Lasten akatemia 28.1.: Pitävätkö kaikki intiaanit sulkapäähinettä?

Valokuva, jossa kaksi mietteliästä lasta juniversityn paidoissa.

Lasten akatemia kutsuu sinut, 7–10 –vuotias, jälleen opiskelijaksi oikeaan yliopistoon.

Tunnet varmaan jonkun, joka on opiskellut yliopistossa. Ehkä opettajasi, lääkäri, jonka vastaanotolla olet käynyt, tai vanhempasi? Yliopisto on kuin koulu aikuisille. Tampereen Lasten akatemiassa on luentoja kiinnostavista aiheista, viisaita opettajia ja professoreja, luentosali ja luennoista saatava opintokirja. Aivan niin kuin aikuisten yliopistossa!

Pitävätkö kaikki intiaanit sulkapäähinettä? 

La 28.1.2023 kello 11-12 

Tampere-talo, Sopraano-sali 

Yliopistonkatu 55

Ylväs intiaanimies pukeutuneena upeaan kotkansulkapäähineeseen. Tämä on mielikuva, joka monelle tulee ensimmäiseksi mieleen Pohjois-Amerikan intiaaneista. Pitääkö tämä yleinen käsitys paikkansa? Pitävätkö kaikki intiaanit sulkapäähinettä? Riku Hämäläisen luennolla tarkastellaan Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen eli intiaanien kulttuureita ja pohditaan, miksi sulkapäähineestä on tullut intiaanien symboli.

Riku Hämäläinen on Helsingin yliopiston dosentti ja hän työskentelee museotoimenjohtajana Seinäjoella. Hän on tutkinut ja kirjoittanut paljon intiaanien kulttuureista ja uskonnoista sekä ollut mukana tekemässä intiaanikulttuureita esitteleviä näyttelyitä, mm. Istuva Härkä -näyttelyä Tampereella Vapriikissa vuonna 2009.  

Riku Hämäläinen intiaanipäähineen kanssa

Lasten akatemian tarkoituksena on innostaa Sinua kyselemään, ottamaan selvää ja tutkimaan. Luennoille ei tarvitse ilmoittautua. Lasten akatemia on suunnattu ainoastaan lapsille.  Lasten akatemian tekevät Sinulle yhteistyössä Tampereen yliopisto sekä Tampereen kaupungin kaupunkikulttuuriyksikkö.