Hakukuulutus pilottiryhmiin!

Kaksi lasta pipetoimassa värikkäitä nesteitä koeputkiin labroratoriotakit päällä.

Osallistu Juniversityn työpajojen kehittämiseen! Haussa yhteensä viisi ryhmää työpajapilottiin syksylle 2023.

Olemme kehittämässä työpajavalikoimaamme ja tänä syksynä on tarkoituksena pilotoida kahta uutta etäohjattua työpajaa. Etsimme nyt opettajia, jotka olisivat halukkaita osallistumaan pilottiin ryhmänsä kanssa! Etsinnässä on kaksi esi- tai alkuopetuksen ryhmää sekä kolme yläkoulun luokkaa. Voisiko sinun ryhmäsi osallistua kehittämistyöhön ja päästä samalla kokemaan uusi työpajasisältö ensimmäisten joukossa?

Työpajaan osallistuminen vaatii mikrofonilla ja kameralla varustetun tietokoneen, läppäri toimii oikein mainiosti tähän tarkoitukseen. Pilottiin voi osallistua mistäpäin tahansa Suomea, ja se on osallistuvalle ryhmälle maksuton. Luokka työskentelee omassa luokassaan, ja tiedekasvatusohjaajamme ottavat yhteyden Zoomin välityksellä. Opettajalta työpaja vaatii pieniä ennakkovalmisteluita (ryhmiin jakamista, tulostamista) sekä tietysti toivoisimme työpajan jälkeen palautetta, mahdollisuuksien mukaan myös oppilailta.

Pilotoitavat työpajat

Dinomatematiikkaa (esi- ja alkuopetus)

Kesto: 60 min | Ryhmäkoko: 25 opp.

Kuvaus: Työpajassa lähdetään ohjaajien ja kiltin Junisauruksen kanssa aikamatkaseikkailulle dinosaurusten maailmaan. Ilkeä Tyrannokiusaaja sotkee alkuperäiset matkasuunnitelmat, mutta jättää ryhmälle matematiikkapulmia ratkaistavaksi, jotta he voivat löytää kadonneet aikakoordinaatit päästäkseen takaisin nykypäivään. Tehtävissä harjoitellaan mittaamista, ongelmanratkaisua ja yhteistyötaitoja.

Tarvittavat välineet: Multilink -kuutioita jokaiselle oppilaalle vähintään 5 kpl. Jos jokaiselle ei ole omia, voidaan soveltaa ryhmän yhteisillä kuutioilla. Mikäli ryhmällä ei ole käytettävissä kuutiota, otathan yhteyttä!

Pilotointipäivä: torstaina 16.11. klo 9–14 välillä.

Mikrobien maailma (yläkoulu)

Kesto: 60 min (45 min myös mahdollinen)  | Ryhmäkoko: 25 opp.

Kuvaus: Työpajassa tutustutaan mikrobeihin sekä mikrobien ja ihmisen välisiin vuorovaikutuksiin. Työpajassa on kolme osiota: haitalliset mikrobit ja taudinaiheuttajat, hyödylliset mikrobit, sekä miten ihminen hyödyntää mikrobeja. Työpaja on etätyöpaja ja se sisältää videoita, tehtäviä sekä ohjaajan alustusta.

Pilotointipäivä: keskiviikkona 22.11. kello 9–15 välillä.

 

Mikäli pilottiin osallistuminen kiinnostaa ja työpaja sopisi muun koulutyön oheen, toivomme ilmoittautumisia mahdollisimman pian tämän linkin kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Lähetämme osallistumisohjeet opettajalle viimeistään viikkoa ennen työpajaa.

Työpajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lomakkeelta näet vapaana olevien työpajojen määrän. Mikäli haluamasi työpaja on jo täyttynyt, voit myös ilmoittautua jonoon. Otamme yhteyttä, mikäli paikka vapautuu.

Työpajapilotteihin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä juniversity@tuni.fi