Tiedekahvila

Tampereen yliopiston juniversityn Tiedekahvilan logo violetilla pohjalla.

Ota tulevaisuutesi haltuun ja selvitä, mikä innostaa juuri sinua!

Tiedekahvila kutsuu sinut tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle.

Tiedekahvilassa eri tieteenalojen asiantuntijat pääsevät kertomaan oman alansa mielenkiintoisesta tutkimuksesta, ilmiöistä ja koulutuksista mahdollisille tuleville opiskelijoille ja heidän opettajille. Tavoitteena on kannustaa jokaista löytämään omia kiinnostuksen kohteita sekä laajentaa tietoutta erilaisista tieteenaloista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista. Tätä kautta vahvistetaan jatko-opinto- ja työelämävalmiuksia sekä tuetaan yhteiskunnallista osaamista.

Tiedekahvilaan voit tulla mukaan liveyleisöksi Nokia Arenalla sijaitsevaan Paidiaan tai katsella sitä Zoomin välityksellä!  Etäosallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä chat-toiminnon kautta. Tapahtumiin ilmoittaudutaan erillisellä lomakkeella, jolloin saat osallistumistiedot suoraan sähköpostiisi.

Tiedekahviloita voit katsoa myös jälkikäteen tallenteina. Tutustu aiempiin Tiedekahviloihin Juniversityn YouTube-kanavalla.

Oletko jo osallistunut Tiedekahvilaan tai katsonut tallenteen? Vastaa palautekyselyyn ja auta meitä kehittämään toimintaa. Kiitos arvokkaasta vastauksestasi!

Tiedekahviloista sisältöjä opetuksen tueksi

Huomio opo tai ope! Tässä myös sinulle helppo tilaisuus napata ajankohtaista sisältöä osaksi kurssiasi. Tiedekahvilat käsittelevät ajankohtaisia teemoja, jotka sopivat useisiin oppiaineisiin äidinkielestä ja viestinnästä aina yhteiskuntaoppiin ja maantieteeseen saakka. Tarjonta on osa toisen asteen ja korkea-asteen välistä yhteistyötä.

Tiedekahvilan aiheeseen liittyen julkaistaan oppimistehtävä. Tehtäviä voi vapaasti hyödyntää opetuksen tukena. Koosta esimerkiksi helppo etäoppitunti (75-90 min) YouTube-tallenteen ja oppimistehtävän avulla.

Kaikki aiemmat tallenteet löydät kootusti nettisivuiltamme.

Lisätietoja Tiedekahvilasta

Ota yhteyttä sähköpostitse juniversity@tuni.fi, mikäli kaipaat lisätietoja Tiedekahvilasta.

Tai tiedätkö sopivan aiheen tai puhujan, vinkkaa meille!