Palvelut oppilaitoksille

Avaa ovi tieteen maailmaan ja Tampereen yliopistoon! Meiltä löydät innostavaa ja opettavaista toimintaa kaiken ikäisille oppijoille.

Voit varata oppilasryhmälle toiminnallisen työpajan Juniversityn tiedeluokassa tai vaikkapa lähteä kampuskierrokselle opiskelijalähettilään johdolla. Tutustu maksuttomiin palveluihimme ja varaa aika vierailulle!

Vierailuita voit tiedustella alla olevan lomakkeen kautta. Tiedeluokkavierailut varataan suoraan varauskalenteristamme.

Vierailupyyntölomake

Tiedeluokka

Tarjoamme ohjattuja tiedetyöpajoja oppilasryhmille luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian parissa. Työpajoja järjestetään sekä Hervannan kampuksella, Juniversityn Tiedeluokassa että etäyhteyksin. Työpajoja ohjaavat innostavat ja kannustavat tiedekasvatusohjaajamme, jotka ovat Tampereen yliopiston tutkinto-opiskelijoita. Työpajat ovat luonteeltaan toiminnallisia, ja ne pohjautuvat opetussuunnitelmien sisältöihin ja tavoitteisiin.

Tutustu tarkemmin työpajasisältöihin.

Varaa aika tiedeluokkaan.

Kohderyhmä: varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle

Henkilömäärä: max. 25

Kesto: 45-75 min

Paikka: Hervannan kampus

Legorobottia kootaan osista.

Vierailut oppimisympäristöihin

Vierailut oppimisympäristöihin tulee varata hyvissä ajoin, viimeistään kolmea viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Useimmat vierailukohteet soveltuvat maksimissaan 25 henkilön ryhmälle. Suurempien ryhmien osalta kannattaa kartoittaa mahdollisuutta useamman aktiviteetin yhdistämiseen: puolet ryhmästä voi osallistua ensin opiskelijalähettilään pitämään esittelyyn ja toinen puoli esimerkiksi laboratoriovierailuun, jonka jälkeen ryhmiä vaihdetaan.

Tarkemmat kuvaukset vierailukohteista.

Opiskelijat työskentelevät fablabissa 3D-mallinnuksen parissa.

Asiantuntijapankki

Uutta oppia ja innostusta oppilaillesi? Tutustu Juniversityn asiantuntijoihin ja aiheisiin – vierailu on koulullesi maksuton.

Asiantuntijapankissamme on eri alojen tutkijoita ja opettajia, oman alansa parhaita asiantuntijoita eri tieteenaloilta. Luennot on tarkoitettu ensisijaisesti 2. asteen opiskelijoille, mutta osa aiheista soveltuu myös yläkouluun. Luennon kesto on yksi oppitunti.

Aiheet ja asiantuntijat (aukeaa tuni.fi-sivustolle)

Kohderyhmä: yläkoulu, toinen aste

Henkilömäärä: ei rajoituksia

Kesto: noin 1 tunti

Paikka: Oppilaitoksen tiloissa tai etäyhteyksin

Henkilö pitämässä diaesitystä opiskelijoille

Lähettilästoiminta

Opiskelijalähettiläät

Tampereen yliopiston opiskelijalähettiläät tekevät yliopistomme koulutustarjontaa tutuksi hakuikäisille 2. asteen opiskelijoille toteuttamalla oppilaitosvierailuja.

Vierailuilla lähettiläät kertovat omasta opiskelukokemuksestaan ja alastaan. Opiskelijat tekevät lähivierailuja opiskeluaikataulujensa ja omien resurssiensa puitteissa, joten myös etäesittelyn mahdollisuutta kannattaa harkita. Varaamme oikeuden muuttaa paikan päälle tehtävä vierailu etävierailuksi. Perinteisen vierailun sijasta on mahdollista tilata vapaamuotoisempi lähettilään etävierailu esim. opotunnille.

Huomaathan, että varaus tehdään yhdelle oppitunnille/ryhmälle. Yhden vierailun aikana on mahdollista kertoa 2-3 eri alasta, jos kyse on pidemmästä oppitunnista.

Kohderyhmä: toinen aste

Henkilömäärä: ei rajoituksia

Kesto: noin 1 tunti

Paikka: Oppilaitoksen tiloissa tai etäyhteyksin

LUMATE-lähettiläät

LUMATE-lähettiläät innostavat tulevaisuuttaan suunnittelevia yläkoululaisia matematiikan, fysiikan, kemian ja teknologia-aiheiden opiskeluun. Lähettiläät eivät mainosta tiettyjä opintopolkuja, vaan kertovat, miksi näihin aineisiin kannattaa suhtautua avoimin mielin ja mitä hyötyä alojen osaamisesta on riippumatta siitä, millaisia suunnitelmia oppilailla on tulevaisuuden uran kannalta.

LUMATE-lähettiläsvierailu soveltuu erinomaisesti kahdeksasluokkalaisille tai yhdeksännen luokan syksylle. Lähettiläät voivat tulla vierailulle oppilaitokseenne tai vierailun voi yhdistää esimerkiksi tiedeluokkakäyntiin yliopistolla. Opetuksen tueksi on toteutettu myös virtuaalinen LUMATE-lähettilään materiaali, jota voi hyödyntää esimerkiksi 45 minuutin oppitunnilla.

*** LUMATE-lähettilästoiminta on tauolla syksyllä 2023, mutta virtuaalimateriaalit ovat käytettävissä. ***

Tutustu virtuaalimateriaaleihin tästä linkistä.

Kohderyhmä: yläkoulu

Henkilömäärä: noin 25 oppilasta

Kesto: noin 45 minuuttia

Paikka: Oppilaitoksen tiloissa tai Tampereen yliopiston kampuksella

Kampuskierros

Opiskelijalähettiläiden vetämällä kampuskierroksella kuullaan opiskelusta ja opiskelijaelämästä Tampereen yliopistossa. Kampuksilla voi nähdä ihan tavallisia opiskelijoita ja yliopisto-opiskelun eri puolia: erilaisia oppimisympäristöjä, opiskelijaelämän moninaisuuden ja vaikka yritysyhteistyötä.

Kohderyhmä: toinen aste

Henkilömäärä: ei rajoituksia

Kesto: noin 1 tunti

Paikka: Hervannan kampus tai keskustakampus

 

Kampusareena Hervannassa

MyTech -yhteistyö

Suunnittele ryhmällesi MyTech-päivä

MyTech-ohjelma on yläkouluille ja toiselle asteelle suunnattu oppimiskokonaisuus. Jos suunnittelette MyTech-päivää, meille on mahdollista päästä vierailulle. MyTech-vierailut toteutetaan yhteistyössä Teknologiateollisuuden kanssa.

Lue lisää MyTech-ohjelmasta ja ideoi ryhmällesi sopiva MyTech-päivä!

Tutustu MyTech-sivustolla Tampereen yliopiston esittelyyn.

 

MyTech-lähettilään vierailu

Korkeakoulujen MyTech-lähettiläät ovat tekniikan alan korkeakouluopiskelijoita. He kertovat millaista opiskelu tekniikan alalla on ja millaisia mahdollisuuksia korkeakoulutus avaa työelämään.

Kohderyhmä: yläkoulu, toinen aste

Henkilömäärä: ei rajoituksia

Kesto: noin 1 tunti

Paikka: Hervannan kampuksella, paikan päällä oppilaitoksessanne tai etäyhteyksin