Tutkitun tiedon teemavuoden huipennus Heurekassa

tutkitun tiedon teemavuoden logo

Tutkitusta tiedosta iloa ja oivalluksia! Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 huipentuu 9.12. päätöstapahtumaan Tiedekeskus Heurekassa. Tampereen yliopistosta tapahtumassa mukana ovat lasten ja nuorten Juniversity sekä tutkimuskeskus Comet.

Klo 9–14 teemavuosi tarjoaa vapaan pääsyn Heurekaan 1500 koululaiselle (loppuun varattu). Klo 14–20 Heurekan näyttelyihin ja aktiviteetteihin sekä teemavuoden järjestämään oheisohjelmaan pääsevät tutustumaan maksutta kaikenikäiset.

Huom! Tapahtumaan osallistuminen vaatii ennakkolipun varauksen. Valitse Heurekan lippukaupasta päivämääräksi 9.12.

Hanki maksuton lippu

Tutustu tapahtuman tarkempaan ohjelmaan Heurekan verkkosivulla ja tule mukaan löytämään iloa ja oivalluksia tutkitusta tiedosta! Tutkitun tiedon teemavuoden järjestävät yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Akatemia ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Juniversity ja Tutkimuskeskus Comet mukana ohjelmassa

Tampereen yliopistosta tapahtumassa mukana ovat lasten ja nuorten Juniversity sekä tutkimuskeskus Comet. Ohjelma soveltuu kaikenikäisille. Kurkkaa päivän koko ohjelma Heurekan verkkosivulta.

Juniversityn toiminnallinen työpaja ja esittelypiste klo 9–20

Tervetuloa itse tekemään ja kokemaan! Miten toimii 3D-tulostin tai 3D-kynä ja mitä ihmettä niiden avulla voidaankaan tehdä?

Juniversityn Tiedekahvilat

Innostusta ja uusia ilmiöitä! Piipahda Tiedekahvilaan tutustumaan aloihin ja mahdollisuuksiin. Kaikenikäisille sopivat lyhyet tiedeluennot järjestetään Heurekan tapahtumatorilla ja Tiederavintolassa. Ajankohdat ja aiheet ilmoitetaan pian.

Tutkimuskeskus Cometin työpaja

klo 15:30–17:15 Ilmastohämmennyksen kuvat

Tutkimuskeskus Cometin luennot

Klo 15:15 ja 17:35 Niina Uusitalo ja Mikko Hautakangas: Ilmastohämmennyksen kuvat

Nähdään Heurekassa!