Tiedekahvila

Tampereen yliopiston Juniversityn Tiedekahvilan logo violetilla taustalla.

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavilla linkkiä napsauttamalla!

Tampereen yliopiston Juniversityn uudistettu Tiedekahvila kutsuu nuoret tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Tiedekahvila on toisen asteen opiskelijoille suunnattu keskusteleva luentosarja, jossa eri tieteenalojen asiantuntijat kertovat oman alansa mielenkiintoisesta tutkimuksesta ja ilmiöistä mahdollisille tuleville opiskelijoille ja heidän opettajilleen. Luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Tässä myös sinulle opettaja tai opo helppo tilaisuus napata ajankohtaista sisältöä osaksi kurssiasi!  Tiedekahvila käsittelee ajankohtaisia teemoja, jotka sopivat useisiin oppiaineisiin äidinkielestä ja viestinnästä aina yhteiskuntaoppiin ja maantieteeseen saakka. Tarjonta on osa toisen asteen ja korkea-asteen välistä yhteistyötä. Sisältö sopii hyvin muun muassa osaksi kurssia OP2: Jatko-opinnot ja työelämä. Tiedekahvilan tarkoituksena on vahvistaa nuorten jatko-opinto- sekä työelämäsuunnitelmia ja valmiuksia sekä tukea yhteiskunnallisen osaamisen tavoitteita. Samalla löydetään omia mielenkiinnon kohteita sekä tunnistetaan vahvuuksia.

Tilaisuudet järjestetään Zoom-palvelussa ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. Ilmoittaudu ja saat osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi.

Katso tarkemmat aikataulut ja aiheet sekä ilmoittaudu mukaan!

Syyskuusta 2021 eteenpäin Tiedekahviloiden aiheisiin on liitetty oppimista tukevia tehtäviä. Esimerkiksi YouTube -tallennetta ja oppimistehtävää hyödyntäen voi koostaa mielekkäitä oppimiskokonaisuuksia nuoria kiinnostavista teemoista.