Tampereen yliopiston Juniversity – tiedettä ja toimintaa lapsille sekä nuorille

Valokuva, jossa lähikuva nuoresta tutkimassa rakentamaansa virtapiiriä Juniversityn tiedeluokassa Hervannassa.

Tampereen yliopiston Juniversity on lasten ja nuorten oma yliopisto ja tiedekasvatuksen asiantuntija. Kehitämme, koordinoimme ja toteutamme opetussuunnitelmaan nivottua toimintaa sekä tiedeaktiviteetteja lapsille ja nuorille. Tavoitteenamme on tarjota innostava tiedepolku kaikille oppijoille, varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Lisäksi tarjoamme tukea opettajille ja kasvattajille. Oppimisyhteisöille suunnattu toimintamme on maksutonta.

Lähde mukaan kokemaan, oppimaan ja innostumaan!

YouTube-videon kansikuva, linkki vie esitettelyvideoon.

Katso yltä uusi esittelyvideomme (aukeaa YouTubeen)! 

Kevään toiminnassa painottuu virtuaalisuus

Juniversitylle kuuluu poikkeusoloista huolimatta hyvää. Toiminta on pysynyt aktiivisena ja tavoittavana. Kehitämme muun muassa virtuaalitoiminteitamme kohderyhmät sekä oppimisyhteisöjen tarpeet ja toiveet huomioiden. Tämä tukee saavutettavuutta ja iloksemme mahdollistaa osallistumisen myös kauempaa.

Kutsumme lapset ja nuoret mukaan ihmettelemään ja tutkimaan, vaikka tiedeluokkamme pysyykin toistaiseksi suljettuna. Kurkkaa esimerkiksi YouTube-kanavallemme, josta löytyy tiedekokeita oppimisyhteisöissä ja kotona toteutettavaksi. Lisäksi löydät mielenkiintoista kuunneltavaa hyppytunnille tai bussimatkalle. Nuorille suunnattu Tiedekahvila avaa yliopiston ajankohtaista tutkimusta ja monipuolisia opiskelumahdollisuuksia kerran kuukaudessa. Kehitteillä on myös opetustyötä tukeva virtuaalinen tiedetyöpaja sekä loppukeväälle suuntautuva tapahtumaviikko.

Uutiskirjeen tilaamalla saat kuukausittain ajankohtaisen tiedon toiminnastamme! Tule mukaan innostavaan yhteisöön: tilaa Juniversityn uutiskirje.

Juniversityn uusi ohjausryhmä aloittaa toimintansa

Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls on nimittänyt Juniversityn toimintaa ohjaavan ohjausryhmän, jonka puheenjohtajana toimii kasvatustieteiden ja kulttuurin tiedekunnan dekaani Päivi Pahta. Ohjausryhmä ohjaa tiedekasvatuksen toimenpiteiden strategista ja taloudellista suuntaa. Ohjausryhmä kokoontui ensimmäisen kerran 3.2., jolloin päätettiin muun muassa laatia toimintasuunnitelma ohjaamaan Juniversityn toimintaa ja sen painotuksia. 

– On hienoa päästä edistämään lasten ja nuorten tiedekasvatusta yhdessä monialaisen asiantuntijajoukon kanssa, ja tuomaan uusia aloja ja osallistujia Juniversity-toiminnan piiriin. Lähden innostuneena ja uteliaana tähän pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavaan arvokkaaseen työhön, kertoo Pahta. 

Juniversity ohjausryhmän alla toimii myös luonnontieteisiin, matematiikkaan ja tekniikkaan painottuva LUMATE-toimikunta. Toimikunnan puheenjohtajaksi nimitettiin professori Pekka Verho.

Hyppää mukaan tiedepolulle!

Lisätietoja löydät verkkosivuiltamme osoitteesta tuni.fi/juniversity ja tiimin tavoitat sähköpostitse juniversity@tuni.fi. 

Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa! 

Facebook: Juniversity
Twitter: juniversity_tre
Instagram: juniversity_tre
YouTube: Juniversity 

Teksti: Eeva Mäkelä 
Valokuva: Eino Ansio
Esittelyvideo: Roihu Inc. ja Karu Films Oy