StarT

LUMA-keskus Suomi -verkoston StarT-projektioppimisen logo.

StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla monialaisia projekteja luovasti sekä jakamalla oppimisen iloa sekä hyviä opetuskäytänteitä tiede- ja teknologiatapahtumissa.

Ajankohtaista

Kiitos kaikille mukana olleille kaudesta 2020-2021! Kautemme huipentui huhtikuussa järjestettyyn StarT-virtuaaliviikkoon, jonka aikana järjestettiin ohjelmaa niin lapsille, nuorille kuin opettajille. Kansainvälisen kilpailun osalta kausi huipentuu 9.6. järjestettävään StarT-gaalaan, jossa jaetaan International LUMA StarT 2021 palkinnot niin kauden parhaille lasten ja nuorten projektitöille kuin myös oppimisyhteisöjen jakamille hyville käytänteille. StarT-gaala järjestetään osana valtakunnallisia LUMA-päiviä. Tutustu koko ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan luma.fi-sivustolla!

Verkkokurssi projektioppimisen toteuttamiseen

Projektit opetuksen polkimena -verkkokurssi tarjoaa konkreettista tukea ja materiaaleja eheyttävän ja monialaisen projektioppimisen toteuttamiseen. Kurssi soveltuu opettajille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Kurssin voi suorittaa myös ilman harjoitustyöhön osallistumista ja täysin itsenäisesti oman aikataulun mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.

StarT-ohjelma pähkinänkuoressa

StarT-ohjelma tarjoaa oppimisyhteisöille kuten päiväkodeille, kouluille ja perheille valmiin mallin toteuttaa projektioppimista hauskasti ja tehokkaasti oman yhteisön, alueen ja maakunnan alueella. StarTiin voi osallistua jokainen: opettajat, koulut, päiväkodit, perheet, asiantuntijat, opiskelijat, yritykset – jokainen itselleen soveltuvassa roolissa joko projekteja toteuttamassa tai niiden tekemistä tukemassa.

StarTiin voi osallistua kahdessa eri sarjassa:

  1. StarT-projektit lasten ja nuorten tiimeille 
  2. Hyvät käytänteet oppimisyhteisöille 

Jokainen oppimisyhteisö voi osallistua StarTiin parhaaksi katsomallaan tavalla: joko toteuttamalla pieniä tai isoja tiedeprojekteja omassa yhteisössään tai osallistumalla niillä alueellisille StarT-festareille tai laajemmin ottamalla osaa myös kansalliseen kilpailuun. Kansallisesta sarjasta on mahdollisuus edetä Suomen edustajaksi kansainväliseen sarjaan.

Pirkanmaalla oppimisyhteisöt voivat saada tukea StarT-projektien suunnitteluun ja toteutukseen muun muassa tiedeluokkavierailun, materiaalien ja yhteisen projektien ideoimisen muodossa. Pirkanmaalla StarT-festarit järjestetään osana StarT-virtuaaliviikkoa 15.4.2021.

StarT-ohjelma on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa LUMA-keskus Suomen valtakunnallista tehtävää.

Lue lisää StarTin toimintamallista ja tavoitteista.

Kysy lisää StarTista Pirkanmaalla

Lotta Abendstein, lotta.abendstein@tuni.fi, puh. 050 478 3477

StarTista valtakunnallisesti

Johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, puh. 050 514 1450
Projektipäällikkö Outi Haatainen, LUMA-keskus Suomi, puh. 050 448 9508
http://start.luma.fi/   |   info@start.luma.fi

LUMA-keskus Suomi -verkoston logo.