Tarinamme

Olemme Tampereen yliopiston lasten ja nuorten oma Juniversity.

Haluamme tarjota mahdollisuuden kokea, oppia ja innostua monipuolisesti eri tieteistä, monin eri tavoin. Toimimme tiiviissä yhteistyössä alueemme koulujen, opettajien, perheiden sekä yritysten kanssa.

Juniversityn tavoitteena on tarjota innostava tiedepolku kaikille varhaiskasvatuksesta lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Mukaan pääsee koulun kautta tai omalla vapaa-ajalla. Tiedettä ja toimintaa on tarjolla esimerkiksi suosittujen tiedekerhojen ja -leirien, kurssien sekä työpajojen muodossa. Suuri osa tarjonnastamme on osallistujille maksutonta.

Opettajilla ja kouluilla on työmme onnistumisessa tärkeä rooli. Tarjoamme tiedeoppimisen avuksi ja innostukseksi laajalti erilaisia materiaaleja, välineitä ja asiantuntijoita. Luokat ja ryhmät ovat myös tervetulleita vierailuille Tampereen yliopistoon.

Teemme yhteistyötä yliopistomme tiedekuntien ja tutkimusyksiköiden kanssa tarjotaksemme sekä monitieteistä että ajankohtaista toimintaa lapsille ja nuorille.

Juniversity kuuluu valtakunnalliseen LUMA-keskus Suomi -verkostoon, joka kannustaa lapsia ja nuoria matematiikan, ympäristöopin, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun ja harrastamiseen. Tampereen LUMATE-keskuksessa tehty laadukas ja vakiintunut työ tiedeaktiviteettien parissa hyödynnetään myös Juniversityn toiminnassa.

Tampereen yliopiston opiskelijat ovat Juniversityn toiminnassa mukana ohjaajina, asiantuntijoina sekä oman tieteenalansa innostajina.

Toivotamme kaikki aiheesta kiinnostuneet yritykset lämpimästi tervetulleiksi mukaan innostamaan lapsia ja nuoria tieteiden pariin.

Esittelyvideomme löydät YouTubesta.

Esittelyvideon kansikuva YouTubessa.