Nuorten mietteitä Business meets luonnontieteet-kurssilta

Valokuva, lähikuva mietteliäästä nuoresta.

Suosittu Business meets luonnontieteet-kurssikokonaisuus nuorille järjestettiin toistamiseen vuodenvaihteessa 2019-2020. Kurssilla päästiin kurkistamaan kuuden eri yrityksen tiloihin, toimintaan ja urapolkuihin. Jokainen kerta sisälsi myös toiminnallisen osuuden. Iso kiitos kurssin mahdollistaneille yhteistyöyrityksille Civitille, Vincitille, Yle Mediapolikselle, Modulightille, Sandvikille ja Etteplan MORElle!

Kurssi sai jälleen huikeaa palautetta: kaikki osallistujat vastasivat kurssin olleen innostava ja tarjonneen oppimiskokemuksia. Kurssia suositeltaisiin myös muille.

Juniversity business meets luonnontieteet palaute kurssista

Osana suoritustaan muutamat osallistujat kirjoittivat kokemuksiaan kurssista. Näitä mietteitä voi lukea alta.

 

”Hain kurssille, koska koen, että luonnontieteiden ja yritysmaailman yhtäläisyyksiä ja rinnakkain kulkemista ei tuoda lukiolaisille tarpeeksi esille. On hienoa, että luonnontieteisiin ja jatko-opiskelu- sekä työmahdollisuuksiin pääsee tutustumaan yritysten kautta.

En ollut aikaisemmin ajatellut, miten monia eri alojen ammattilaisia tarvitaan kehittämään yhden yrityksen toimintaa tai miten laaja-alaista osaamista yrityksen menestyminen vaatii. Oivalsin, miten iso merkitys eri osaajilla ja työntekijöiden erilaisuudella tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä on. Tuotekehityksen lisäksi iso osa yrityksen toimintaa ovat markkinoinnin, viestinnän ja taloushallinnon osaajat.

Kurssin aikana oli hienoa, miten yritysten johtoportaista lähtien meitä nuoria kannustettiin ja innostettiin opiskelemaan ja kokeilemaan lisää. Kurssille osallistuville nuorille painotettiin kovasti tieteen ja teknologian suurta työllistävyyttä jo nykyhetkessä sekä suurta potentiaalia ratkaista muuttuvan maailman globaaleja kysymyksiä. Yrityksessä työskentelevien ihmisten kanssa oli mielenkiintoista päästä puhumaan myös heidän koulutustaustoistaan sekä, mitä kaitta he ovat työpaikkaansa päätyneet. Monissa kohtaamisissa kuulimme myös yllättäviä polkuja tieteen ja teknologian pariin. ”
Kirjoittaja: Julkaistaan pyynnöstä nimettömänä

 

”Päätin lähteä kurssille, koska olen osallistunut pienempänä Juniversityn lastenkerhoihin hyvin kokemuksin. Nyt tarjolla oli jotain nykyminäni ikäisille. En voinut jättää tätä väliin. Olen päättämässä peruskoulun tänä keväänä, ja tutkinut mahdollisia toisen asteen opiskeluvaihtoehtoja jo pidemmän aikaa ja paljolla vaivalla. Toiveenani oli saada kurssilla jotain selkoa siitä, mihin haluaisin opiskelemaan peruskoulun jälkeen, ja ehkä vielä siitä eteenpäinkin.
Minulla oli kurssikohteet kuultuani suuret ennakkoluulot niiden suhteen ja elkäsin tylsistyväni. Ne ennakkoluulot rikottiin hetkessä. Välillä ehkä jalat puutuivat, mutta mikään ei voita kokemuksia joita kurssilla sain. Suosittelen Juniversityn kursseja ehdottomasti kaikille muillekin heidän aiheistaan kiinnostuneille. Kurssit on toteutettu huolella ja ohjaajat ovat aivan ihania!”
Kirjoittaja: Lotta Forsström

Mielestäni parasta kurssilla olivat itse kierrokset yrityksissä, sillä niissä näki itse työn käynnissä sekä työn olosuhteet. Yrityksissä oli myös kiva vierailla koska niihin ei voi itse päästä ja oli kiva kierrellä yhdessä muiden lähes saman ikäisten kassa. Oli myös hyvä, että meillä oli ohjaajat mukana yrityksien esittelijöiden lisäksi, sillä ohjaajat selvensivät tarvittaessa asioita. Lisäksi oli hauskaa, että jokaiseen käyntiin kuului toiminnallinen osa, jolloin päästiin itse tekemään jotakin kyseiseen työpaikkaan liittyvää.

Suosittelisin kurssia muille, sillä se oli mielenkiintoinen ja sopii kaikille, joita tekniikka ja erilaiset työpaikat kiinnostavat edes vähäsen. mielestäni kurssilla pärjää kuka tahansa, sillä siihen ei tarvitse, mitään ennakkotietoa. Yritykset saattavat vaikuttaa aluksi vähän tylsiltä ennen käyntiä, jos ei ole kuullut niistä aikaisemmin tai jos ei tiedä mitä kaikkea niihin kuuluu. Siksi käynneille kannattaa mennä avoimin mielin ilman ennakkoluuloja, käynnit saatavat olla yllättäviä ja omista odotuksista poikkeavia. Ainakin minun kohdallani yllätykset olivat positiivisia.”
Kirjoittaja: Jasmin Ben-Dor

 

Yhteistyössä tampereen yliopiston juniversity yle civit vincit modulight etteplan more sandvik ja yle mediapolis