Vierailijat oppilaitoksiin

Järjestämme vierailuja myös oppilaitoksiin. Kauttamme voit varata esimerkiksi LUMATE-lähettilään tai asiantuntijan vierailun. Tarvittaessa myös työpajasisältömme ovat sovellettavissa kouluille. Lue alta lisää vaihtoehdoista tai ole yhteydessä sähköpostitse juniversity@tuni.fi

Asiantuntija kouluun

Uutta oppia ja innostusta oppilaillesi? Tutustu Juniversityn asiantuntijoihin ja aiheisiin – vierailu on koulullesi maksuton.

Asiantuntijapankissamme on eri alojen tutkijoita ja opettajia, oman alansa parhaita asiantuntijoita eri tieteenaloilta. Luennot on tarkoitettu ensisijaisesti 2. asteen opiskelijoille, mutta osa aiheista soveltuu myös yläkouluun. Luennon kesto on yksi oppitunti.

Aiheet ja asiantuntijat (aukeaa tuni.fi-sivustolle)

Mikäli haluat asiantuntijan vierailulle, ota yhteyttä juniversity@tuni.fi

LUMATE-lähettiläs

Kaipaatko mukavaa motivointia yläkoululaisille? Tietoa ja innostusta matematiikan, fysiikan tai kemian opiskeluun?

Juniversity tarjoaa ilmaisia LUMATE-lähettilään vierailuja oppitunneille (45 min.). Vierailut toimivat parhaiten kahdeksasluokkalaisille tai yhdeksännen luokan syksylle.

LUMATE-lähettilään tehtävänä on innostaa tulevaisuuttaan suunnittelevia yläkoululaisia matematiikan, fysiikan ja kemian opiskeluun ja kertoa osaamisen hyödyistä riippumatta oppilaiden suunnitelmista tai tavoitteista peruskoulun jälkeen. Tarkoitus ei ole siis mainostaa lukiota, ammattikoulua, pitkää matematiikkaa, yliopistoa, luonnontieteellisiä aloja tai mitään muutakaan yksittäistä alaa tai opintosuuntaa, vaan kertoa, miksi luonnontieteisiin kannattaa suhtautua avoimin mielin.

Kysy lisää ja tilaa maksuton LUMATE-lähettilään vierailu oppitunnille osoitteesta juniversity@tuni.fi

UUTTA! Olemme toteuttaneet oppilaitosten tueksi myös virtuaalisen LUMATE-lähettilään materiaalin. Noin puolen tunnin mittaisen virtuaalivierailun videon lisäksi on laadittu myös 45 minuutin tuntisuunnitelma, jossa riittää pohdittavaa pidemmällekin oppitunnille. Katso tästä lisätiedot ja materiaali!

Lähettiläsvierailu

Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijalähettiläät tekevät Tampereen korkeakouluyhteisön koulutustarjontaa tutuksi hakuikäisille 2. asteen opiskelijoille toteuttamalla oppilaitosvierailuja. Vierailuilla lähettiläät kertovat omasta opiskelukokemuksestaan ja alastaan. Toimintaa koordinoi hakijapalvelut.

Katso lisätiedot ja varaa lähettiläsvierailu tästä