Syyskuun Tiedekahvila — Kasvatustiede ratkomassa ilmastokriisiä: Kuinka kasvattaa ihmisistä ympäristöystävällisiä?

Tiedekahvilan logo sekä valokuva syyskuun puhujasta

Tulevaisuus, monitieteisyys ja uudet ilmiöt ovat nyt saatavillasi linkkiä napsauttamalla! Tiedekahvila kutsuu sinut nuori tutustumaan uusiin aloihin ja mahdollisuuksiin. Oletpa sitten ammattikoulussa, lukiossa, välivuotta viettämässä tai missä elämänvaiheessa tahansa, olet tervetullut kuulolle. Heitä siis kahvit kuppiin, jalat pöydälle ja lähde mukaan löytämään oma juttusi!

Syyskuun Tiedekahvila – Kasvatustiede ratkomassa ilmastokriisiä: Kuinka kasvattaa ihmisistä ympäristöystävällisiä?

Aika: to 16.9.2021 klo 18.00
Paikka:
Zoom
Tallenne: Syyskuun Tiedekahvila YouTubessa

Miksi tieto ilmastonmuutoksesta ei vaikuta kaikkien ympäristökäyttäytymiseen? Miten ilmastonmuutoksesta tulisi puhua, jotta jokainen voisi sen vakavuuden ymmärtää ja alkaa toimia?

Tule kuulemaan, miten ilmastoahdistus vaikuttaa ympäristökäyttäytymisen taustalla ja miten sen voisi muuntaa ilmastotoiminnaksi. Perehdymme syyskuun Tiedekahvilassa ympäristöpsykologiaan: miksi toiset motivoituvat käyttäytymään ympäristöystävällisesti ja toiset eivät. Mikä tarkoittaa arvojen ja toiminnan välinen kuilu? Tule mukaan pohtimaan, miten kasvatustiede voisi olla osana globaalin ilmastokriisin ratkaisua.

CCC-CATAPULT-hankkeen tutkija Anette Mansikka-aho tutkii nuorten ilmastotoimijuutta ja toimijuuteen liittyvää arvojen ja käyttäytymisen välistä kuilua. Hankkeessa tutkitaan erityisesti sosiaalisten normien, maailmankatsomusten ja tunteiden vaikutusta ympäristökäyttäytymiselle ja sitä, miten tätä tietoa voisi hyödyntää ilmastokasvatusta suunniteltaessa.

#ympäristö #psykologia #ilmasto #kasvatustiede

Mukana keskustelemassa myös Tampereen yliopiston opiskelijalähettiläs.

Tilaisuus järjestetään Zoom-palvelussa ja osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä chatin kautta. Ilmoittaudu ennakkoon ja saat osallistumislinkin suoraan sähköpostiisi! Katso myös syksyn muut aiheet ja aikataulut.

Tapahtuman löydät Facebookista!

Oppimistehtävä

Tiedekahvilan jälkeen voit jatkaa pohdintoja aiheen parissa miettimällä alla olevaa oppimistehtävää. Keskustele kaverin kanssa tai kirjaa ajatuksesi ylös!

Miten voisin vaikuttaa jonkun toisen tai omaan ympäristökäyttäytymiseen? Mitä asioita esityksen perusteella tulee ottaa huomioon? Voit miettiä esimerkiksi jotakin sukulaistasi, tuttuasi tai itseäsi: jotain keneen haluat vaikuttaa. Pohdi luennolla oppimasi tiedon valossa, miksi oppiminen on ollut niin vaikeaa. Suunnittele mitä voisit tehdä toisin, jotta päämäärä kestävästä kehityksestä voitaisiin saavuttaa.

 

Tutkitun tiedon teemavuosi 2021 -logo

Tiedekahvilat ovat osa Tutkitun tiedon teemavuotta 2021.