Lasten akatemia 24.9.: Vaikuttaako musiikki aivoihin?

Mietteliäs lapsi hiuksen ponihännällä, yllättynyt lapsi kädet suun edessä

Lasten akatemia kutsuu sinut 7–10-vuotias jälleen opiskelijaksi oikeaan yliopistoon.

Tunnet varmaan jonkun, joka on opiskellut yliopistossa. Ehkä opettajasi, lääkäri, jonka vastaanotolla olet käynyt, tai vanhempasi? Yliopisto on kuin koulu aikuisille. Tampereen lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin aikuisten yliopistossa!

Vaikuttaako musiikki aivoihin?

La 24.9.2022 kello 11-12
Tampereen yliopiston keskustakampus, Päätalo, ls. A1.
Kalevantie 4, Tampere

Musiikki on mukana arjen monissa hetkissä, taustana kavereiden kanssa ollessa, lenkillä, koulumatkalla, jopa läksyjä tehdessä. Vaikuttaako musiikki näissä tilanteissa aivoihimme? Miten musiikki rentouttaa tai antaa energiaa? Voiko musiikki tukea oppimista tai kaverisuhteita? Millainen musiikki on parasta juuri sinun aivoillesi? Suvi Saarikallion luennolla kuullaan musiikintutkimuksen vastauksia näihin kysymyksiin.

Suvi Saarikallio on musiikkikasvatuksen apulaisprofessori Jyväskylän yliopistosta. Saarikallio toimii Musiikki, mieli, keho ja aivot -huippututkimusyksikössä, jossa hän tutkii musiikin tunnevaikutuksia ja musiikin merkitystä nuorten elämässä.

Hymyilevä vaalea nainen rumpukapula kädsessään
Kuva: Jyväskylän yliopisto, 2022, Musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitos. Musiikin, mielen, kehon ja aivojen huippuyksikkö: rummuissa Suvi Saarikallio (apulaisprofessori, musiikkikasvatus, musiikkipsykologia)

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa Sinua kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille.  Lasten akatemian tekevät Sinulle yhteistyössä Tampereen yliopisto sekä Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö.