektit opetuksen polkimena -verkkokurssi tarjoaa konkreettista tukea ja materiaaleja eheyttävän ja monialaisen projektioppimisen toteuttamiseen. Kurssi soveltuu opettajille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Kurssin voi suorittaa myös ilman harjoitustyöhön osallistumista ja täysin itsenäisesti oman aikataulun mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

StarT-ohjelma pähkinänkuoressa

StarT-ohjelma tarjoaa oppimisyhteisöille kuten päiväkodeille, kouluille ja perheille valmiin mallin toteuttaa projektioppimista hauskasti ja tehokkaasti oman yhteisön, alueen ja maakunnan alueella. StarTiin voi osallistua jokainen: opettajat, koulut, päiväkodit, perheet, asiantuntijat, opiskelijat, yritykset – jokainen itselleen soveltuvassa roolissa joko projekteja toteuttamassa tai niiden tekemistä tukemassa.

StarTiin voi osallistua kahdessa eri sarjassa:

  1. StarT-projektit lasten ja nuorten tiimeille 
  2. Hyvät käytänteet oppimisyhteisöille 

Jokainen oppimisyhteisö voi osallistua StarTiin parhaaksi katsomallaan tavalla: joko toteuttamalla pieniä tai isoja tiedeprojekteja omassa yhteisössään tai osallistumalla niillä alueellisille StarT-festareille tai laajemmin ottamalla osaa myös kansalliseen kilpailuun. Kansallisesta sarjasta on mahdollisuus edetä Suomen edustajaksi kansainväliseen sarjaan.

Pirkanmaalla oppimisyhteisöt voivat saada tukea StarT-projektien suunnitteluun ja toteutukseen muun muassa tiedeluokkavierailun, materiaalien ja yhteisen projektien ideoimisen muodossa. Pirkanmaalla StarT-festarit järjestetään 15.4.2021.

StarT-ohjelma on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa LUMA-keskus Suomen valtakunnallista tehtävää.

Lue lisää StarTin toimintamallista ja tavoitteista.

 

Kysy lisää StarTista Pirkanmaalla

Lotta Abendstein, lotta.abendstein@tuni.fi, puh. 050 478 3477

StarTista valtakunnallisesti

Johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, puh. 050 514 1450
Projektipäällikkö Outi Haatainen, LUMA-keskus Suomi, puh. 050 448 9508
http://start.luma.fi/   |   info@start.luma.fi

Tampereen LUMATE-keskus logo