Tiedeluokka

Valokuva juniversityn tiedeluokasta jossa taustalla laboratoriokeittiö ja etualalla pöytä, jossa värikkäitä liuoksia laboratorioastioissa.

Tiedeluokkamme sijaitsee Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Toivotamme tervetulleeksi vierailulle oppilasryhmät aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Tarjoamme ohjattuja tiedetyöpajoja luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian parista. Osallistuminen on oppilasryhmälle maksuton. Kysy lisää sähköpostitse juniversity@tuni.fi  tai varaa tiedetyöpaja suoraan varauskalenteristamme!

Ajankohtaista

Tiedeluokka palvelee lukuvuonna 2022-2023 sekä etä- että lähiopetuksena. Syyslukukauden 2022 vierailut on varattu loppuun, kevätlukukauden 2023 vierailut ovat varauskalenterissamme.

Kevätlukukaudella 2023 Tiedeluokassa järjestetään kolme teemaviikkoa.

Nuorten teemaviikkoa vietetään 23.-27.1.2023 osana Tieteen päivien tapahtumakokonaisuutta. Teemaviikon aikana Tiedeluokan työpajat on suunnattu nuorille yläkouluissa, lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa ja käsittelevät kiertotaloutta, ohjelmointia sekä ihmisen ominaisuuksien mittaamista. Ajat ovat varattavissa varauskalenterissa.

Digitaalisen valmistuksen teemaviikkoa vietetään 6.-10.2.2023 osana kansallista LUMA-viikkoa. Teemaviikon aikana Tiedeluokan työpajat on suunnattu yläkouluun ja käsittelevät 3D-mallintamista ja -tulostamista. Ajat varattavissa varauskalenterissa nimellä Mobile: Johdatus 3D-mallintamiseen ja -tulostamiseen Hervannan kampuksella.

Valon teemaviikkoa vietetään 15.-19.5.2023  osana kansainvälisen valonpäivän tapahtumakokonaisuutta. Teemaviikon aikana Tiedeluokan työpajat on suunnattu varhaiskasvatukseen perusopetukseen ja toiselle asteelle ja käsittelevät valoa eri tavoin. Ajat ovat varattavissa varauskalenterissa.

Opettaja, mikäli olet ilmoittautunut Teknologiateollisuuden MyTech- ohjelmaan, voit varata korkeakouluvierailun suoraan varauskalenterista valitsemalla MyTech -nimetyn työpajan. Tällöin työpajaan sisältyy aina myös tekniikan alan opiskelijalähettilään tapaaminen. Kokonaisuuden kesto noin 2h. MyTech -teemavierailut varattavissa jälleen syyslukukaudella 2023.

Tutustu tiedeluokkatoimintaan ja ohjeistuksiin

Työpajasisällöt

Katso koko työpajavalikoimamme kohderyhmittäin.

Saapumisohjeet tiedeluokkaan

Tiedeluokkamme sijaitsee Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen Sähkötalossa. Kampus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä. Katso saapumisohjeet.

Yleisohjeet ryhmille

Miten valmistautua vierailuun? Katso tästä yleisohjeet.

Yhteystiedot

Juniversityn tiedeluokka
Tampereen yliopisto, Hervannan kampus
Korkeakoulunkatu 3, Tampere
Sähkötalo, 1. krs.

juniversity@tuni.fi

Valokuva juniversityn tiedeluokasta, taustalla oppilasryhmä työskentelemässä.