Helmikuun Tiedekahvila — Miksi meille markkinoidaan epäterveellistä?

Juniversityn Tiedekahvilan logo violetilla pohjalla.

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Uudistettu Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. 

Helmikuun Tiedekahvila – Miksi meille markkinoidaan epäterveellistä?

Aika: to 18.2.2021 klo 18.00, Katso tallenne YouTubesta!
Paikka: Zoom (linkki)

Monitieteinen EPELI-tutkimushanke tutkii lapsille ja nuorille suunnattujen epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointia. Helmikuun Tiedekahvilassa pohditaan hankkeen tutkijoiden johdolla, millaista kaupallista viestintää lapset ja nuoret kohtaavat arjessaan ja missä kanavissa. Millaisia pelisääntöjä elintarvikkeiden markkinoinnissa pitäisi noudattaa, jotta voidaan edistää lasten ja nuorten terveellisiä elämäntapoja? Mikä on yritysten, vanhempien, ja yhteiskunnan rooli asiassa? Keskustelemassa aiheesta ovat Tampereen yliopiston Tenure track -professori Elina Närvänen sekä väitöskirjatutkija Ines Kaivonen johtamisen ja talouden tiedekunnasta.
#kauppatieteet #markkinointi #terveystieto #liikunta

Mukana keskustelemassa myös Tampereen yliopiston opiskelijalähettiläs, luokanopettajaopiskelija Anniina Halonen.

Helmikuun Tiedekahvila Facebookissa. 

Tilaisuus järjestetään Zoom-palvelussa ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. Ilmoittaudu ennakkoon ja saat osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi! Katso myös kevään muut aiheet ja aikataulut.

Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 logo vaaleansinisellä pohjalla.

Osallistu aiheeseen liittyväät tutkimukseen!

Käytätkö somea vapaa-ajallasi? Ovatko kanavat kuten Instagram, TikTok ja Youtube sinulle tuttuja? Tutkimme Tampereen yliopistolla EPELI-hankkeessa lapsille ja nuorille kohdistettua markkinointia eri kanavissa, erityisesti sosiaalisessa mediassa.

Haemme nyt 12-17-vuotiaita nuoria osallistumaan tutkimuksen osana järjestettäviin ryhmähaastatteluihin, jotka tullaan toteuttamaan Zoomin kautta. Haastattelut ovat rentoja, keskustelunomaisia tilaisuuksia, joissa tulemme käsittelemään asioita kuten:

Millaisia epäterveellisten elintarvikkeiden mainoksia lapset ja nuoret kohtaavat? Missä kanavissa, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, mainontaa esiintyy? Miten nuoret itse suhtautuvat tähän mainontaan sekä sen rajoittamiseen?

Mikäli kiinnostuit, täytä tästä linkistä avautuva lomake, niin otamme sinuun yhteyttä. Osallistujille on luvassa myös pieni lahja kiitokseksi osallistumisesta!

Lisätietoa tutkimuksesta: Elina Närvänen (elina.narvanen@tuni.fi).